Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-07-2011
Abrikozentaart op een vulling van frangipanne
Heerlijke abrikozentaart met frangipannevulling en zanddeeg gemaakt. Onze gasten vonden ze heerlijk. Heel snel klaar en supersimpel.
Wat heb je nodig :
Voor het deeg :
250 gr zelfrijzende bloem
125 gr boter
1 ei
100 gr suiker
Voor de vulling:
120 gr boter
100 gr rietsuiker
1 eetlepel bloem
140 gr gemalen amandelen
flinke geut mirabellenpittenlikeur ( kan vervangen worden door amaretto)
Doe alle ingrediënten in de "Kenwood" en laat enkele minuutjes draaien tot het deeg aan elkaar blijft hangen. Vorm een bal en pak hem in met plastiekfolie. Leg het deeg dan een half uurtje in de ijskast. Snij uit bakpapier een cirkel een beetje groter dan je taartvorm. Ondertussen snij je ook de abrikozen in twee en haal er de pit uit. Maak tevens de vulling door 120 gr boter te laten smelten, voeg er dan 100 gr rietsuiker aan toe en ook 140 gr gemalen amandelen plus 1 eetlepel bloem en een flinke geut amaretto. Dit laatste heb ik vervangen door zelfgemaakte mirabellenpittenlikeur maar de smaak is haast hetzelfde. Haal de deegbal uit de koelkast en druk hem aan in de met bakpapier beklede taartvorm. Doe de vulling over het zanddeeg en strijk uit met een spatel. De gehalveerde abrikozen met de velkant naar boven in de vulling drukken. Verwarm de oven voor op 170°C en laat de taart 30 min. bakken. Laat de taart goed afkoelen en serveer met een lekkere tas koffie.