Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-07-2011
Caviar d'aubergines
Zomertijd betekent hier bij ons vaak gasten op bezoek en dit gaat natuurlijk vaak gepaard met de nodige hapjes en drankjes. Onderstaand receptje maakte ik vanmiddag en is een soort tapenade die goed samen gaat met een toastje of broodstengels. Met dank aan Lucrèce en Johan voor de aubergines uit hun tuin.
Nodig : 2 aubergines 2 teentjes knoflook wat provencekruiden 1 soeplepel wijnazijn het sap van 1 citroen 1 grote tomaat. peper en zout cayennepeper
Werkwijze:
Prik de rauwe aubergines in met een vork en leg ze een half uurtje in een oven van 180° om zacht te maken. Leg de laatste 10 min. ook de tomaat bij in de oven die je eerst kruislings heb ingesneden. Laat nadien de aubergines afkoelen en schraap het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil. Doe dit in de quickchef en voeg er de ontpelde tomaat aan toe. Pers de teentje knoflook erbij en kruid met peper en zout. Voeg provencekruiden toe naar smaak en breng verder op smaak met cayennepeper, sap van 1 citroen en wijnazijn. Draai nu een paar keer goed aan de hendel van de quickchef zodat je een smeuiige pasta bekomt. Laat een paar uurtjes goed intrekken in de koelkast en serveer met broodstengels of toastjes.