Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
15-07-2011
Anchoiade
Gisteren hebben we hier le 14 juillet mogen meebeleven. Naar jaarlijkse traditie worden er op 14 juli een toespraak gegeven door de burgemeester en gebeurt er een bloemlegging dit om 2 historische momenten te herdenken nl die van 14/7/1789 omdat toen de Bastille werd bestormd en alle gevangenen werden bevrijd en die van 14/7/1790 omwille van het feest van de verzoening en de eenheid van Frankrijk. Nadien wordt iedereen vriendelijk uitgenodigd op de receptie achter het gemeentehuis. Niet alleen drankjes zijn beschikbaar maar ook verschillende hapjes kan men er nuttigen. Het is altijd een leuke bedoening en zo blijf je natuurlijk contacten houden bij de bewoners van het dorpje. De hapjes gaan van chips, nootjes, toastjes tot rauwkost met bijhorende sausen zoals o.a. deze anchoïade die wij persoonlijk erg lekker vonden. Omdat onze gasten hier vanavond ook hun laatste avond verblijven heb ik ze ook uitgenodigd om een drankje te komen nuttigen en heb ik alvast ook deze saus/tapenade voor ze gemaakt. Nodig :
een handvol ansjovisjes goed ontzout of anders ansjovis verkrijgbaar in kleine potjes opgelegd in olijfolie 2 teentjes look geperst beetje peper een tiental kappertjes een beetje olijfolie Doe alles in de quickchef en goed draaien tot je een smeuige pasta bekomt.
Lekker bij rauwkost zoals komkommer, bloemkoolroosjes, worteltjes maar ook op simpele toastjes.