Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-06-2011
Zalige vlaamse rijstpap met bruine suiker in de ultra pro
Gisteren nog eens rijstpap gemaakt als dessert voor mijn man die dit wat graag eet. Gelukkig heb ik daar tegenwoordig mijn ultrapro pot voor zodat ik niet heel de tijd aan het vuur moet blijven staan om aanbranden te voorkomen. Dus hoe ik dit maak wil ik je hierbij graag toelichten.
Wat hebben we nodig :
1 liter volle melk of verse melk van bij de boer 125 gr dessert rijst 1 potje saffraan 3 soeplepels witte suiker
Hoe gaan we te werk :
Doe alle ingrediënten te samen in de ultra pro en laat aan de kook komen in de microgolfoven gedurende 10 min. op 700 watt met gesloten deksel. Dan roer je de rijst los en plaats het gedurende 30 min terug op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel. Roer nog eens en zet het terug gedurende 30 min op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel. Kijk nu hoe de rijstpap eruit ziet, is er nog vocht dan is hij juist goed wanneer de rijstpap afgekoeld is. Lijkt u de dikte van de rijstpap nu al goed dan is het nodig om nog wat melk bij te doen. Anders gaat de rijstpap te stijf zijn bij afkoeling.
Lekker om te eten met een beetje bruine suiker bij.