Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
19-06-2011
Aardappelspiesjes op de Barbecue
Wil je eens origineel uit de hoek komen bij je volgende BBQ dan moet je zeker onderstaand receptje eens proberen.
Neem vastkokende aardappelen, was ze goed maar schil ze niet. Snij ze in 4 overlangs wanneer ze wat te groot zijn. Anders is in 2 ook goed.Doe ze in de Microgourmet en stoom ze ong. 17 min. niet langer want ze mogen niet volledig gaar zijn anders vallen ze uitéén als je ze op de BBQ hebt liggen.
Neem satéstokjes die je vooraf een tijdje hebt laten weken in koud water. Dit is om het verbranden tegen te gaan op de BBQ. Prik de aardappels op de satéstokjes afgewisseld met een blaadje laurier. Dus telkens een schijfje aardappel, blaadje laurier, schijfje aardappel. Bestrooi ze wanneer ze samen op een schaal liggen nog even met wat provencaalse kruiden en juist voor ze op de BBQ nog met enkele druppels olijfolie.
Het is weer eens wat anders en zelf heb ik er al vaak succes mee gehad.