Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-06-2011
Financiers à la Edith
Lekkere luchtige amandelgebakjes.
Nodig : - 60 gr boter - 25 gr zelfrijzende bloem - 25 gr amandelpoeder - 75 gr poedersuiker - snufje zout - 2 eiwitten Werkwijze :
Verwarm de 60 gr boter in een pannetje en laat die notenbruin worden. Laat dan op kamertemperatuur komen. Doe in een kom 25 gr bloem, 25 gr amandelpoeder en 75 gr poedersuiker samen met een snufje zout. Meng dit een beetje en voeg er dan de 2 eiwitten aan toe. Neem de klopper en klop tot een goed lopend beslag. Voeg dan als laatste de gesmolten hazelnootboter toe. En klop nog een laatste maal.
Neem je tupperware mini tartelettevorm en doe hier het beslag in. (De vorm altijd eerst even omspoelen met koud water alvorens te vullen). Met deze hoeveelheid beslag kom je juist toe voor 15 financiers.
Bak ze tenslotte 12 min. op 220 ° C. Probeer hier maar eens aan te weerstaan !