Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
15-06-2011
Hemelse Mousse
Een tupperware receptje dat al een tijdje als "word" bestandje in mijn receptenmapje zat maar waar ik verder niks mee had gedaan tot gisteren dus.
Wat heb je nodig : - 250 gr ricotta - 2 dl room - 30 gr bloemsuiker - 150 gr chocolade
Werkwijze : Doe 100 gr chocolade in de microplus schenkkan met een heel klein beetje melk en verwarm ong. 1 min. op een lage wattage. Roer om en zet indien nodig nog even terug tot het volledig gesmolten is. Van de overige 50 gr kan je met de dunschiller schilfers afschaven om te laten dienen als decoratie. Klop met behulp van de speedy chef dan de slagroom stijf samen met de bloemsuiker. Voeg dan de ricotta toe en meng nog eens goed door elkaar. Op het laatste de gesmolten chocolade toevoegen en flink ondereen zetten. Giet het in enkele mooie glaasje en zet het weg in de koelkast. Als afwerking de chocoladeschilfers gebruiken of zoals ik gedaan heb een chocoladeboon.
Tip: Deze mousse kan ook heel goed worden gebruikt in de nieuwe ijslollyvormen van tupperware. Steek ze dan wel in de vriezer. En je kinderen zullen er heel blij mee zijn. De smaak van de mousse is heel goed vergelijkbaar met de luxedessertjes die momenteel worden aangeboden in de Aldi en Delhaize in glaasje potjes. Daar kosten ze ong. 1 euro per klein glazen potjes.