Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
20-05-2011
Frangipannetaart op een snelle manier
Het zal nu ongeveer 18 jaar geleden zijn dat ik dit recept heb gekregen van de etalagiste die maandelijks mijn etalage kwam doen ten tijde van mijn kinderwinkel. Omdat het zo'n succesrecept was wordt deze taart hier nog regelmatig gemaakt. En omdat mijn oudste zoon vandaag jarig is vroeg hij me gisteren nog om taart te bakken om vandaag op zijn laatste stagedag te kunnen trakteren. Wat heb je ervoor nodig :
- 200 gr boter - 2 eieren - 100 gr amandelpoeder - 20 druppels amandelextract - 1 dl melk - 200 gr witte suiker - 175 gr zelfrijzende bloem
Werkwijze :
Boter laten smelten in de micropluskom in de microgolfoven op lage wattage. Eierdooiers erbij doen en goed mengen. Vervolgens de amandelpoeder, amandelextrakt, melk en suiker erbij en alles goed mixen. De gezeefde bloem eronder mengen (niet mixen). Eiwit stijfkloppen en ook dit voorzichtig onder het deeg mengen.
Baktijd : 30 à 35 min. op ong. 180°C Afwerking met glazuur. Halve citroen uitpersen en 5 à 10 soeplepels bloemsuiker ondermengen. Het glazuur over de taart doen met het tupperware siliconenborsteltje. Smakelijk.