Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
01-04-2011
San Remo dessert
Lievelingsdessert van onze oudste zoon Bram. Van zodra er aardbeien te verkrijgen zijn ben ik bijna verplicht er een San Remo dessertje mee te maken. Wat heb je hiervoor nodig :
250 gr aardbeien
3 à 5 soeplepels witte suiker
Voor de saus :
3 eierdooiers
1 pakje vanillesuiker
3 soeplepels witte suiker
nootmuskaat
3 koffielepels cognac
250 ml room
Voor de versiering : chocoladeschilfers of hagelslag samen met een aardbei waar het kroontje nog aan zit.
Werkwijze :
Snijd de aardbeien in schijfjes en strooi er wat suiker overheen. Dek af en zet een tijdje in de koelkast. Doe ondertussen de 3 eierdooiers in een tupperware mengkom samen met de suiker en vanillesuiker. Klop dit stevig op tot dat het mengsel wat bleker van kleur is geworden. Voeg tevens een snuifje nootmuskaat toe samen met de cognac. De room klopt u apart stijf met de speedychef. Meng tenslotte de room onder het eiermengsel. In mooie glazen doet u wat aardbeien op de bodem en overgiet nu met de saus. Zet de glazen in de koelkast zodat de bekomen creme nog wat kan opstijven. Juist voor het serveren afwerken met een hele aardbei en wat chocoladeschilfers.