Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
01-09-2014
Minuutdeeg voor snelle taart op Tupperware wijze !
Vanmiddag kreeg ik fijn bezoek van mijn Franse (Belgische ;-)buurvrouw ) en hiervoor wou ik graag een stukje gebak op tafel toveren ;-) Waarom gebruik ik dit woord omdat het deeg als het ware van bijna niks .....iets wordt......En de vulling van de taart bepaal je gewoon zelf !
De benodigdheden heeft iedereen gewoon in zijn kast staan....kwestie van het bij elkaar te schudden in een Tupperware mengkom en de magie voltrekt zich tot een elastisch deeg klaar om te worden belegd met fruit of pudding naar keuze.
Ik koos vandaag voor een vulling van perzikcompote en daarboven schijfjes appel. Vermits mijn bezoek niets mag eten wat afkomstig is van een koe...dus geen melk of boter.....werd het geen pudding of frangipanne als vulling. Ik had nog wel 6 verrimpelde perziken liggen en toen kwam ik op het idee om er een snelle compote mee te bereiden.
Nodig voor de taart :
- 250 gr bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 koffielepel zout
- 100 ml olie ( ik nam zonnebloemolie) kan je ook vervangen door gesmolten boter eventueel
- 100 ml warm water
Voor de vulling :
- 6 perziken
- 3 appels
Werkwijze :
Doe allen ingrediënten in een Tupperware mengkom. Sluit deze af en schud 5 keer horizontaal en 5 keer verticaal en je deeg is hupla al klaar ! Magisch toch.......
Nota: Voor een gesuikerde versie van de taart voeg je gewoon 50 gr suiker toe.
Het deeg in de siliconen Tupperware taartvorm doen en dan de perzikencompote (of appelcompote) erover strijken en beleggen met schijfjes appels. Eventueel nog wat grove suiker erover strooien en afbakken gedurende een half uurtje in een voorverwarmde oven van 200°
Voor de perziken compote te bereiden doe je de perziken in stukjes in de schenkkan zonder schil of pit. Zet 5 minuten op 800 watt, roer door en voeg wat suiker naar eigen smaak toe en zet terug 5 minuten op 800 watt in de microgolf. Roer weer door en eventueel mixen voor het geheel fijner te maken.
Kan het eenvoudiger !
Mijn bezoek vond ze zo heerlijk dat ze niet kon wachten om het recept van de blog over te nemen en het al onmiddellijk noteerde in haar schriftje ;-) Zegt dat genoeg..........
Een aanrader die ik graag met jullie wil delen.....hier kan je echt mee uitpakken zo lekker...maar zeker niet teveel ineens van eten ;-) klein stukjes maar.....
Nodig voor de bodem :
- 150 gr bloem
- 110 gr cassonadesuiker
- 30 gr geraspte cocos
- 130 gr boter
Nodig voor de Bounty :
- 200 gr geraspte cocos
- 390 gr gecondenseerde gesuikerde melk ( is juist 1 blikje)
Voor de bovenlaag :
- 200 gr zwarte chocolade
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Bloem, suiker en cocos mengen. Boter even in de microgolf smelten en bij de rest voegen. Het deeg goed mengen en uitdrukken in een rechthoekige vorm die ik vooraf had voorzien van bakpapier. Dit deeg nu 25 minuten laten bakken op 180°C. Ondertussen kan je de Bounty maken door de geconcentreerde melk te mengen met de gemalen cocos.
Wanneer de onderlaag gebakken en afgekoeld is dan het bountybeslagje erover strijken met behulp van een spatel.
Helemaal bovenop doe je de gesmolten chocolade.
Zet het dan in de koelkast voor ongeveer 2 tot 3 uurtjes zodat het stijf kan worden.
Mooi in gelijkmatige stukjes verdelen en er je huisgenoten of vrienden mee verleiden ;-)
Een heerlijke snack, eens wat anders en een beetje speciaal dan is dit recept voor jouw gemaakt ;-) in de Tupcakevorm van Tupperware gemaakt !
Nodig :
- 125 gr elleboogjes (op de foto staat coquilletes want heb het in Frankrijk gekocht)
- 2 eieren
- 30 gr gruyère geraspt
- 125 ml melk
- 100 gr hesp
- peper en zout
Werkwijze :
Pasta koken volgens de minuten op de verpakking. In een mengkom de eieren, melk, kaas mengen en er dan de hesp aan toevoegen. Afkruiden met peper en zout en de uitgelekte pasta toevoegen. Verdelen over de 6 vormpjes van de Tupcakevorm en 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Ontvormen en opdienen met een slaatje.
Eventueel nog een sausje bij opdienen van 200 ml room gemengd met 50 ml ketshup dat 3 minuten is verwarmd op 750 Watt in de microgolf.