Baileys bavarois op een krokante koekjesbodem, versierd met de nieuwste speculoos rolls
Ook benieuwd hoe je dit maakt ? De Tupperware taartschep komt me nu goed van pas.....gratis verkrijgbaar bij aanwezigheid op een demo in oktober.....voor meer info....mail me maar.
En dan nu het receptje.
Nodig :
- 15 cl Baileys
- 1 ei
- 50 gr suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 3.5 dl room
Nodig voor de pralinémousse :
- 2 dl room
- 170 gr pralinéchocolade of melkchocolade kan ook
- 2.5 blaadjes gelatine
Nodig voor de bodem :
- 1 pak van 80 gr dentellekoekjes
- 50 gr solo
- 100 gr chocolade
Werkwijze :
Voor de bodem doe je de koekjes in de turbomax en trek enkele keren zodat ze fijn zijn. In het schenkkannetje doe je de chocolade samen met de boter en smelt deze in de microgolf. Nadien de koekjes bijvoegen en goed mengen. Uitsmeren op de bodem van de vorm welke je daar wilt voor gaan gebruiken
Dan de chocomousse maken door een heel klein beetje room te verwarmen en hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes doen...Goed mengen tot dat ze zijn opgelost. De rest van de room stijfkloppen. En de chocolade smelten. Alles onder elkaar mengen en op de koekjesbodem storten...dan even in de ijskast zetten om te laten opstijven.
Voor de baileysmousse mix je het ei samen met de suiker. De baileys verwarmen, hierbij de uitgeknepen gelatine voegen en goed mengen zodat alles is opgelost. De room stijfkloppen en dan alles onder elkaar mengen. Boven op de chocomousse storten. Afsluiten met een deksel en enkele uurtjes in de koelkast plaatsen.
Een souvenir uit het zuiden van Frankrijk...de grote blikken: Confit de Canard zullen u zeker al wel eens zijn opgevallen in de rekken van grootwarenhuizen ...alleen weet niet iedereen hoe men eraan moet beginnen. Vandaar dat ik het u hier stap voor stap wil uitleggen.
Maar wat is het eigenlijk ?
Eendenbouten, langzaam gegaard in hun eigen vet - geconfijt dus. De gegaarde bouten worden vervolgens in datzelfde vet ingeblikt en zijn op die manier heel lang houdbaar. Maar hoe ga je ze nu verder bereiden.
Neem een pot, leg het blik er ongeopend in en giet er water op tot het blik net onder staat. Zet het vuur aan (niet laten koken) en verwarm het langzaam. Zodoende gaat het gestolde vet langzaam smelten in het blik....dit duurt ongeveer 20 minuten. Mocht het water toch gaan koken, zet u het gewoon wat lager. Haal de blikken nu voorzichtig uit het water en snij het open met de Tupperware blikopener zodat u zich niet aan de randen kan snijden. Het kan zijn dat er aan de zijkanten al wat vet gaat uitlopen daarom zet ik mijn blik steeds op een plastieken snijplank zodat je het makkelijk schoon kan maken.
Til de bouten er nu voorzichtig uit met een tang of spatel. Leg ze vervolgens op de ultra pro grilschaal ...opgelet...de billen moeten met de velkant omhoog worden gelegd en dan kan je ze verder gaan bereiden. Je kan er ontzettend lekkere dingen mee klaarmaken. En standaard zitten in één blik 4 tot 6 bouten. Men moet er 1 per persoon voorzien.
De eenvoudigste bereiding is puur in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak dan de bouten af in ongeveer 10 minuten tot dat de velkant mooi krokant is, blijf er zeker bij, want ze kunnen zo aanbranden. Serveer met bijgerechten naar keuze zoals pasta, frieten, puree, rijst of gestoomde aardappelen.
Tip : Het achtergebleven vet uit het blik zeker niet weggooien....maar bewaren in een goed afsluitbare pot in de koelkast om er nadien aardappeltjes in te bakken. Zaligggggggggggggggggg !
Nota nog : de ultra pro grilschaal mag zeker niet onder de gril worden gezet maar wel in de oven.
Een lekker soepje waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan.
Nodig :
- 2 doosjes kervel van telkens 100 gr dus 200 gr in totaal
- 1 grote ui
- 1 stok prei
- 2 aardappelen
- peper, zout
- 4 rundsbouillonblokjes
- 3 tipjes smeerkaas
- beetje olijfolie
- 2 liter heet water
Werkwijze :
Doe een beetje olijfolie samen met fijngesnipperde uit, prei en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen in de ultra pro van 3.5 l. Verbrokkel ook de rundsbouillonblokjes erover. Doe het deksel op de ultra pro en zet 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer goed om en voeg de kervel erbij samen met de 2 liter heet water uit de waterkoker. Kruid met peper en zout. Doe het deksel er weer op en zet nog eens 5 minuten terug op 800 Watt. De soep is nu klaar, voeg nog de smeerkaasjes toe en mix. Doe er eventueel nog soepballetjes bij en/of rijst.
Benieuwd naar het recept en ontvang je ook graag een gratis taartschep ? Deze krijg je in de maand oktober wanneer je gast ben op een demo....en indien niet kan je uiteraard zelf ééntje organiseren.
Voor de gelukkige bezitters van een kweeperenboom in zijn tuin is volgend receptje zeker eens te proberen. Je kan er dus niet alleen lekkere kweeperengelei van bereiden maar ook een heerlijke kweeperenlikeur !
Nodig :
- 1/2 kilo kweeperenschillen
- 200 gr suiker
- 1 liter alcohol van 40°
- 2 citroen
- 25 koriandezaadjes
Werkwijze :
Wrijf het dons van de schil en schil de peren.
Doe de schillen samen met de suiker, alcohol en korianderzaadjes in een recipiënt. Pers de citroenen uit en voeg ook dit sap toe.
Sluit de pot en zet het gedurende een maand weg wel af en toe eens omroeren. Na die tijd zeef je de likeur en giet je het in een mooie fles. Laat de drank dan nog enige dagen rusten zodat hij mooi helder van kleur wordt.
De nieuwe tupcakevorm van Tupperware heeft me nog niet teleurgesteld.....zalig om in te werken. Volgend receptje is supermakkelijk en heerlijk om van te smullen nu de herfst zijn intrede doet...hierbij de kachel aan en een tasje koffie....zeg nu nog eens dat herfst niet leuk kan zijn ;-)
Nodig :
- siliconen tupcakevorm
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr boter
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- zeste van een halve citroen
- sap van een halve citroen
- 75 gr gemalen amandelen
- 2 appelen
Werkwijze :
Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix alles goed onder elkaar. Voeg de eitjes één na één toe en mix verder. Voeg de citroenzeste + sap toe en tenslotte de gemalen amandelen en bloem. Alles goed onder elkaar mengen en in de vorm doen. De appels schillen en in vieren snijden. Dan nog eens in schijfjes. De appelschijfjes bovenaan in het deeg drukken mooi in het rond zodat je precies roosjes bekomt. Overstrooien met een snufje kaneelsuiker en bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 à 40 minuten.
Bewaren in de ronde clickplusdoos van Tupperware!
Maar lang zullen ze daar niet inzitten geloof ik......laat het genot maar beginnen ;-)