Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat (likeurdrankje)


    Af en toe gebeurt het dat ik een fles advokaat maak. Hier thuis gaat dit nog al eens tesamen met de ijscreme. Of wat ook heel lekker is bij een tupperwarerecept dat ik één van de volgende dagen hier  zal neer schrijven. Maar vooraleer we daar kunnen aan beginnen hebben we eerst nodig : advokaat.

    Nodig:

    - 10 eidooiers
    - 2 gehele eieren ( eiwit+eigeel)
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 350 gr witte suiker
    - 1 blik van 1/2 liter carnation melk + 1 klein van 1/4 l
    - 2 dl alcohol van 90 of 96° (verkrijgbaar bij de apotheker of bij Colruyt)

    Werkwijze :

    De eidooiers,de 2 gehele eieren samen met de vanillesuiker en de witte suiker goed mixen. Dan geleidelijk aan de carnation melk toevoegen en als laatste de alcohol. Let op. Als je de alcohol toevoegt doe dit dan terwijl je het geheel verder blijft mixen. Als je dit niet doet kan het gebeuren dat de eidooiers verbranden door de alcohol en dan krijg je korrels in uw massa.
    Alles in schoongemaakte fruitsapflessen gieten en in de ijskast bewaren. Na enkele dagen stijft de vloeistof op en wordt hij vanzelf dik.




    02-09-2011 om 08:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (1)
    17-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hekenspul ........ ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nee hoor, niet één of ander toverdrankje maar een heerlijk


    Gezondheidslikeurtje met anijs

    Een van mijn bezigheden is o.a. het brouwen van likeurtjes. Laatst kwam ik weer bij een nieuw receptje uit dat ik nog niet eerder heb geprobeerd. En omdat alle de ingrediënten in mijn tuin groeien moet ik het toch zeker eens geprobeerd hebben.

    Nodig :
    - 1/2 l pure alcohol
    - 750 ml water
    - 300 gr suiker
    - 15 gr anijszaad
    - 5 gr steranijs
    - 10 gr verse munt
    - 10 gr rozemarijn
    - 12 gr salie
    - 5 gr thijm

    Bereiding :

    Het anijszaad, steranijs, verse munt, rozemarijn, salie en thijm worden in de alcohol gelegd in een glazen pot die je goed afsluit met een deksel.  Deze mengeling laat je 1 week macereren (trekken) en nadien alles goed zeven.  Maak dan een suikersiroop van 300 gr suiker samen met 750 ml water.  Als de suikersiroop afgekoeld is voeg je hem toe aan de gezeefde vloeistof.   In een mooie fles doen en af en toe een borreltje nuttigen.          Dit recept zou volgens de samenstelster stimulerende eigenschappen bezitten.

    17-06-2011 om 15:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anijsdrank (zoals Pernod of Ricard)
    Voor de liefhebbers van anijssmaak is het nu het juiste moment om je hier zelf eens aan te wagen. Omdat de lindebloesem nu volop in bloei staat en dat heb je nodig in dit receptje. Hiervoor ken ik een gemakkelijk recept dat wij kennen onder de naam "pastis".  De merknamen Ricard en Pernod zijn misschien beter bekend.

    Mijn mengsel staat sinds gisteren te macereren of trekken en moet dit nog 3 weken doen alvorens we een teugje kunnen proeven. De onderste foto is van een fles pastis die al klaar is en die we zelf als geschenk hebben gekregen van onze vrienden. Daar mijn man deze nog lekkerder vindt dan de gekochte versie was ik bijna verplicht er nu zelf ook te maken.

    Wat heb je nodig :

    - 1/2 liter alcohol van 90° (verkrijgbaar bij  Colruyt, apotheek maar het goedkoopste is die in de apotheek in Frankrijk)
    - 1/2 liter water
    - 5 lindebloesems
    - 5 soeplepels kristalsuiker
    - 1 soeplepel anetol (anijsextract) bij de apotheker
    - 1 stuk zoethout

    Bereiding :

    De lindenbloesem is gewoonlijk te plukken eind juni maar dit jaar is die erg vroeg en kan nu dus al geplukt worden.
    Doe alle ingrediënten in een bokaal met grote opening en die groot genoeg van inhoud is.  Roer eens goed door en zet de bokaal op een donkere plaats bij kamertemperatuur. Schud regelmatig eens met de bokaal.  Na 3 weken filteren over een koffiefilter.  Opdienen met gekoeld water of ijsblokjes maar dat wist U zeker wel. 









    29-05-2011 om 16:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienshake voor 2 personen in de Turbomax
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volop aardbeienperiode en dan genieten we daar ook volop van. Volgende receptje in zo klaar en is lekker voor jong en oud.

    Aardbeienshake in de tupperware turbomax  (momenteel in de aanbieding voor 43 euro). Hierbij wil ik laten zien dat je dit toestel niet altijd kunt gebruiken om ajuin, knofloof of peterselie  fijn te haken. Maar eveneens geschikt is om vlug een heerlijke shake te maken of zelfs tapenades, pesto of mayonaise.

    Wat heb je nodig :

    -100 gr aardbeien
    -1 soeplepel vanillepoeder
    -1 bol vanilleijs
    - 150 ml halfvolle melk

    Werkwijze :
    De Aardbeien samen met de suiker en vanillepoeder in de turbomax doen. Een paar keer aan het touwtje trekken en je hebt al een fijne saus. Voeg nu de melk toe en trek nog een paar aan het touwtje. Schenk de shake in een mooi glas en serveer met een rietje en eventueel een aardbei.






    29-05-2011 om 16:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verveine : heerlijk aperitiefdrankje
    Verveine: één van mijn lievelingsdrankjes.








      +/- 50 blaadjes
    - ½ liter pure alcohol
    - één week(mag ook langer) laten trekken op een donkere plaats,af en toe schudden
    - filteren
    - maak suikerwater van 750ml water en 300g suiker
    - laat afkoelen
    - voeg bij het verveineaftreksel
    - goed mengen
    - in flessen doen
    - en...dégusteren maar

    Werking van Verveine is alomvattend, meest gebruikt tegen griep. IJzerhard gewone wilde plant in Zuid-Frankrijk met kleine rose bloempjes.
    Elk jaar breng ik opnieuw een plantje mee naar België want het overleeft helaas de vrieskou hier niet.
    Men kan van dit plantje eveneens thee maken of olijfolie mee aromatisern. Ook heerlijk in de dressings bij salades.









    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:Drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs