Inhoud blog
 • Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!
 • Kleinkinderen **
 • Vreugdevolle vrijdag
 • Hello Fresh **
 • Saar **
  Zoeken in blog

 • Tevreden zijn: oefen tot het spontaan gaat! 06- 29489984
  Voor een (h)eerlijke massage was u bij mij aan een goed adres 06-29489984
  29-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn naam is Noelle Riel. 

  Ruim 10 jaar schrijf ik een blog ... Bij het begin van de Coronacrisis  regelmatiger dan in de periode daarvoor. De laatste weken weer minder ... het wordt allemaal gewoner.
  Bloggen hoort bij  mijn manier om om te gaan met dingen. Ik 'hoor' mezelf denken als ik schrijf en praat. 
  Mijn blogjes over de kleinkinderen vormen materiaal voor het volgende boekje dat ik jaarlijks rond de verjaardag van Saar maak. Alleen al om die reden schrijf ik regelmatig.

  Ik hoop dat wie hier leest de bladzijde afsluit met een glimlach. Blij dat IK er nog ben. Misschien geinspireerd een lees-kijk- of denk tip te onderzoeken.

  Mijn massagepraktijkje is gestopt. Ik ben met sinds 10-10 officieel met pensioen. Pas nadat er een vaccin is ga ik misschien af en toe weer aan het werk ... voor de slagroom op de koffie. 

  Ik begon ooit met het verzamelen van 'tips en trucs' om TEVREDENHEID meer als basis gevoel te ontwikkelen.
  De eerste 60 stukjes resulteerden in een lief boekje: Tevredenzijn … oefen tot het spontaan gaat! Nog steeds vind ik het  lezenswaard. U kan het bestellen via de link onder aan deze inleiding.
  In die tijd schreef ik: "Soms ben ik bijna gelukkig" en dat vond ik toen al heel wat. Inmiddels voel ik steeds vaker dat ik LEVEN een feest vind. 
  Dankzij een gezond meewerkend lijf, inkomenszekerheid, een comfortabel huis bij mijn familie om de hoek, 2 heerlijke kleinkinderen,  trouwe vrienden en vriendinnen, soms zelfs nieuwe, én een Netflix-abonnement kijk ik elke dag terug op een GOEDE dag.

  Dag na dag probeer ik  mezelf stil te laten staan en te laten kijken naar dat wat het leven de moeite waard maakt en ik deel hier daarover. In de hoop een glimlach te ontlokken, een zaadje inspiratie te zaaien, Bemoedigend te laten zien dat oud worden méér is dan een kwestie van blijven ademhalen. Ik verheug me op de komende dertig jaar!

  Inmiddels weet ik  dat als je het gevoel van tevredenheid hebt als basisgevoel je al een eind op weg bent naar een gelukkig leven.
  Als je tevreden bent met wat er wél is hoeft het niet altijd anders, méér, beter.

  In mijn boekje Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!  vindt u concrete oefeningen die kunnen helpen beter te leren ademen, te leren vergeven, te leren vertrouwen en geloven. Overdenkingen en oefeningen die helpen het leven anders te ervaren. Prettiger anders ,  maar daar moet je zelf wat voor DOEN!

  Be happy, be healthy, be helpful. Ook vandaag. Juist vandaag.

  Bijlagen:
  noell edo alleen.jpg (1.5 MB)   
  http://www.boekenbestellen.nl/boek/tevredenzijn   
  https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=5973&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Findex.html&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal   

  29-11-2020 om 13:55 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinkinderen **
  Het leven geeft je soms een 2e kans. Ik ben 3 jaar ouder dan mijn zus. Haar gedrag kwam neer op: 'Kan ik het helpen dat ik 3 jaar jonger ben ...ik wil ook ... ik kan ook..." In ons gezin werd zij de driftkop en ik was niet een aardige, behulpzame grote zus. 
  Sinds een jaar of 10 zijn we oprecht blij met elkaar. Dus... uiteindelijk komt het allemaal goed. 
  Mijn eigen kinderwens werd door mijn dochter vervuld en door mijn eigen verleden leek 2 kinderen me niet persé gezelliger en makkelijker dan 1.
  Het gezin van mijn dochter en haar man heeft inmiddels uit 2 dochters. Met 3 jaar leeftijdsverschil. Ik denk een herhaling van patronen te zien. Een patroon dat er waarschijnlijk gewoon bij hoort, maar waarmee mijn dochter anders omgaat dan mijn ouders destijds.
  Kleinkind Joy, 13 maanden,  kan zonder woorden duidelijk maken wat ze wil en wat ze niet wil ... en laat vaak merken IK wil dat ook en dat kan IK ook, soms zichtbaar en hoorbaar gefrustreerd door het ontbreken van woorden of vaardigheden. Zij liep los met 10 maanden, maanden voor Saar. Zij krijgt maanden later dan Saar nu 'pas' belangstelling voor puzzeltjes en het vermogen langer dan 3 minuten op haar gat te blijven zitten.
  Als oma heb ik begrip en geduld en kan ik deze 1 jarige een boel meer bieden dan ik destijds mijn kleine zusje kon. Ik zie haar niet als driftig of lastig. Wel als beweeglijker en ongeduldiger dan Saar destijds. Maar zeker zo vrolijk, leergierig en knuffelbaar. Als moeder heb ik diepe bewondering voor het geduld van mijn dochter.
  Ik geef Saar hapjes terwijl Joy klungelt met een lepel. Met ons 3en spelen we met Lego en 4 op een rij. Beiden mogen ze naar believen soms groot en soms klein zijn.   De afgelopen weken hadden ze om de beurt Oma-tijd in mijn huis. Die uren zijn de hoogtepunten van mijn weken. Ook omdat ik behalve Oma-tijd dan ook mama-tijd krijg. Want hoewel ik voel dat de stroom van houden van breder is geworden ... blijft de allerliefste mijn kind. Waarop mijn dochter zegt: "Natuurlijk ben ik de allerliefste ... je hebt er maar 1".

  29-11-2020 om 13:55 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  20-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreugdevolle vrijdag
  In mijn woonkamer is duidelijk te zien dat de Sint mijn huis vanmorgen bezocht. Ik heb het voorrecht al jaren de liefste Sinterklaas te kennen, eentje die ook de rest van het jaar zelfs wensen waarvan ik me niet eens bewust ben met regelmaat vervult. Vandaag staat er de wereld aan cadeautjes ... een deel om te gaan delen met bezoekende kleinkinderen. In de loop van de jaren leerde ik  dankbaar te zijn in plaats van me bezwaard te voelen. Sommige mensen zijn graag gever en gevers hebben ontvangers nodig.

  20-11-2020 om 12:26 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  14-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hello Fresh **
  Vanmorgen klokslag half 8, ik had zelfs de wekker gezet, kwam zoals al per sms was beloofd mijn eerste box van Hello Fresh, de maaltijd ingrediëntenbox die u vast wel kent van de reclames.
  In dit geval was alles net zoals beloofd. Nix niet ... doet u mij maar het plaatje van de reclame. 
  Het leek wel een Sinterklaascadeau. 3 Maaltijden, netjes apart verpakt met kraak verse producen, 3 kaarten met stap voor stap recepten waarop netjes vermeld staat welke spulletjes je geacht wordt nog in huis te hebben.  Een folder met lekkers om uit te kiezen voor volgende week én 2 cadeaubonnen voor de weggeef om vrienden gratis 1 box te laten proberen. Het AH-dna spat er van af. 
  Ik kookte vandaag een heerlijk , gezond, vegetarisch Indiaas maal. Meer dan genoeg voor 2 personen, niet moeilijk te maken, en verrassend anders lekkerder dan kant en klare curry-pasta. Mijn vriendin reisde af met de left-over én de bonnen. 
  Wie weet ontwikkel ik de gewoonte om dagelijks vers en gezond te koken, zelfs als er géén gast aan tafel komt. Ik houd er in ieder geval zeker 1 nieuw recept aan over.

  Gisteren speelde ik alvast Sinterklaas voor Saar en legde haar de grondbeginselen van 4 op 1 rij uit. Volgens de doos geschikt voor 6+. Vol vertrouwen zei zij: "Oma Noma, als jij het me uitlegt dan kunnen we het vast". Natuurlijk ging het nog niet vlekkeloos, en soms kraakte haar hersens ... maar genoten hebben we. Het spel blijft in mijn huis, het repertoire wat te doen in Oma's huis groeit opnieuw. Ook gisteren kwamen de aquarelpotloden en het boek met het regenbooghart op tafel naast de warme chocolademelk. Een regenbooghart, voor Sinterklaas. De chocomelk voor mij. Dat verzoek bleek alleen onderdeel van een nieuw ritueel. Net als plassen met het licht aan en wachten tot de afzuiger geluid maakt. Misschien helpt het als de wereld een beetje voorspelbaar is.

  14-11-2020 om 20:36 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  11-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saar **
  Ik snapte niet direct wat Saar bedoelt als ze zegt: "Het geeft niet uit"...Het blijkt de samenvoeging van "Het geeft niet en het maakt niet uit ..." We houden hem er in.
  Van de week kwamen wij samen in mijn huis om op te warmen na een middag speeltuinplezier. BrievenbusPieT had mij verrast met een grote zak met pepernoten.         Pepernoten met warme chocolademelk en het aquarelschetsboek maakten dat het weer vanouds top voelde zo samen. 
  Kijktip: A Beautiful day in the Neighborhood met Tom Hanks. 

  11-11-2020 om 00:00 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  29-10-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetmassage
  Inmiddels 35 jaar geleden werd voetzonereflemassage mijn eerste liefde op massagegebied. Gisteren plaatste ik een advertentie op Marktplaats met het aanbod van een geweldige, ontspannende voetmassage. Ik merk dat mijn handen mijn werk missen en mijn geest de afleiding van af en toe een aardig mens op de massagetafel.
  Een reflexologie behandeling is een volwaardige massage en heeft een groter ontspannend effect dan je je op het eerste gezicht zou denken. Veel mensen merken directe ontspanning, verbetering van slaap, gunstige invloed op de stoelgang, diepere ademhaling en het gevoel weer eens met beide voeten op de grond staan.
  De behoefte aan aanraking, nabijheid op veilige afstand, stillen van huidhonger ... het kan allemaal relatief veilig met voetmassage. Ik ben benieuwd hoeveel oude bekenden zich laten inspireren weer eens een ander soort massage van mij te willen ervaren.

  29-10-2020 om 12:41 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  24-10-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The queen's gambit **
  Een poos geleden leerde ik veel over basketbal. Deze dag was grotendeels gevuld met het schaakspel met dank aan de Netflix miniserie The queen's gambit. Onvoorstelbaar dar ik het laatste kwartier met ingehouden adem een schaakwedstrijd volgde als ware het een spannende thriller. Aanrader dus ... als je een paar uur zoet hebt te brengen als het de komende dagen herfstig binnenblijfweer zal zijn.
  Gisteren kreeg ik een paar uur zonnig herfstweer als kers op een toch al leuke uitjestaart. Een corona-proof wandeling naar en daarna spelen met de kleinkinderen in de speeltuin, Kleine Joy stapt dapper door bladeren, kraait van plezier op de wip en stopt zo nu en dan een blaadje in haar mond. nadat ze op haar billen is geland. Alles vies en vochtig, maar wat een plezier. Saar vermaakte zich ook met andere kinderen. Klautert onder begeleiding van haar dapper geworden moeder een hoog klimtouw op naar de glijbaan en voert geitjes met met zorg uitgezochte blaadjes. Samen liepen we door het kabouterbos en verkenden een soort doolhof. Ik leerde haar kijken naar een herkenningspunt. Een kleurrijke boom in de buurt van waar we de anderen weer terug konden vinden. Dat maakt een doolhof minder ingewikkeld, minder overweldigend voor een 4 jarige. Op de terugweg vonden we nog een late kastanje en beukennootjeshuisjes. Oma is een schatvinder.
  Voor mijn stoeptuintje bestelde ik 4 fruitboompjes. Ik hoop dat de bloesems in het voorjaar bijen en vlinders zullen lokken. Later mogen de vogels dan kersen komen eten. Allemaal prima HIER en NU investeringen qua geld en tijd maar ook nuttig met het oog op later ... later als het weer lente zal zijn ... later als Saar groter alleen door het doolhof zal willen dwalen.

  24-10-2020 om 22:11 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  20-10-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik
  Mijn huisarts en zijn collega waren coronaproof gekleed voor het uitdelen van de jaarlijkse griepprik. In de tijd dat ik in de zorg werkte moest ik hem verplicht halen, en ik had er nooit last van.  Daarna deed ik het niet meer. Roepend: " Ik krijg nooit griep". Maar als ik naar een ver buitenland ga laat ik mij prikken, en ik krijg er nooit last van en ik krijg ook geen gele koorts.  Als er een vaccin komt ... laat ik mij prikken. Ik heb kleindochters met snotneuzen en hoestjes ... en daar heb ik nooit last van.    Maar ik ben inmiddels 66 en wil heel graag zo gezond als mogelijk is blijven. Dus ik blijf binnen, zie mensen via een schermpje en vandaag mijn huisarts ... hij superbeschermd en ik met mondkapje. Omdat ik rond etenstijd mij meldde was ik op dat moment de enige. En als het allemaal alleen Big Pharma spekt en verder niets uitmaakt ... dat is dan maar zo.
  20-10-2020 om 18:59 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  19-10-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen nieuws
  onder de zon hier. Nog steeds dagen van rust en relatieve eenzaamheid. Ik voel me er tot nu toe goed bij. Natuurlijk is het  ongezelliger dan met wél af en toe een gast aan tafel, maar niet onoverkomelijk, niet depressief makend. Op YouTube vind ik de wereld aan inspirerende talks, deels via Tedx. Ik luister klassieke muziek en doe ondertussen een spelletje. Ik rommel in huis en kook wat lekkers voor mezelf. In mijn eigen boekenkast staat nog het nodige ongelezen. Ik zou nog het nodige op kunnen ruimen. Kortom ik leid een bejaardenbestaan, zonder dat de zorg hoeft langs te komen. Ik ben nog niet toe aan oogdruppels of steunkousen.

  19-10-2020 om 14:08 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  16-10-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschil
  Deze periode ben ik minder bang in mijn buik dan de vorige keer. Deze keer heb ik niet het probleem of ik de huur nog wel kan betalen ... met dank aan pensioen. 
  Met een beroepsmilitaire vader ben ik behoorlijk autoriteitsgevoelig geworden. Doe wat er van je gevraagd wordt ook als de kans dat je betrapt wordt klein is. Ik was vorige week 2 maal in de sportschool ... maar ga daar voorlopig de komende weken toch maar weer niet naar toe. Ook de sauna is weer uit beeld. Ik vraag me zelfs af of het verstandig is om morgen met 2 andere oma's taart te gaan eten ter ere van Joy's eerste verjaardag. De ene oma werkt in een huisartsenpraktijk, de andere oma is 70+ .
  Mijn boerenverstand zegt dat als we allemaal 4 weken minimaal contact doen deze golf voorbij zal zijn. Het punt dat we eerder ook bereikten. Waarna we tóch weer gingen vliegen, vakantievieren en feestjes geven. Mijn boerenverstand zegt dat ikzelf het minste risico loop in mijn eigen huis, in mijn hoekje van de bank, met minimaal contact op minimaal 1,5 meter. Op dit moment zegt mijn gevoel dat ik dat wel op kan brengen. Met dank aan Thaise letters, Netflix en het vermogen een extra uurtje te slapen. En wie weet is het morgen weer anders ... het is in ieder geval morgen niet voorbij.

  16-10-2020 om 12:26 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 23/11-29/11 2020
 • 16/11-22/11 2020
 • 09/11-15/11 2020
 • 26/10-01/11 2020
 • 19/10-25/10 2020
 • 12/10-18/10 2020
 • 05/10-11/10 2020
 • 28/09-04/10 2020
 • 21/09-27/09 2020
 • 14/09-20/09 2020
 • 07/09-13/09 2020
 • 31/08-06/09 2020
 • 24/08-30/08 2020
 • 17/08-23/08 2020
 • 10/08-16/08 2020
 • 03/08-09/08 2020
 • 27/07-02/08 2020
 • 20/07-26/07 2020
 • 13/07-19/07 2020
 • 06/07-12/07 2020
 • 29/06-05/07 2020
 • 22/06-28/06 2020
 • 15/06-21/06 2020
 • 08/06-14/06 2020
 • 01/06-07/06 2020
 • 25/05-31/05 2020
 • 18/05-24/05 2020
 • 11/05-17/05 2020
 • 04/05-10/05 2020
 • 27/04-03/05 2020
 • 20/04-26/04 2020
 • 13/04-19/04 2020
 • 06/04-12/04 2020
 • 30/03-05/04 2020
 • 23/03-29/03 2020
 • 16/03-22/03 2020
 • 09/03-15/03 2020
 • 24/02-01/03 2020
 • 03/02-09/02 2020
 • 20/01-26/01 2020
 • 13/01-19/01 2020
 • 30/12-05/01 2020
 • 16/12-22/12 2019
 • 09/12-15/12 2019
 • 02/12-08/12 2019
 • 25/11-01/12 2019
 • 18/11-24/11 2019
 • 11/11-17/11 2019
 • 28/10-03/11 2019
 • 21/10-27/10 2019
 • 14/10-20/10 2019
 • 07/10-13/10 2019
 • 23/09-29/09 2019
 • 16/09-22/09 2019
 • 09/09-15/09 2019
 • 02/09-08/09 2019
 • 26/08-01/09 2019
 • 19/08-25/08 2019
 • 12/08-18/08 2019
 • 05/08-11/08 2019
 • 22/07-28/07 2019
 • 15/07-21/07 2019
 • 08/07-14/07 2019
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet ! • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!