- 1 varkensgebraad van ongeveer 600 gr. - peper en zout - 1 ui, gesnipperd - 1 laurierblaadje - 10 cl water - 2 x het sap van 1/2 sinaasappel - 500 gr. jonge wortelen - 100 gr. cashewnoten, grofgehakt - 1.5 dl. room - enkele blaadjes bladpeterselie of koriander
In de pan een varkensgebraad aan alee kanten goudbruin kleuren. Kruiden met peper en zout. Ui, laurier, het water en het sap van een halve sinaasappel toevoegen. Afdekken en ongeveer twintig minuten laten bakken op laag vuur.
De wortelen schoonmaken (de steelzetjes aan de wortelen laten) en aan het vlees toevoegen. Nog twintig minuten laten verdergaren.
De cashewnoten roosteren in een pan met antiaanbaklaag.
Wortelen en vlees uit de pan halen en warmhouden. De saus zeven en bijna volledig laten inkoken. Dan het sap van een halve sinaasappel en de room torvorgen. Nog twee minuten laten doorkoken.
Het gebraad in plakjes snijden en de saus erover lepelen. De noten erbij strooien en serveren met de worteltjes en aardappelpuree.