De start van deze week had vele overeenkomsten met de vorige weken. Maandag werd er 'gezellig' getraind rond de 'Donk' en daar er een jarige was duurde het na-stretchen al wat langer :lol:. Dinsdag stond het Warandepark in Brussel op het programma en nu wilde ik wel eens weten wie 'Chris Rogghe' is, daarom had ik op een witte T-shirt geschreven 'Wie is Chris?' En ja hoor reeds na enkele minuten kwam er een dame die in volle trainingsarbeid was naar mij toe gelopen :-8) . Dus dat was vlug uitgeklaard. Verder verliep de training optimaal aan een tempo van exact 10/u en vooal onder een stalend zonnetje en je zag zo dat iedereen opfleurde:!: Vandaag werd er vanin Overmere langs de Donk gelopen de 8,8 km in 52'40" (Dirk bleek dus een goede 'haas' te zijn - ook Valerie was nog eens naar Overmere afgezakt). Dus het volgend weekend wordt het derde scharnierweekend in de voorbereiding. Maar ook veruit het belangrijkste weekend. De menu is niet mis. Zaterdag Lier (25 km) en zondag Oostende-Brugge (16,1 km). En de weersomstandigheden, die de laatste dagen ideaal waren, zullen een zeer belangrijke rol spelen. Laten we beginnen met Lier: altijd al iets speciaal en zeker de 25 km om dat die nog wat verder de Nete-vallei in trekt. Men voorspelt (smeltende) sneeuw en dan doen de weersomstandigheden heel hard denken aan 2 jaar geleden (meer dan die dag heb ik nooit afgezien). Ook zullen de panorama's vele gelijkenissen vertonen met toen nml. ondergelopen vlakten. Wel zal de wind een belangrijke faktor in het voordeel zijn want Oostenwind wil zeggen dat we in het 'lastige' stuk meewind hebben. Diezelfde (Noord)Oostenwind zal ons de volgende dag heel wat last bezorgen. Als je de landkaart bekijkt en je van de kust naar Brugge loopt wil dit dus zeggen vol tegen de wind en dan zijn dan weer identieke omstandigheden waar het 16 lange en eentonige kilometers werden. Dus afzien:cry:
Natuurlijk is het ook allemaal wat mentaal/psychologisch dat de opdrachten en de weersomstandigheden zeer zwaar lijken. Maar eens dat gepasseerd zijn ook de zwaarste trainingsweken voorbij. En ja er staat nog dagelijks vis op de menu ...
|