Vandaag werd er nog eens serieus doorgetraind: deze morgen een 'bike and run'-sessie van drie uur en deze namiddag een duurloopje van 12,5 km. Wat nu nog volgt richting Barcelona zijn kortere loopjes en met rustdagen er tussen. Ook het visdieet wordt dit weekend afgesloten. Het bracht mij op een vlijmscherpe 58,1 kg (-4,6 tov mijn startgewicht). Het eerste deel van de tapering-methode (tapering on) is dus nu beëindigd. Nu komt het tweede gedeelte: veel koolhydraten eten (gummies, vlaaien, broodpudding, slagroom...) en ook pasta's staan nu steevast op de menu. Een duifken (zonder 'r') is ook niet te versmaden in deze periode. Dus nu is het rusten en eten (tapering off).
Door de wind en regen is de voorbereidingsperiode vrij intens geweest maar ik kon opnieuw beroep doen op verschillende mensen om samen de kilometers te lopen en zo de toch zware 'loopwinter' door te komen. Zoals reeds aangehaald was naast het lopen ook het visdieet een bepalende factor de laatste twee maanden. Er zijn pro's en contra's omtrent dit dieet ik kan enkel vaststellen dat het me hierdoor zesmaandelijks lukt om mijn overtollige vetten te verliezen (en dit is ook naar mijn hartproblematiek heel belangrijk).
Nog twee weken en nu gaan we wel echt in marathon-modus (veel eten, veel muziek luisteren en dromen van een superloop...)
Het visdieet deed opnieuw wat er van verwacht werd...
Nu is het echter eten à volonté... 
|