Zoals ik had gezegd na enkele zware weken heb ik eens twee dagen rust ingepland (de laatste 5 weken waren telkens weken van 6 loopdadagen geweest en dat begon ik te voelen) en ze hebben mij goed gedaan want vandaag was de goesting er weer volop en heb ik samen met Antoin den tour langs de 'festivaria' gedaan dat is 10 km en dat in 1u04' --> dus daaruit blijkt als je voldoende kilometers traint dat de snelheid (nogmaals - en ik kan het niet genoeg herhalen- in mijn geval een zeer relatief begrip) automatisch mee omhoog gaat. Naast de gelopen tijd was er ook het gevoel dat het lopen enorm soepel ging en kon ik gans den tijd mijnen 'bebbel laten gaan' dus dat is ook een goed teken. De rest van de week zullen opgevuld worden met duurloopjes tot max 15 km.
Naast de marathon biedt er zich op korte termijn nog een andere uitdaging aan en dat is de 'start to run' georganiseerd in Berlare. Tot nu toe zijn er 53 (!!!) inschrijvingen wat een enorm succes is. De uitdaging is natuurlijk die mensen de strart to run op een positieve manier te laten ervaren en hen te laten slagen in hun doel 5 km te lopen.
In deze periode van de voorbereiding voor de marathon is zoals ik al gezegd heb de voeding ook enorm belangrijk. En naast de koolhydraatrijke ontbijtmand is er ook elke dag koolhydraat- en eiwitrijke voeding. Ik ga hier twee recepten mee geven die soms de revue passeren. Let op ik ben geen kok dus als er fouten in de menu staan ...
Mediterane pasta (menu van Lut)
Benodigdheden voor 4 pers
500gr ongekookte pasta
1kfl olijfolie
250gr scampi
2stengels prei
4zongedroogde tomaten zonder olie
4tomaten
200gr gerookte zalm
100ml room(8%v.g.)
2teentjes knoflook
1el fijngehakte dille
1el fijngehakte bieslook
Peper en zout
Werkwijze:
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verhit intussen de olie in een pan en roerbak de scampi 2 minuten. Maak de prei schoon,snij de zongedroogde tomaten en de andere tomaten in kleine stukjes en bak nog eens 2 minuten mee. Snij de zalm fijn en voeg de vis samen met de room, de knoflook en de kruiden toe. Verwarm het geheel nog even goed door, zodat de zalm nog een beetje gaart. Roer er de gekookte pasta doorheen en bestrooi met peper.
Kikkererwten (menu van Sonja)
Nodig (voor 4 goeie eters) :
500 g gehakt
100 g rozijnen
1 blik kikkererwten (240 g)
1 ui
1 teentje knoflook
boter of olie
50 g pijnboompitten
1 eetlepel witte wijnazijn (balsamico)
bladpeterselie (ik neem hier de gedroogde vorm bij gebrek aan
)
peper en zout
Werkwijze :
- Laat de rozijntjes 15 minuten weken in een kopje lauw water. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Roerbak de ui en de knoflook 1 minuut in hete boter of olie.
Doe er het gehakt bij en laat het rul bakken. Schep het voortdurend om. Voeg er de pijnboompitten en de rozijntjes aan toe. Kruid met een beetje peper en zout. Schep goed om.
- Doe er de kikkererwten bij en breng op smaak met de witte wijnazijn (balsamico)
Laat 3 minuten goed doorwarmen. Werk af met rijkelijk veel gehakte bladpeterselie.
Smakelijk !!!!
|