De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnenhapje voor 4 pers. ( de snelle manier )

    Ingrediënten :     600 gr kippenfilet ( of kalkoen maar dit vlees is droger )

                               400 gr gemengd  gehakt ( runds-kalfs )

                               250 gr witte champignons

                               200 ml room ( 35% )

                               500 ml kippenbouillon ( water met een kippenbouillonblokje )

                               40 gr bloem

                               40 gr boter

                               peper en zout

                               4 videe koekjes

    Bereiding :     Braad de kipfilets aan in de boter en overgiet ze dan met de kippenbouillon.

                           Laat de filets 20' garen.

                           Maak de champignons schoon, bak ze in boter tot het vocht verdampt is en kruid ze met peper en zout.

                           Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze af in water. Giet de balletjes af.

                           Haal de kip uit de bouillon en snij ze in kleine stukjes.

                           Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot deze droog is.

                           Voeg de bouillon toe en roer tot je een gladde saus hebt.

                           Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Doe de kip, de balletjes en de champignons in de saus en meng goed onder elkaar.

                           Zet de videe koekjes 5' in een voorverwarmde oven van 200°C.

                           Vul de koekjes met de videe vulling en dien ze dadelijk op.

    Heerlijk met frietjes, kroketjes,....

    Smakelijk !

                           

                              

    16-05-2016, 14:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood bakken in een broodoven ( 900 gr )

    Ingrediënten :      620 gr bloem ( naar keuze bloem kiezen maar kijk goed of je al dan niet de bloem puur mag gebruiken of dat je moet mengen met vezelrijk wit )

                                 5 gr droge gist  of 10 gr verse gist

                                 300 ml water

                                 2 eetlepels olie of 1 eetlepel boter

                                 1 koffielepel zout

    Bereiding :        Doe in het bakblik eerst je gist.

                              Voeg je bloem toe.

                              Vervolgens de vetstof, het zout  en het water toevoegen.

                              Stel het juiste programma in en laat je broodje bakken.

                              Haal het uit het bakblik en laat het broodje afkoelen op een rooster.

    Heerlijke geur in huis als je zelf brood bakt !

    16-05-2016, 14:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleessalade

    Ingrediënten :     250 gr beenhesp

                               3 hardgekookte eieren

                               40 gr zoet-zure uitjes

                               1 eetlepel mayonaise

                               1 eetlepel fijngehakte peterselie

                               peper en zout

     Bereiding :      Snij de beenhesp in fijne stukjes.

                             Voeg de uitjes toe.

                             Pel en plet de eieren en doe deze er ook onder.

                             Meng alles goed onder elkaar en doe er de mayonaise onder.

                             Breng op smaak met peper en zout.

                             Werk af met de peterselie.

    Superlekker !

    Smakelijk !


                           

    16-05-2016, 13:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnsalade

    Ingrediënten :    1 blikje tonijn in olijfolie

                              10 zilveruitjes zoet-zuur

                              5 augurkjes zoet-zuur

                              5 zongedroogde tomaatjes in olie

                              2 teentjes knoflook

                              1 eetlepel mayonaise

                              scheutje citroensap

                              peper en zout

    Bereiding :     Neem de tonijn uit het blikje.

                           Snij de uitjes en de augurkjes in schijfjes en doe deze bij de tonijn.

                           Snij de tomaatjes in kleine stukjes en meng dit er ook onder.

                           Plet de knoflook en doe dit eronder.

                           Meng alles goed onder elkaar met de mayonaise.

                           Kruid het geheel goed af met peper en zout.

                           Voeg volgens smaak een beetje citroensap toe.

    Heerlijk !

    16-05-2016, 13:48 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika - roomsoep

    Ingrediënten :      3 rode paprika's

                                3 uien

                                1 bloemkool

                                2 wit van porei

                                2 liter kippenbouillon ( 2 liter water met 4 kippenbouillonblokjes )

                                250 gr mascarpone

    Bereiding :      Snij de uien fijn en stoof ze glazig.

                            Voeg vervolgens de gesneden paprika's, de gesneden porei en de in roosjes verdeelde bloemkool toe.

                            Blus het geheel met de kippenbouillon en laat de soep gedurende 30' koken.

                            Mix de soep en doe deze door een zeef zodat de velletjes van de paprika verwijderd zijn.

                            Kook de soep even terug op en voeg de mascarpone toe.

                            Roer goed tot de mascarpone volledig vermengd is.


    Dit is een heerlijke feestsoep !!

    Smakelijk !

     

    16-05-2016, 13:39 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergemousse

    Ingrediënten :     500 gr asperges

                               scheutje volle room ( 35 % )

                               peper, zout en muskaatnoot

                               200 gr grijze garnalen

                               verse gesneden  bieslook

    Bereiding :       Schil de asperges en stoom ze gaar ( 20 min. ).

                             Mix in de blender en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                             Voeg een beetje room toe volgens de structuur van de mousse.

                             De mousse moet stevig zijn als je deze in de glaasjes doet.

                             Leg de garnaaltjes hierop en werk af met de bieslook.

    Smakelijk !

                            

              

    16-05-2016, 13:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise ( voor een potje van 200 ml )

    Ingrediënten :     1 eidooier

                               1 eetlepel azijn

                               1 eetlepel mosterd

                               peper en zout

                              200 ml zonnebloemolie

    Bereiding :       Klop met de staafmixer de eidooier, de mosterd en de azijn tot een luchtige massa.

                             Als het geheel goed gemengd is voeg je druppelsgewijs de olie toe.

                             Als het geheel mooi dik aan het worden is voeg je de olie sneller toe.

                             Naar smaak kruiden met peper en zout.

                             Doe de mayonaise in een glazen bokaaltje met deksel.

                             Bewaar in de koelkast.

    Succes ermee !


                            

                   

    16-05-2016, 13:21 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platte kaastaart met gerookte zalm

    Ingrediënten :     Voor de bodem :   1 pumpernickelbrood  ( dit is een Duits grof granenbrood verkrijgbaar bij de supermarkt )

                                                             75 gr goede ongezouten boter


                                Voor de kaasvulling :  250 ml zure room

                                                                    300 gr volle platte kaas

                                                                    1 citroen ( of limoen ) het sap en de geraspte schil

                                                                    verse fijn gesneden dille

                                                                    peper en zout

                                                                    3 gr gelatineblaadjes ( 2 blaadjes )

                                                                    200 gr gerookte zalm

    Bereiding :    Smelt de boter voor de bodem.

                          Mix het pumpernickelbrood heel fijn en meng de gesmolten boter hieronder.

                          Springvorm van 22 cm inboteren en leg bakpapier op de bodem.

                          Doe het broodmengsel in de springvorm, druk heel goed aan en laat opstijven in de koelkast.

                          Week de gelatineblaadjes in koud water.

                          Meng in een kom de zure room en de platte kaas.

                          Schep hieronder de schil van de citroen en kruid het geheel met peper en zout.

                          Verwarm het citroensap.

                          Neem van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.

                          Roer het zure roommengsel door het citroensap.

                          Doe het mengsel in de springvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

                          Werk af met de dille en de gerookte zalm.

     Smaakt heel fris en is feestelijk !

                         

                         

     


    15-05-2016, 19:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostends vispannetje ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     250 gr zalmfilet in blokjes gesneden

                               250 gr kabeljauwhaasje in blokjes gesneden

                               100 gr grijze gepelde garnalen

                               400 ml visbouillon ( 400 ml water + 1 visbouillonblokje )

                               100 ml witte wijn

                               250 ml volle room ( 35 % )

                               150 gr gemalen kaas

                               peper en zout

                               25 gr vloeiende bloem

                               25 gr boter

    Bereiding :     Pocheer de vis in de visbouillon ( 3 minuten ).

                           Haal de vis eruit.

                           Smelt de boter en meng met de bloem tot een korrelig geheel.

                           Giet de visbouillon erbij en roer goed door het geheel.

                           Doe er de witte wijn en de room bij.

                           Breng de saus op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Haal van het vuur en doe er gemalen kaas door en schep de garnalen voorzichtig door de saus.

                           Neem individuele vuurvaste kommetjes en smeer ze goed in met boter.

                           Verdeel de vis over de kommetjes en doe er de saus over.

                           Strooi hier nog wat gemalen kaas over.

                           Laat het gerechtje gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C tot er zich een korstje vormt.

    TIP  Serveer dit gerecht met stokbrood of met een lekkere puree !

    Smakelijk !                     

                           

    14-05-2016, 17:22 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met asperges en scampi's voor 5 pers.

    Ingrediënten :    600 gr scampi's

                              600 gr witte asperges

                              4 tomaten

                              150 ml witte wijn

                              200 ml room ( 35% )

                             500 gr tagliatelli

                             olijfolie

                             peper, zout en cayennepeper

    Bereiding :      Schil de asperges, snij het uiteinde eraf en snij de asperge in stukjes van 3 cm.

                            Kook  ze beetgaar  in gezouten water. ( 5 ' )

                            Ontdooi, pel en kuis de scampi's.

                            Bak de scampi's in de olijfolie.

                            Voeg er de asperges aan toe en kruid met peper en zout.

                            Pel de tomaten, doe de pitjes eruit en snij ze in kleine blikjes.

                            Doe de tomaten bij de scampi's en de asperges.

                            Blus met de witte wijn, laat even inkoken, doe de room erbij en kruid met de cayennepeper.

                            Kook de tagliatelli gaar en dien op met de saus.

    Heerlijk gerechtje !

    Smakelijk !

                           

    14-05-2016, 17:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van kip met asperges ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     5 kipfilets

                               600 gr witte asperges

                               2 sjalotten

                               300 ml kippenbouillon ( 300 ml water met 1 bouillonblokje )

                               100 ml room ( 35% )

                               20 gr boter

                               20 gr bloem

                               peper en zout

    Bereiding :     Snipper de sjalot fijn en fruit ze in boter.

                           Snij de kipfilets in blokjes en doe ze bij de sjalot.

                           Bak ze rondom bruin.

                           Schil de asperges, snij het uiteinde eraf en de toppen.

                           Snij de asperges in stukken van 2 cm.

                           Doe de asperges bij de kip en hou de puntjes apart.

                           Doe de kippenbouillon bij de kip en de asperges en laat alles sudderen tot de asperges gaar zijn.

                           Stoom de aspergepunten apart gaar.

                           Maak een roux met de boter en de bloem. ( kneed met de hand de boter en de bloem goed onder elkaar )

                           Bind hiermee de saus en roer er de room nog onder.

                           Breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Schep de aspergepunten voorzichtig onder de ragout.

    TIP : Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen met peterselie bestrooid !

                          

                          

                              

    14-05-2016, 17:05 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillabaise voor 5 pers. ( soep met fijne herinneringen )

    Ingrediënten :    400 gr visfilets ( vb. kabeljauwhaasje, zeeduivel, zalm, roodbaarsfilet, ... )

                              15 gamba's

                              20 scampi's

                              2 uien

                              2 prei

                              3 wortelen

                              5 verse goed rijpe tomaten

                              1 blik gepelde tomaten  ( 800 gr )

                              6 teentjes knoflook

                              3 eetlepels risottorijst

                              200 ml witte wijn

                              olijfolie

                              2 kleine potjes saffraan

                              1 koffielepel currypoeder

                              1 koffielepel komijnzaadjes

                              peper en zout

                              1.5 liter visbouillon  ( 1.5 liter water opgelost  met 3 visbouillonblokjes )

     Bereiding :      Snij de groenten voor de soep in reepjes en de tomaten in blokjes.

                             Stoof de groenten aan in de olijfolie.

                             Voeg er de tomatenblokjes, de geperste look, de rijst en de kruiden aan toe.

                             Roer alles heel goed onder elkaar.

                             Giet er de wijn over.

                             Laat 15' sudderen.

                             Doe er de bisbouillon bij.

                             Laat het geheel nog 20' sudderen.

                             Ontdooi , pel en kuis de scampi.

                             De gamba's ontdooien maar niet pellen.

                             Snij de verse vis in stukjes.

                             Doe al de vis in de soep en laat ze nog 5 min. koken.

    TIP : Deze soep kan je gemakkelijk op voorhand maken  als je bezoek krijgt.

             Kook ze gewoon even terug op !

             Serveer  deze soep met knoflookbroodjes :  vermeng 100 gr goede boter   met 3 geplette knoflookteentjes   

                                                                                   smeer de boter op stukjes stokbrood

                                                                                   zet ze even onder de grill

    Heerlijke soep om buiten te eten bij terrasjesweer !

    Smakelijk !       

     

                             

                              

    14-05-2016, 16:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake zoals oma hem bakte op woensdagnamiddag

    Ingrediënten :      1 kg appelen vb jonagold

                                 3 eieren

                                 150 gr gesmolten goede ongezouten boter

                                 150 gr zelfrijzende bloem

                                 150 gr rietsuiker

                                 1 soeplepel parelsuiker ( let erop dat je de suiker neemt die niet smelt bij hoge temp. ) mengen met 1 soeplepel gesmolten boter

    Bereiding :      Schil de appelen en snij in schijfjes.

                            Splits de eieren.

                            Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig mengsel.

                            Schep er de bloem en de boter onder.

                            Klop de eiwitten stijf op en spatel ze onder het beslag.

                            Bekleed een springvorm met bakpapier.

                            Giet het deeg in de bakvorm en verdeel er de appelschijfjes over.

                            Doe hierover de parelsuiker met de boter.

                            Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 50 à 60 ' afhankelijk van je oven.

    Pure nostalgie  !

    Smakelijk !

                           

    14-05-2016, 16:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi Goreng met kalkoen voor 5 pers.

    Ingrediënten :     250 gr rijst ( 2 zakjes )

                               600 gr kalkoenreepjes

                               200 gr diepvrieserwtjes

                               3 preiwitten

                               3 lente uitjes

                               3 sjalotten

                               1 kippen bouillonblokje

                               4 eetlepels sojasaus

                               4 eetlepels olijfolie

                               2 eieren

                               peper en zout

    Bereiding :     Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje.

                           Snipper de sjalotten, de prei en de lente uitjes.

                           Stoof de sjalotten in de olijfolie.

                           Voeg er de kalkoenreepjes aan toe en bak ze krokant.

                           Doe er de prei, de erwtjes en de lente ui bij.

                           Roerbak alles en doe er de rijst bij.

                           Kruid met peper, zout en de sojasaus.

                           Klop de eieren los en giet ze over het geheel.

                           Blijf voorzichtig roeren tot het ei begint te stollen.

    Smakelijk !

                              

                              

    14-05-2016, 15:58 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart ( recept van mijn collega Kristel ) voor 1 recept

    Ingrediënten zanddeeg  :    1kg zelfrijzende bloem

                                               500 gr goede ongezouten boter

                                               500 gr suiker

                                               5 eieren

                                               snuifje zout

                         appelvulling :   100 gr rozijnen

                                                  appelmoes van 1kg appelen vb. jonagold

                                                  snuifje kaneelpoeder

    Bereiding :     Maak het recept in 2 keer . Meng de benodigdheden voor het zanddeeg in de Kenwood.

                           De volledige hoeveelheid gaat teveel zijn voor je Kenwood ( max. 2kg ).

                           Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.

                           Rol het deeg uit.

                           Neem een bakvorm van 25 cm doorsnee en 4 à 5 cm hoogte.

                           Bekleed met één deel van het deeg de bodem van de bakvorm.

                           Maak voor de vulling een appelmoes met een beetje citroensap erin en al ze bijna klaar is doe je de rozijnen erin.

                           Doe de vulling op de bodem en bestrooi met een beetje kaneelpoeder.

                           Leg daarna het deksel op de appelmoes ( 2 de deel van het deeg ) en bestrijk met een ei opgeklopt met 1 soeplepel water.

                           Bak deze taart in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 min.

    TIP : Een mengeling van appelmoes met abrikozencompote is ook heel lekker !

    Heerlijke taart bij je koffie !

    Smakelijk !

    14-05-2016, 15:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse flantaart ( recept van mijn collega Kristel )voor 1 taart

    Ingrediënten  zanddeeg :    500 gr zelfrijzende bloem

                                               250 gr goede ongezouten boter

                                               250 gr suiker

                                              3 eieren

                                              snuifje zout

                           flan  :      375 ml halfvolle melk

                                          90 gr suiker

                                          4 eieren

                                          1 pakje vanillesuiker

                                          snuifje zout

    Bereiding :      Doe de benodigdheden voor het zanddeeg in de Kenwood en maak er een stevig deegje van.

                            Neem een bakvorm van 25 cm doorsnee en 4 à 5 cm hoogte.

                            Rol het deeg uit en bekleed je bakvorm hiermee.

                            Kook de melk met de suiker, de vanillesuiker en het snuifje zout.

                            Klop ondertussen de eieren op tot schuim.

                            Giet de kokende melk op de eieren en klop dit nog eventjes op.

                            Vul de taartvorm en plaats dan in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25' afhankelijk van je oven.

    TIP : Je kan met deze heerlijke flantaart een " flan bresiliënne " maken.

             Klop hievoor 250 ml volle room ( 40% ) op.

             Doe de room bovenop de flan en strijk het mooi glad.

             Strooi hier 100 gr bresiliënne nootjes op.

    Smakelijk !


                               

    14-05-2016, 15:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu voor 6 pers.

    Ingrediënten :     250 gr suikervrije koekjes ( speculaas, amandelkoekjes )

                               500 gr mascarpone

                               150 ml sterke koffie

                               4  eidooiers

                               2 eiwitten

                               75 gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                               50 ml Amaretto  ( dit is keuze natuurlijk want deze likeur bevat wel suiker )

                               50 gr cacaopoeder

    Bereiding :       Klop de Tagatesse, de eidooiers, 3 eetlepels koffie en eventueel de Amaretto als je dit wenst tot een luchtige massa.

                             Voeg de mascarpone toe en schep deze onder het mengsel.

                             Klop het eiwit zeer stijf en schep het voorzichtig eronder.

                             Neem een glazen schaal.

                             Leg op de bodem de in koffie gedrenkte koekjes.

                             Schep hier een laag mascarponecrème over.

                             Wissel af koekjes - mascarponecrème - koekjes - tot alles opgewerkt is.

                             Eindig met de mascarponecrème.

                             Laat verder opstijven in de koelkast gedurende enkele uren.

                             Voor het opdienen met de cacaopoeder bestrooien.

    Heerlijk, je proeft het verschil niet !



    14-05-2016, 14:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit Beurretaart voor 5 pers.

    Ingrediënten :    125  gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                              310 gr goede ongezouten boter

                              3 pakjes Petit Beurre koekjes

                              100 gr fondant hagelslag

                              200 ml sterke koffie

                              1 klein buisje vanille extract

    Bereiding :      Meng de Tagatesse  met de boter tot een mooie witgeklopte massa en klop hierin ook het vanille extract.

                            Neem een glazen kom.

                            Dep de koekjes even in de koffie en leg deze op de bodem van de schaal.

                            Smeer er een laagje botercrème op.

                           Wissel af koekjes - botercrème - koekjes - botercrème - ........ tot alles opgewerkt is.

                           Eindig steeds met de botercrème en strooi hier de hagelslag op.

    Gezonder zondigen bij de koffie :) !

    Smakelijk !

                          

    14-05-2016, 14:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur ( recept voor 5 potjes )

    Ingrediënten :   1 kg vruchten naar keuze ( vb. pruimen, aardbeien, kersen, abrikozen, perziken, kersen, bosbessen, frambozen,..... )

                             250 gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                             40 gr ( 2 zakjes )  PEC plus van Imperial   


    Bereiding :     Was, kuis en snij het fruit.

                           Doe het fruit in een kookpot en meng dit goed met de PEC plus.

                           Breng dit aan de kook en voeg de Tagatesse toe.

                           Laat het geheel nog enkele minuten doorkoken.   

                           Vul de confituurpotjes tot 1 cm van de rand.

                           Laat de potjes omgekeerd afkoelen en plaats ze in de diepvries.

                           Neem 1u voor gebruik de confituur uit de diepvries.

    TIP : Deze confituur is ook lekker bij natuur youghurt.

    Succes en smakelijk !           


                 

    14-05-2016, 14:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Carbonara voor 5 pers.

    Ingrediënten :     500 gr spaghetti

                                5 eieren

                                400 gr pancetta

                                2 sjalotten

                                2 teentjes knoflook

                                200 ml room

                                peper en zout

                                1 eetlepel olijfolie

                                100 gr vers gemalen kaas ( vb. parmezaan, pecorino, .... )

    Bereiding :      Kook de spaghetti beetgaar met een beetje olijfolie.

                            Bak de pancetta knapperig ( zonder vetstof want pancetta bevat reeds veel olie ).

                            Snipper de sjalot en de knoflook en fruit  in een beetje olijfolie.

                            Klop de eieren en de room los en roer deze door de gekookte spaghetti.

                            Schep de spaghetti in een kommetje en doe hierover de krokant gebakken pancetta.

                            Werk af met een beetje vers gemalen kaas.

    Smakelijk!


                               


    13-05-2016, 17:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs