De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paëlla voor 10 pers.

    Ingrediënten :      1 braadkip

                                6 grote tomaten

                                4 uien

                                4  teentjes knoflook

                                3 rode paprika's

                                100 ml olijfolie

                                500 gr inktvisringen

                                30 scampi's

                                1 capsule saffraanpoeder

                                1 kg mosselen

                                500 gr rijst ( voor paëlla )

                                1.5 liter kippenbouillon ( 1.5 liter water + 3 kippenbouilllonblokjes )

                                cayennepeper, peper en zout

                                250 gr erwtjes

                                200 gr gepelde grijze garnalen

                                2 eetlepels gehakte peterselie

    Bereiding :       Verdeel de kip in 10 stukken en wrijf ze in met peper en zout.

                             Pel de tomaten en snij in blokjes.

                             Pel de uien en de look en snij ze fijn.

                             De paprika halveren, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.

                             Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin.

                             Gaar de kip verder in de oven.

                             Fruit de ui en de knoflook en voeg hier de tomatenblokjes en de paprika aan toe.

                             Snij de inktvis in fijne ringen, schep ze door de inhoud van de pan en bestrooi met de saffraan.

                             Maak de mosselen schoon en kook ze gaar.

                             Haal de helft van de mosselen uit de schelp en leg de andere helft op het laatste moment op de paëlla.

                             Doe de rijst bij het mengsel, giet de kippenbouillon erover en breng het geheel op smaak met peper, zout en de cayennepeper.

                             Laat het geheel verder sudderen totdat de rijst gaar is ( +/- 15' ).

                             Schep de erwtjes en de scampi's erdoor en laat nog eens 10 ' sudderen.

                             Verdeel de kip over de paëlla en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.

    Heerlijk en niet zo moeilijk !

    Smakelijk !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs