 |
|
 |
|
|
 |
22-05-2016 |
Carpaccio van rundsvlees met krab en soyamayonaise voor 10 pers. |
Ingrediënten : 300 gr krabvlees
300 gr carpaccio van rundsvlees
olijfolie
100 gr jonge sla ( masclun )
balsamico crème
Soya mayonaise : 3 eidooiers
1 eetlepel mosterd
200 ml olie
2 eetlepels sojasaus
worchestersaus
peper en zout
citroen
Bereiding : Maak een stevige mayonaise ( recept zie sauzen ) met de eidooiers, de mosterd en de olie.
Roer er op het einde een beetje worchestersaus, sojasaus en citroensap door.
Breng op smaak met peper en zout .
Meng enkele eetlepels mayonaise door het krabvlees.
Leg het rundsvlees op een plasticfolie die lichtjes ingeolied is.
Schep wat krabvlees in het midden van het rundsvlees en rol dit stevig op ( met de plasticfolie aan de buitenkant ).
Laat de rolletjes 15' opstijven in de diepvries.
Afwerking : Leg een carpaccio rolletje in het midden van een bord.
Garneer met de jonge salade.
Trek een streepje soya mayonaise en een streepje balsamico crème op het bord.
Dit is een overheerlijk voorgerechtje waar iedereen fan van is.
Smakelijk !
Bereiding :
22-05-2016, 18:34 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Voorgerechten
|
 |
|
Paëlla voor 10 pers. |
Ingrediënten : 1 braadkip
6 grote tomaten
4 uien
4 teentjes knoflook
3 rode paprika's
100 ml olijfolie
500 gr inktvisringen
30 scampi's
1 capsule saffraanpoeder
1 kg mosselen
500 gr rijst ( voor paëlla )
1.5 liter kippenbouillon ( 1.5 liter water + 3 kippenbouilllonblokjes )
cayennepeper, peper en zout
250 gr erwtjes
200 gr gepelde grijze garnalen
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding : Verdeel de kip in 10 stukken en wrijf ze in met peper en zout.
Pel de tomaten en snij in blokjes.
Pel de uien en de look en snij ze fijn.
De paprika halveren, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin.
Gaar de kip verder in de oven.
Fruit de ui en de knoflook en voeg hier de tomatenblokjes en de paprika aan toe.
Snij de inktvis in fijne ringen, schep ze door de inhoud van de pan en bestrooi met de saffraan.
Maak de mosselen schoon en kook ze gaar.
Haal de helft van de mosselen uit de schelp en leg de andere helft op het laatste moment op de paëlla.
Doe de rijst bij het mengsel, giet de kippenbouillon erover en breng het geheel op smaak met peper, zout en de cayennepeper.
Laat het geheel verder sudderen totdat de rijst gaar is ( +/- 15' ).
Schep de erwtjes en de scampi's erdoor en laat nog eens 10 ' sudderen.
Verdeel de kip over de paëlla en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.
Heerlijk en niet zo moeilijk !
Smakelijk !
22-05-2016, 18:16 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gerechten met kip
|
 |
|
Gevulde champignons |
Ingrediënten : 10 grote champignons
4 eetlepels halfvolle melk
4 eetlepels fijn gesneden sjalot
2 eetlepels paneermeel
2 teentjes knoflook
2 eetlepels fijn gesneden peterselie
100 gr gemengd gehakt
2 schijfjes serranoham
olijfolie
2 eetlepels citroensap
Bereiding : Kuis de champignons en verwijder de steeltjes.
Hak de steeltjes fijn en doe ze in een kom.
Doe de melk en het paneermeel erbij en laat dit 10 ' weken.
Voeg de sjalot, de look , peterselie, gehakt en de fijn gesneden ham erbij.
Meng alles goed door elkaar en laat het geheel afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
Vul de champignons met een koffielepel van het mengsel.
Besprenkel de champignons met een beetje olijfolie.
Bak de champignons in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.
Smakelijk !
22-05-2016, 17:58 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Hapjes
|
 |
|
Waterzooi van vis voor 10 pers. |
Ingrediënten : 4 wortelen
200 gr knolselder
2 uien
75 gr boter
1 liter visbouillon ( 1 liter water met 2 visbouillonblokjes )
1/2 l witte wijn
bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm
500 gr koolvis
500 gr kabeljauwhaasje
500 gr scampi's
2 sneden wit brood
400 ml room ( 20 % )
4 eidooiers
sap van 1 citroen
1 bussel peterselie
Bereiding : Maak de wortelen, de knolselder en de uien schoon en snijd in kleine blokjes.
Verhit de boter en fruit de groenten kort.
Voeg de visbouillon, de witte wijn en de bouquet garni hieraan toe en laat het geheel 15' koken.
Snij de vis in stukjes, bestrooi met wat zout, doe ze bij de bouillon en laat ze garen.
Doe de scampi's er ook bij.
Schep de vis en de groenten uit de bouillon en verdeel over de borden.
Doe het oud brood ( in blokjes gesneden ) met de room, de eidooiers en het citroensap door elkaar en giet dit al roerend door de bouillon.
Werk de borden af met de fijn gesneden peterselie.
TIP : Deze waterzooi is ook gemakkelijk op voorhand te maken.
Smakelijk !
22-05-2016, 17:48 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gerechten met vis
|
 |
|
Pasta salade met kip en tomaat voor 10 pers. ( koud gerecht ) |
Ingrediënten : 300 gr penne
3 tomaten
1 bosje lente uitjes
500 gr kipfilet
olijfolie
peper, zout en currypoeder
100 gr pijnboompitten
100 gr rucola ( notensla )
Marinade 1 koffielepel Ras El Hanout ( mengeling van 5 kruiden: koriander, komijn, gember, kurkuma en kardemon )
1 ei
30 ml balsamico azijn
1 koffielepel mosterd
75 ml olijfolie
Bereiding : Kook de pasta beetgaar in gezouten water en spoel dan af met koud water.
Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snij de lente uitjes in ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze goudbruin.
Breng op smaak met peper, zout en beetje currypoeder.
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof.
Klop voor de marinade de ras el hanout, het ei, mosterd en de balsamico azijn onder elkaar.
Doe er langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen kloppen.
Doe de kippenreepjes, de marinade, de tomatenblokjes en de lente uitjes voorzichtig dooe de pasta.
Werk af met de pijnboompitten en de rucola salade.
Lekkere pastasalade !
Smakelijk !
22-05-2016, 17:23 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Salades
|
 |
|
Scampi in panko voor 10 pers. |
Ingrediënten : 10 scampi's
panko ( Japans paneermeel ) verkrijgbaar in de supermarkten
75 gr bloem
2 eiwitten
Bereiding : Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.
Droog ze af met keukenpapier.
Doe de scampi's door de bloem, door het eiwit en dan door de panko.
Frituur de scampi's gedurende 4' in een friteuse van 180°C.
Kruidensaus 100 gr zure room
1 eetlepel fijn gehakte peterselie
1 eetlepel fijn gehakte bieslook
1 eetlepel fijn gehakte kervel
fijn geraspte schil van 1/2 citroen
peper en zout
Meng de zure room met de fijn gesneden kruiden en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Afwerking : Neem aperitieflepels, doe er een beetje kruidensaus in en leg hierop de krokant gebakken scampi.
Dit is een heerlijk hapje !
Smakelijk !
22-05-2016, 17:02 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Hapjes
|
 |
|
Witloofsoepje met scampi en fruitpeper ( voor 10 pers. ) |
Ingrediënten : 20 scampi's ( Easy Peel : bij deze scampi's is het darmkanaal reeds verwijderd )
curry
fruitpeper
8 stronkjes witloof
2 wit van porei
2 uien
2 aardappelen
1 liter kippenbouillon ( 1 liter water koken met 2 kippenbouillonblokjes )
100 ml volle room
10 kerstomaatjes
peper en zout
bieslook
bamboeprikkers
Bereiding : Pel de scampi en verwijder het darmkanaal zo nodig.
Bak de scampi in olijfolie.
Kruid ze met curry en fruitpeper.
Snij de witloof, de porei, de uien en de aardappelen fijn.
Stoof ze aan met olijfolie en bevochtig met de kippenbouillon.
Laat de soep 15' doorkoken.
Mix de soep en breng verder op smaak met peper en zout als dit nodig is.
Voeg de room toe aan de soep.
Steek 2 scampi's en een kerstomaat op een spiesje.
Verdeel de soep in kleine soepkommetjes en werk af met de bieslook.
Leg op het kommetje een spiesje van scampi.
TIP : Je kan het soepje ook afwerken met garnaaltjes als je liever geen scampi's hebt.
Smakelijk !
22-05-2016, 15:12 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Hapjes
|
 |
|
Gemarineerde olijven |
Deze olijven moeten minstens 2 weken marineren !
Ingrediënten : 300 gr ontpitte olijven ( zwarte, groene of een mix van beide )
4 teentjes knoflook
1 koffielepel korianderzaad
1 kleine citroen
4 verse takjes tijm
1 handvol venkelgroen
1 kleine rode puntpaprika
peper
olijfolie
Bereiding : Pel de knoflook en plet de teentjes fijn.
Kneus het korianderzaad.
Snijd de citroen met schil in kleine stukjes.
Doe de olijven, de koriander, de knoflook, tijm, venkelgroen en de fijn gesneden paprika in een grote kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg naar smaak nog peper toe.
Doe de ingrediënten in een glazen pot met deksel en druk de olijven stevig aan.
Giet er de olijfolie bij tot ze onderstaan en sluit de pot goed af.
Laat de olijven 24u op kamertemperatuur staan en zet ze daarna 14 dagen in de koelkast.
Schud de pot af en toe om de ingrediënten weer goed te mengen.
Laat de olijven op kamertemperatuur komen en haal ze uit de olie voor je ze serveert.
Dit zijn echt super olijven !
Deze kruidenolie kan je gerust terug gebruiken zowel voor het marineren van de volgende olijven ofwel om dagelijks te gebruiken !
22-05-2016, 14:56 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Hapjes
|
 |
|
Slaatje met een heerlijk sla sausje |
Ingrediënten : gemengde sla
spekblokjes
croutons
kerstomaatjes
witloof
Bereiding : Was de sla.
Snij de witloof fijn.
Halveer de kerstomaatjes.
Meng de groenten onder elkaar.
Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op een vel keukenrol en doe ze in de sla.
Snij vierkante blokjes van wit brood of toastbrood en bak deze krokant in olijfolie.
Doe de sla in een diep bord.
Werk af met de krokante broodcroutons.
Dien op met een heerlijk slasausje
Ingrediënten : 3 eetlepels Luikse siroop ( of siroop van Vrolingen )
3 eetlepels mosterd
6 eetlepels sherry azijn
12 eetlepels olijfolie
peper en zoutcayennepeper
Bereiding : Voeg al de ingrediënten samen en mix het geheel.
Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Deze salade met het slasausje is gewoon heerlijk !
Smakelijk !
22-05-2016, 12:48 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Salades
|
 |
|
Slaatje met gerookte ham en parmezaanse kaas |
Ingrediënten : 1 gemengde sla
zongedroogde tomaten ( op olijfolie )
kappertjes
witloof
gerookte ham
Parmezaanse kaas
olijfolie
balsamico azijn
peper en zout
sjalotten
honing
Bereiding : Was de sla.
Snij de witloof fijn en meng met de sla.
Voeg zongedroogde tomaten en kappertjes toe volgens smaak.
Maak een vinaigrette : leng de olie van de zongedroogde tomaten aan met de olijfolie.
snij de sjalot heel fijn en voeg deze hieraan toe
doe de balsamico azijn en de honing hierbij en breng op smaak met peper en zout
Doe de sla in een diep bord.
Besprenkel dit met de vinaigrette.
Leg de gerookte hesp hierop en werk het geheel af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Lekker en heel hartelijk slaatje !
22-05-2016, 12:20 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Salades
|
 |
|
Lauw slaatje met scampi's, roze pompelmoes en honing- sinaasappeldressing voor 5 pers. |
Ingrediënten : 25 scampi's
1 eikenbladsla
1 krulandijvie
2 roze pompelmoezen
honing
notenolie
sherry azijn
1 appelsien
peper en zout
100 gr pijnboompitten
1 stokbrood
Bereiding : Pers de sinaasappel uit.
Pel de pompelmoes, haal de partjes tussen de vliezen uit en snij ze kleiner.
Was de sla.
Bak de pijnboompitten zonder vetstof tot ze lichtjes gekleurd zijn.
Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.
Bak de scampi's in een beetje notenolie ( 3 min. aan iedere kant ).
Haal de scampi's uit de notenolie en voeg dan de sherryazijn, de honing en het sinaasappelsap toe.
Laat het geheel even opkoken en breng het sausje op smaak met peper en zout.
Afwerking : Leg een beetje sla in het midden van een diep bord.
Verdeel de scampi's en de pompelmoes hierover.
Doe de dressing over het geheel en werk af met de pijnboompitten.
Geef er gesneden stokbrood bij.
Dit is een lekker en fris slaatje.
Smakelijk !
22-05-2016, 12:07 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Salades
|
 |
|
Musaka ( recept van Kroatië ) voor 4 pers. |
Ingrediënten : 500 gr gemengd gehakt
500 gr champignons
200 ml volle room ( 35% )
1 pak filodeeg ( verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt )
3 eieren
150 gr gemalen kaas naar keuze
2 uien
gehakte peterselie
peper, zout, paprikapoeder
Bereiding : Bak het gehakt kruimelig in de pan.
Voeg de in stukjes gesneden champignons en de fijngesneden uien hieraan toe.
Klop de eieren goed los met een beetje zout en voeg hier de room aan toe.
Scheur het filodeeg in stukjes.
Neem een ingevette ovenschaal, leg er een laag filodeeg in en dan een laag vleesmengsel.
Overgiet met de helft van het roommengsel.
Herhaal dit tot alles op is.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak dit af gedurende 15'.
Overstrooi met de gemalen kaas en zet nog 10' in de oven tot er een mooi korstje gevormd is.
Smakelijk !
16-05-2016, 16:53 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Ovenschotels
|
 |
|
Gevulde paprika's ( recept van Kroatië ) voor 5 pers. |
Ingrediënten : 500 gr gemengd gehakt ( vb. runds-kalfs )
5 paprika's
1 ei
5 soeplepels rijst
400 ml tomatenblokjes
200 ml water
1 ui
2 teentjes knoflook
3 soeplepels vloeiende bloem
peper, zout, paprikapoeder
gehakte peterselie
Bereiding : Was de paprika's goed.
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Snij de deksel van de paprika's en verwijderen de zaadlijstjes binnenin de paprika's.
Hak de ui, de knoflook, de peterselie en meng in een kom met de rijst, het ei en het gehakt.
Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe.
Vul de paprika's met dit mengsel. gebruik hiervoor een lepeltje.
De tomatenpulp met een beetje water aan de kook brengen.
Kruiden met peper en zout en binden van de saus zo nodig.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet de gevulde paprika's in een ingeboterde ovenschaal en bak ze gedurende 40' gaar.
Dien deze paprika's eventueel op met aardappelpuree.
Dit is echter niet noodzakelijk want in de paprika's zit al rijst.
Zeer lekker gerecht !
16-05-2016, 16:35 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Ovenschotels
|
 |
|
 |
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
|
Gastenboek |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
|
|
 |