Ingrediënten : 10 scampi's
panko ( Japans paneermeel ) verkrijgbaar in de supermarkten
75 gr bloem
2 eiwitten
Bereiding : Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.
Droog ze af met keukenpapier.
Doe de scampi's door de bloem, door het eiwit en dan door de panko.
Frituur de scampi's gedurende 4' in een friteuse van 180°C.
Kruidensaus 100 gr zure room
1 eetlepel fijn gehakte peterselie
1 eetlepel fijn gehakte bieslook
1 eetlepel fijn gehakte kervel
fijn geraspte schil van 1/2 citroen
peper en zout
Meng de zure room met de fijn gesneden kruiden en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Afwerking : Neem aperitieflepels, doe er een beetje kruidensaus in en leg hierop de krokant gebakken scampi.
Dit is een heerlijk hapje !
Smakelijk !
|