Ingrediënten : 600 gr kippenfilet ( of kalkoen maar dit vlees is droger )
400 gr gemengd gehakt ( runds-kalfs )
250 gr witte champignons
200 ml room ( 35% )
500 ml kippenbouillon ( water met een kippenbouillonblokje )
40 gr bloem
40 gr boter
peper en zout
4 videe koekjes
Bereiding : Braad de kipfilets aan in de boter en overgiet ze dan met de kippenbouillon.
Laat de filets 20' garen.
Maak de champignons schoon, bak ze in boter tot het vocht verdampt is en kruid ze met peper en zout.
Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze af in water. Giet de balletjes af.
Haal de kip uit de bouillon en snij ze in kleine stukjes.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot deze droog is.
Voeg de bouillon toe en roer tot je een gladde saus hebt.
Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout zo nodig.
Doe de kip, de balletjes en de champignons in de saus en meng goed onder elkaar.
Zet de videe koekjes 5' in een voorverwarmde oven van 200°C.
Vul de koekjes met de videe vulling en dien ze dadelijk op.
Heerlijk met frietjes, kroketjes,....
Smakelijk !
|