Ingrediƫnten : 1 kg witte asperges
25 gr boter
25 gr vloeiende bloem
300 ml halfvolle melk
125 gr gemalen kaas naar keuze
peper, zout en muskaatnoot
8 schijven gandaham
gehakte peterselie
Bereiding : Schil en stoom de asperges gaar ( 20' in de stoomoven, 10' in de aspergekoker ).
Smelt de boter en voeg de bloem hieraan toe. Roer het geheel droog.
Schenk er geleidelijk aan de melk bij.
Voeg de kaas hieraan toe en kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
Wikkel de asperges in gandaham en leg ze in een ovenschaal.
Overgiet het geheel met de kaassaus.
Zet de schaal onder de grill en laat gedurende 10 Ć 15' bruin worden.
Garneer met gehakte peterselie.
TIP : Je kan dit ook geven als voorgerechtje. Geef er dan een broodje bij.
Als hoofdgerecht geef je er puree bij !
Smakelijk !
|