De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazerug met appelen, vijgen en honing voor 5 pers.

    Ingrediënten :       30 gr boter

                                 1 citroen

                                 200 ml wildfond

                                 peper en zout

                                 2 eetlepels mosterd

                                 5 eetlepels honing

                                 2 eetlepels appelazijn

                                 200 ml volle room ( 35% )

                                 750 gr hazeruggen

                                 2 gedroogde en 4 verse vijgen

                                 5 appelen vb. jonagold

    Bereiding :      Was de appelen, schil ze en haal het klokhuis eruit met een appelboor.

                            Hak de gedroogde vijgen en snij de verse vijgen in stukjes.

                            Laat dit in wat boter stoven op een zacht vuurtje.

                            Voeg 3 lepels  honing toe, peper en zout.

                            Besprenkel met een beetje citroensap.

                            Boter een vuurvaste schaal in en leg hier de appelen in.

                            Vul ze met het vijgenmengsel en doe er een klontje boter op.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Meng 2 eetlepels honing met de appelazijn, de mosterd, peper en zout en smeer dit op de hazeruggen.

                            Schik de hazeruggen in een beboterde ovenschaal en leg er nog enkele boterklontjes op.

                            Laat naar smaak in de oven bakken ( rosé 30' ).

                            Zet de appelen gelijktijdig  mee in de oven.

                            Haal de hazeruggen uit de oven en houd ze warm.

                            Doe in een pannetje het sap van de ovenschotel en doe de wildfond hierbij.

                            Breng dit aan de kook, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

                            Snij de hazeruggen in schijven en serveer met een appel.

                            Zet de saus apart op tafel in een sauskommetje.

    TIP : Geef bij dit feestelijk gerechtje pasta of kroketjes.

    Smakelijk !


                            



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs