Ingrediënten : 175 gr pure chocolade
125 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )
150 gr fijne suiker
150 gr zelfrijzende bloem
1 koffielepel gedroogde gist
5 eieren
1 eiwit
boter en bloem voor de bakvorm
Voor de afwerking : 100 gr confituur naar keuze (vb. aardbeien- , abrikozen- , frambozen-, kersenconfituur )
100 gr pure chocolade
1 koffielepel boter ( goede ongezouten boter )
100 gr bloemsuiker
Bereiding : Laat de chocolade smelten.
Klop de boter met de suiker tot een romig beslag.
Strooi er de gist bij en de bloem en meng deze er goed onder.
Splits de eieren.
Doe de eidooiers één voor één onder het bloemmengsel.
Doe er dan de gesmolten chocolade onder.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
Neem een ronde bakvorm en smeer deze in met boter en bestuif met de bloem.
Doe het deeg in de vorm.
Bak ongeveer 60' in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat 5' afkoelen in de vorm en ontvorm dan.
Verwarm de confituur tot deze gesmolten is.
Snij de taart dwars door en bestrijk de onder- en bovenkant met de confituur.
Werk de taart af : Smelt de chocolade au bain marie.
Doe er de bloemsuiker en de boter bij.
Roer alles goed glad.
Bestrijk de taart met het chocoladeglazuur.
Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
Heerlijke taart !
|