De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sachertorte ( Zwarte woudtaart ) voor 6-8 pers.

    Ingrediënten :    175 gr pure chocolade

                              125 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                              150 gr fijne suiker

                              150 gr zelfrijzende bloem

                              1 koffielepel gedroogde gist

                              5 eieren

                              1 eiwit

                              boter en bloem voor de bakvorm

                              Voor de afwerking :  100 gr confituur naar keuze (vb. aardbeien- , abrikozen- , frambozen-, kersenconfituur )

                                                                100 gr pure chocolade

                                                                1 koffielepel boter ( goede ongezouten boter )

                                                                100 gr bloemsuiker

    Bereiding :      Laat de chocolade smelten.

                            Klop de boter met de suiker tot een romig beslag.

                            Strooi er de gist bij en de bloem en meng deze er goed onder.

                            Splits de eieren.

                            Doe de eidooiers één voor één onder het bloemmengsel.

                            Doe er dan de gesmolten chocolade onder.

                            Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.

                            Neem een ronde  bakvorm en smeer deze in met boter en bestuif met de bloem.

                            Doe het deeg in de vorm.

                            Bak ongeveer 60' in een voorverwarmde oven van 180°C.

                            Laat 5' afkoelen in de vorm en ontvorm dan.

                            Verwarm de confituur tot deze gesmolten is.

                            Snij de taart dwars door en bestrijk de onder- en bovenkant met de confituur.

                            Werk de taart af : Smelt de chocolade au bain marie.

                                                         Doe er de bloemsuiker en de boter bij.

                                                         Roer alles goed glad. 

                                                         Bestrijk de taart met het chocoladeglazuur.

                                                         Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

    Heerlijke taart !


                           

                      




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs