Ingrediënten : 100 gr pure chocolade
150 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )
100 gr fijne suiker
80 gr kandijsuiker
1 ei
200 gr zelfrijzende bloem
60 gr maïszetmeel
bloemsuiker ( om af te werken )
Bereiding : Laat de chocolade samen met 20 gr boter smelten op een heel klein vuurtje.
Meng de fijne suiker en de kandijsuiker met de rest van de boter en roer tot een romige massa.
Doe hier de gesmolten boter bij en roer tot een glad deeg.
Schep er de bloem onder.
Meng als laatste een ei eronder.
Zet het deeg 30' in de koelkast.
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
Maak deegbolletjes van 35 gr. en leg ze ver genoeg van elkaar op de bakplaat.
Druk de deegballetje een beetje plat.
Bak de koekjes 8 à 10' in een voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op een rooster en zeef er eventueel bloemsuiker naar wens over.
Zalig koekje voor bij de koffie !
|