De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladekoekjes voor +/- 30 stuks

    Ingrediënten :     100 gr pure chocolade

                               150 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                               100  gr fijne suiker

                               80 gr kandijsuiker

                               1 ei

                               200 gr zelfrijzende bloem

                               60 gr maïszetmeel

                               bloemsuiker ( om af te werken )

    Bereiding :       Laat de chocolade samen met 20 gr boter smelten op een heel klein vuurtje.

                             Meng de fijne suiker en de kandijsuiker met de rest van de boter en roer tot een romige massa.

                             Doe hier de gesmolten boter bij en roer tot een glad deeg.

                             Schep er de bloem onder.

                             Meng als laatste een ei eronder.

                             Zet het deeg 30' in de koelkast.

                             Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

                             Maak deegbolletjes van 35 gr. en leg ze ver genoeg van elkaar op de bakplaat.

                             Druk de deegballetje een beetje plat.

                             Bak de koekjes 8 à 10' in een voorverwarmde oven.

                             Laat ze afkoelen op een rooster en zeef er eventueel bloemsuiker naar wens over.

    Zalig koekje voor bij de koffie !

                            




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs