De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde olijven

    Deze olijven moeten minstens 2 weken marineren !

    Ingrediënten :       300 gr ontpitte olijven ( zwarte, groene of een mix van beide )

                                 4 teentjes knoflook

                                 1 koffielepel korianderzaad

                                 1 kleine citroen

                                 4 verse takjes tijm

                                 1 handvol venkelgroen

                                 1 kleine rode puntpaprika

                                 peper

                                 olijfolie

    Bereiding :       Pel de knoflook en plet de teentjes fijn.

                             Kneus het korianderzaad.

                             Snijd de citroen met schil in kleine stukjes.

                             Doe de olijven, de koriander, de knoflook, tijm, venkelgroen en de fijn gesneden paprika in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

                             Voeg naar smaak nog peper toe.

                             Doe de ingrediënten in een glazen pot met deksel en druk de olijven stevig aan.

                             Giet er de olijfolie bij tot ze onderstaan en sluit de pot goed af.

                             Laat de olijven 24u op kamertemperatuur staan en zet ze daarna 14 dagen in de koelkast.

                             Schud de pot af en toe om de ingrediënten weer goed te mengen.

                             Laat de olijven op kamertemperatuur komen en haal ze uit de olie voor je ze serveert.

    Dit zijn echt super olijven !

    Deze kruidenolie kan je gerust terug gebruiken zowel voor het marineren van de volgende olijven ofwel om dagelijks te gebruiken !                        



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs