Deze olijven moeten minstens 2 weken marineren !
Ingrediënten : 300 gr ontpitte olijven ( zwarte, groene of een mix van beide )
4 teentjes knoflook
1 koffielepel korianderzaad
1 kleine citroen
4 verse takjes tijm
1 handvol venkelgroen
1 kleine rode puntpaprika
peper
olijfolie
Bereiding : Pel de knoflook en plet de teentjes fijn.
Kneus het korianderzaad.
Snijd de citroen met schil in kleine stukjes.
Doe de olijven, de koriander, de knoflook, tijm, venkelgroen en de fijn gesneden paprika in een grote kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg naar smaak nog peper toe.
Doe de ingrediënten in een glazen pot met deksel en druk de olijven stevig aan.
Giet er de olijfolie bij tot ze onderstaan en sluit de pot goed af.
Laat de olijven 24u op kamertemperatuur staan en zet ze daarna 14 dagen in de koelkast.
Schud de pot af en toe om de ingrediënten weer goed te mengen.
Laat de olijven op kamertemperatuur komen en haal ze uit de olie voor je ze serveert.
Dit zijn echt super olijven !
Deze kruidenolie kan je gerust terug gebruiken zowel voor het marineren van de volgende olijven ofwel om dagelijks te gebruiken !
|