De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoepje met scampi en fruitpeper ( voor 10 pers. )

    IngrediĆ«nten :    20 scampi's (  Easy Peel : bij deze scampi's is het darmkanaal reeds verwijderd )

                               curry

                               fruitpeper

                               8 stronkjes witloof

                               2 wit van porei

                               2 uien

                               2 aardappelen

                               1 liter kippenbouillon ( 1 liter water koken met 2 kippenbouillonblokjes )

                               100 ml volle room

                               10 kerstomaatjes

                               peper en zout

                               bieslook

                               bamboeprikkers

    Bereiding :       Pel de scampi en verwijder het darmkanaal zo nodig.

                             Bak de scampi in olijfolie.

                             Kruid ze met curry en fruitpeper.

                             Snij de witloof, de porei, de uien en de aardappelen fijn.

                             Stoof ze aan met olijfolie en bevochtig met de kippenbouillon.

                             Laat de soep 15' doorkoken.

                             Mix de soep en breng verder op smaak met peper en zout als dit nodig is.

                             Voeg de room toe aan de soep.

                             Steek 2 scampi's en een kerstomaat op een spiesje.

                             Verdeel de soep in kleine soepkommetjes en werk af met de bieslook.

                             Leg op het kommetje een spiesje van scampi.

    TIP : Je kan het soepje ook afwerken met garnaaltjes als je liever geen scampi's hebt.

    Smakelijk !

                            

                             



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs