Ingrediƫnten : 20 scampi's ( Easy Peel : bij deze scampi's is het darmkanaal reeds verwijderd )
curry
fruitpeper
8 stronkjes witloof
2 wit van porei
2 uien
2 aardappelen
1 liter kippenbouillon ( 1 liter water koken met 2 kippenbouillonblokjes )
100 ml volle room
10 kerstomaatjes
peper en zout
bieslook
bamboeprikkers
Bereiding : Pel de scampi en verwijder het darmkanaal zo nodig.
Bak de scampi in olijfolie.
Kruid ze met curry en fruitpeper.
Snij de witloof, de porei, de uien en de aardappelen fijn.
Stoof ze aan met olijfolie en bevochtig met de kippenbouillon.
Laat de soep 15' doorkoken.
Mix de soep en breng verder op smaak met peper en zout als dit nodig is.
Voeg de room toe aan de soep.
Steek 2 scampi's en een kerstomaat op een spiesje.
Verdeel de soep in kleine soepkommetjes en werk af met de bieslook.
Leg op het kommetje een spiesje van scampi.
TIP : Je kan het soepje ook afwerken met garnaaltjes als je liever geen scampi's hebt.
Smakelijk !
|