Ingrediƫnten : 25 scampi's
1 eikenbladsla
1 krulandijvie
2 roze pompelmoezen
honing
notenolie
sherry azijn
1 appelsien
peper en zout
100 gr pijnboompitten
1 stokbrood
Bereiding : Pers de sinaasappel uit.
Pel de pompelmoes, haal de partjes tussen de vliezen uit en snij ze kleiner.
Was de sla.
Bak de pijnboompitten zonder vetstof tot ze lichtjes gekleurd zijn.
Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.
Bak de scampi's in een beetje notenolie ( 3 min. aan iedere kant ).
Haal de scampi's uit de notenolie en voeg dan de sherryazijn, de honing en het sinaasappelsap toe.
Laat het geheel even opkoken en breng het sausje op smaak met peper en zout.
Afwerking : Leg een beetje sla in het midden van een diep bord.
Verdeel de scampi's en de pompelmoes hierover.
Doe de dressing over het geheel en werk af met de pijnboompitten.
Geef er gesneden stokbrood bij.
Dit is een lekker en fris slaatje.
Smakelijk !
|