Ingrediënten : 500 gr gemengd gehakt ( vb. runds-kalfs )
5 paprika's
1 ei
5 soeplepels rijst
400 ml tomatenblokjes
200 ml water
1 ui
2 teentjes knoflook
3 soeplepels vloeiende bloem
peper, zout, paprikapoeder
gehakte peterselie
Bereiding : Was de paprika's goed.
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Snij de deksel van de paprika's en verwijderen de zaadlijstjes binnenin de paprika's.
Hak de ui, de knoflook, de peterselie en meng in een kom met de rijst, het ei en het gehakt.
Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe.
Vul de paprika's met dit mengsel. gebruik hiervoor een lepeltje.
De tomatenpulp met een beetje water aan de kook brengen.
Kruiden met peper en zout en binden van de saus zo nodig.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet de gevulde paprika's in een ingeboterde ovenschaal en bak ze gedurende 40' gaar.
Dien deze paprika's eventueel op met aardappelpuree.
Dit is echter niet noodzakelijk want in de paprika's zit al rijst.
Zeer lekker gerecht !
|