Ingrediƫnten : 600 gr lamsgehakt
2 uien
3 teentjes knoflook
90 gr tomatenpuree
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
peper en zout
2 rode paprika's
4 dikke wortelen
1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )
200 gr gedroogd fruit ( vb. gedroogde abrikozen of ontpitte pruimen )
Bereiding : Snij de uien en de knoflook fijn en stoof ze glazig in een beetje boter in een tajine als je die hebt. ( anders in een kookpot )
Voeg de tomatenpuree toe en roer deze er goed onder.
Doe hier de kruiden al onder, het gehakt en roer alles goed onder elkaar.
Snij de paprika en de wortelen in blokjes.
Hak het gedroogd fruit naar keuze.
Voeg de paprika, de wortelen en het fruit samen met de tomatenblokjes zout en peper en 200 ml water toe aan de tajine.
Laat alles afgedekt sudderen gedurende 20'.
TIP : Dien dit gerecht op met rijst of couscous.
Geef er een sauskommetje bij : 125 gr zure room vermengen met 1 eetlepel water en kruiden met peper en zout .
Smakelijk !
|