De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse stoofpot voor 6 pers.

    IngrediĆ«nten :     600 gr lamsgehakt

                               2 uien

                               3 teentjes knoflook

                               90 gr tomatenpuree

                               1 eetlepel gemberpoeder

                               1 eetlepel paprikapoeder

                               1 eetlepel komijnpoeder

                               peper en zout

                               2 rode paprika's

                               4 dikke wortelen

                               1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )

                               200 gr gedroogd fruit ( vb. gedroogde abrikozen of ontpitte pruimen )

    Bereiding :       Snij de uien en de knoflook fijn en stoof ze glazig in een beetje boter in een tajine als je die hebt. ( anders in een kookpot )

                             Voeg de tomatenpuree toe en roer deze er goed onder.

                             Doe hier de kruiden al onder, het gehakt en roer alles goed onder elkaar.

                             Snij de paprika en de wortelen in blokjes.

                             Hak het gedroogd fruit naar keuze.

                             Voeg de paprika, de wortelen en het fruit samen met de tomatenblokjes zout en peper en 200 ml water toe aan de tajine.

                             Laat alles afgedekt sudderen gedurende 20'.

    TIP :  Dien dit gerecht op met rijst of couscous.

              Geef er een sauskommetje bij : 125 gr zure room vermengen met 1 eetlepel water en kruiden met peper en zout .

    Smakelijk !

                            



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs