De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons

    Ingrediënten :    10 grote champignons

                              4 eetlepels halfvolle melk

                              4 eetlepels fijn gesneden sjalot

                              2 eetlepels paneermeel

                              2 teentjes knoflook

                              2 eetlepels fijn gesneden peterselie

                              100 gr gemengd gehakt

                              2 schijfjes serranoham

                              olijfolie

                              2 eetlepels citroensap

    Bereiding :      Kuis de champignons en verwijder de steeltjes.

                            Hak de steeltjes fijn en doe ze in een kom.

                            Doe de melk en het paneermeel erbij en laat dit 10 ' weken.

                            Voeg de sjalot, de look , peterselie, gehakt en de fijn gesneden ham erbij.

                            Meng alles goed door elkaar en laat het geheel afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.

                            Vul de champignons met een koffielepel van het mengsel.

                            Besprenkel de champignons met een beetje olijfolie.

                            Bak de champignons in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.

    Smakelijk !

    22-05-2016, 17:58 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van vis voor 10 pers.

    Ingrediënten :    4 wortelen

                              200 gr knolselder

                              2 uien

                              75 gr boter

                              1 liter visbouillon ( 1 liter water met 2 visbouillonblokjes )

                              1/2 l witte wijn

                              bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm

                              500 gr koolvis

                              500 gr kabeljauwhaasje

                              500 gr scampi's

                              2 sneden wit brood

                              400 ml room ( 20 % )

                              4 eidooiers

                              sap van 1 citroen

                              1 bussel peterselie

    Bereiding :     Maak de wortelen, de knolselder en de uien schoon en snijd in kleine blokjes.

                           Verhit de boter en fruit de groenten kort.

                           Voeg de visbouillon, de witte wijn en de bouquet garni hieraan toe en laat het geheel 15' koken.

                           Snij de vis in stukjes, bestrooi met wat zout, doe ze bij de bouillon en laat ze garen.

                           Doe de scampi's er ook bij.

                           Schep de vis en de groenten uit de bouillon en verdeel over de borden.

                           Doe het oud brood ( in blokjes gesneden ) met de room, de eidooiers en het citroensap door elkaar en giet dit al roerend door de bouillon.

                           Werk de borden af met de fijn gesneden peterselie.

    TIP : Deze waterzooi is ook gemakkelijk op voorhand te maken.

    Smakelijk !

                             

    22-05-2016, 17:48 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta salade met kip en tomaat voor 10 pers. ( koud gerecht )

    Ingrediënten :      300 gr penne

                                3 tomaten

                                1 bosje lente uitjes

                                500 gr kipfilet

                                olijfolie

                                peper, zout en currypoeder

                                100 gr pijnboompitten

                                100 gr rucola ( notensla )

    Marinade     1 koffielepel Ras El Hanout ( mengeling van 5 kruiden: koriander, komijn, gember, kurkuma  en kardemon )

                         1 ei

                         30 ml balsamico azijn

                         1 koffielepel mosterd

                         75 ml olijfolie

    Bereiding :     Kook de pasta beetgaar in gezouten water en spoel dan af met koud water.

                           Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.

                           Snij de lente uitjes in ringen.

                           Snijd de kipfilet  in reepjes en bak deze goudbruin.

                           Breng op smaak met peper, zout en beetje currypoeder.

                           Rooster de pijnboompitten zonder vetstof.

                           Klop  voor de marinade de ras el hanout, het ei, mosterd en de balsamico azijn onder elkaar.

                           Doe er langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen kloppen.

                           Doe de kippenreepjes, de marinade, de tomatenblokjes en de lente uitjes voorzichtig dooe de pasta.

                           Werk af met de pijnboompitten en de rucola salade.

    Lekkere pastasalade !

    Smakelijk !

                          

                       

    22-05-2016, 17:23 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidensaus voor 10 pers.

    Ingrediënten :     125 gr zure room

                                1 eetlepel gehakte peterselie

                                1 eetlepel gehakte kervel

                                1 eetlepel fijn gesneden bieslook

                                fijn geraspte schil van 1  citroen

                                peper en zout

    Bereiding :      Meng de zure room met de fijn gesneden kruiden en breng op smaak met het citroensap en peper en zout.

    TIP : Zeer lekker sausje voor de scampi's of bij vis naar keuze.

    Smakelijk

    22-05-2016, 17:06 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi in panko voor 10 pers.

    Ingrediënten :     10 scampi's

                                panko  ( Japans paneermeel ) verkrijgbaar in de supermarkten

                                75 gr bloem

                                2 eiwitten

    Bereiding :       Pel de scampi's en  verwijder zo nodig het darmkanaal.

                             Droog ze af met keukenpapier.

                             Doe de scampi's door de bloem, door het eiwit en dan door de panko.

                             Frituur de scampi's gedurende 4' in een friteuse van 180°C.


    Kruidensaus             100 gr zure room

                                     1 eetlepel fijn gehakte peterselie

                                     1 eetlepel fijn gehakte bieslook

                                     1 eetlepel fijn gehakte kervel    

                                     fijn geraspte schil van 1/2 citroen

                                     peper en zout

    Meng de zure room met de fijn gesneden kruiden en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

    Afwerking :     Neem  aperitieflepels, doe er een beetje kruidensaus in en leg hierop de krokant gebakken scampi.

    Dit is een heerlijk hapje !

    Smakelijk !


    22-05-2016, 17:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde manchego voor 10 pers.

    Ingrediënten :     250 gr manchego ( Spaanse schapenkaas )

                               3 eetlepels bloem

                               peper en zout

                               1 ei

                               1 eetlepel water

                               100 gr paneermeel

    Bereiding :      Snij de kaas in driehoekjes of in blokjes van ongeveer dezelfde grootte.

                            Doe de bloem in een plastic zak met peper en zout.

                            Klop het ei los met het water.

                            Doe het paneermeel in een kommetje.

                            Schud de kaas in het zakje met bloem.

                            Doe ze vervolgens in het eimengsel en daarna in het paneermeel.

                            Leg ze op een bord.

                            Verhit de friteuse op 180°C en bak ze per 5 tot ze mooi goudbruin zijn.

                            Laat ze uitlekken op een stukje keukenrol.

    Heerlijk hapje voor de kaasliefhebbers.

    Smakelijk !

    22-05-2016, 16:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoepje met scampi en fruitpeper ( voor 10 pers. )

    Ingrediënten :    20 scampi's (  Easy Peel : bij deze scampi's is het darmkanaal reeds verwijderd )

                               curry

                               fruitpeper

                               8 stronkjes witloof

                               2 wit van porei

                               2 uien

                               2 aardappelen

                               1 liter kippenbouillon ( 1 liter water koken met 2 kippenbouillonblokjes )

                               100 ml volle room

                               10 kerstomaatjes

                               peper en zout

                               bieslook

                               bamboeprikkers

    Bereiding :       Pel de scampi en verwijder het darmkanaal zo nodig.

                             Bak de scampi in olijfolie.

                             Kruid ze met curry en fruitpeper.

                             Snij de witloof, de porei, de uien en de aardappelen fijn.

                             Stoof ze aan met olijfolie en bevochtig met de kippenbouillon.

                             Laat de soep 15' doorkoken.

                             Mix de soep en breng verder op smaak met peper en zout als dit nodig is.

                             Voeg de room toe aan de soep.

                             Steek 2 scampi's en een kerstomaat op een spiesje.

                             Verdeel de soep in kleine soepkommetjes en werk af met de bieslook.

                             Leg op het kommetje een spiesje van scampi.

    TIP : Je kan het soepje ook afwerken met garnaaltjes als je liever geen scampi's hebt.

    Smakelijk !

                            

                             

    22-05-2016, 15:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde olijven

    Deze olijven moeten minstens 2 weken marineren !

    Ingrediënten :       300 gr ontpitte olijven ( zwarte, groene of een mix van beide )

                                 4 teentjes knoflook

                                 1 koffielepel korianderzaad

                                 1 kleine citroen

                                 4 verse takjes tijm

                                 1 handvol venkelgroen

                                 1 kleine rode puntpaprika

                                 peper

                                 olijfolie

    Bereiding :       Pel de knoflook en plet de teentjes fijn.

                             Kneus het korianderzaad.

                             Snijd de citroen met schil in kleine stukjes.

                             Doe de olijven, de koriander, de knoflook, tijm, venkelgroen en de fijn gesneden paprika in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

                             Voeg naar smaak nog peper toe.

                             Doe de ingrediënten in een glazen pot met deksel en druk de olijven stevig aan.

                             Giet er de olijfolie bij tot ze onderstaan en sluit de pot goed af.

                             Laat de olijven 24u op kamertemperatuur staan en zet ze daarna 14 dagen in de koelkast.

                             Schud de pot af en toe om de ingrediënten weer goed te mengen.

                             Laat de olijven op kamertemperatuur komen en haal ze uit de olie voor je ze serveert.

    Dit zijn echt super olijven !

    Deze kruidenolie kan je gerust terug gebruiken zowel voor het marineren van de volgende olijven ofwel om dagelijks te gebruiken !                        

    22-05-2016, 14:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slasausje

    Ingrediënten :      3 eetlepels Luikse siroop ( of siroop van Vrolingen )

                                3 eetlepels mosterd

                                6 eetlepels sherry azijn

                                12 eetlepels olijfolie

                                peper, zout en cayennepeper

    Bereiding :        Voeg al de ingrediënten bij elkaar en mix het geheel.

                              Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.


                                

    22-05-2016, 12:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met een heerlijk sla sausje

    Ingrediënten :      gemengde sla

                                spekblokjes

                                croutons

                                kerstomaatjes

                                witloof

    Bereiding :      Was de sla.

                            Snij de witloof fijn.

                            Halveer de kerstomaatjes.

                            Meng de groenten onder elkaar.

                            Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op een vel keukenrol en doe ze in de sla.

                            Snij vierkante blokjes van wit brood of  toastbrood en bak deze krokant in olijfolie.

                            Doe de sla in een diep bord.

                            Werk af met de krokante broodcroutons.

    Dien op met een heerlijk slasausje

    Ingrediënten :     3 eetlepels Luikse siroop ( of siroop van Vrolingen )

                               3 eetlepels mosterd

                               6 eetlepels sherry azijn

                               12 eetlepels olijfolie

                               peper en zoutcayennepeper

    Bereiding :       Voeg al de ingrediënten samen en mix het geheel.

                             Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

    Deze salade met het slasausje is gewoon heerlijk !

    Smakelijk !

                              

               


    22-05-2016, 12:48 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met gerookte ham en parmezaanse kaas

    Ingrediënten :      1 gemengde sla

                                 zongedroogde tomaten ( op olijfolie )

                                 kappertjes

                                 witloof

                                 gerookte ham

                                 Parmezaanse kaas

                                 olijfolie

                                 balsamico azijn

                                 peper en zout

                                 sjalotten

                                 honing

    Bereiding :       Was de sla.

                             Snij de witloof fijn en meng met de sla.

                             Voeg zongedroogde tomaten en kappertjes toe volgens smaak.

                             Maak een vinaigrette : leng de olie van de zongedroogde tomaten aan met de olijfolie.

                                                                  snij de sjalot heel fijn en voeg deze hieraan toe

                                                                  doe de balsamico azijn en de honing hierbij en breng op smaak met peper en zout

                              Doe de sla in een diep bord.

                              Besprenkel dit met de vinaigrette.

                              Leg de gerookte hesp hierop en werk het geheel af met de geraspte Parmezaanse kaas.

    Lekker en heel hartelijk slaatje !                                   

    22-05-2016, 12:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauw slaatje met scampi's, roze pompelmoes en honing- sinaasappeldressing voor 5 pers.

    Ingrediënten :     25 scampi's

                               1 eikenbladsla

                               1 krulandijvie

                               2 roze pompelmoezen

                               honing

                               notenolie

                               sherry azijn

                               1 appelsien

                               peper en zout

                               100 gr pijnboompitten

                               1 stokbrood

    Bereiding :      Pers de sinaasappel uit.

                            Pel de pompelmoes, haal de partjes tussen de vliezen uit en snij ze kleiner.

                            Was de sla.

                            Bak de pijnboompitten zonder vetstof tot ze lichtjes gekleurd zijn.

                            Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.

                            Bak de scampi's in een beetje notenolie ( 3 min. aan iedere kant ).

                            Haal de scampi's uit de notenolie en voeg dan de sherryazijn, de honing en het sinaasappelsap toe.

                            Laat het geheel even opkoken en breng het sausje op smaak met peper en zout.

    Afwerking :      Leg een beetje sla in het midden van een diep bord.

                             Verdeel de scampi's en de pompelmoes hierover.

                             Doe de dressing over het geheel en werk af met de pijnboompitten.

                             Geef er gesneden stokbrood bij.

    Dit is een lekker en fris slaatje.

    Smakelijk !

                           

                            


    22-05-2016, 12:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met kruidensaus

    Ingrediënten :      Scampi's

                                olijfolie

                                knoflook

                                cognac ( alleen als je wil flamberen )

                                volle room  ( 35 % )

                                peterselie

                                dille

    Bereiding :       Kuis de scampi's en bak ze in een beetje olijfolie.

                             Voeg de geplette knoflook toe.

                             Flambeer als je dit wenst met een beetje cognac.

                             Voeg de room toe en laat dit inkoken.

                             Werk af met de gehakte peterselie en de fijn gesneden dille.

    Serveer de scampi's in een klein tasje, op een bordje, een aperitieflepel.

    Voeg een beetje van de saus toe.

    Geef hier een vorkje bij.

    22-05-2016, 12:06 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blini's met kruidenkaas en gerookte zalm

    Ingrediënten :      gerookte zalm

                                 kruidenkaas  ( vb. Philadelphia, boursin,..... )

                                 blini's ( mini pannenkoekjes )

                                 fijn gesneden dille of lompviseitjes  naar keuze

    Bereiding :     Smeer kruidenkaas op de blini's.

                           Beleg ze met de gerookte zalm.

                           Werk af met de fijn gesneden dille of de lompviseitjes naar keuze.

    Smakelijk !


                            

    22-05-2016, 12:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ustipci ( gebakken deegballetjes ) recept van Kroatië

    Ingrediënten :    500 gr  bloem

                              15 gr bakpoeder

                              1 ei

                              500 ml melk

                              250 ml water

                              een snuifje zout

                              zonnebloemolie

    Bereiding :      Meng alle ingrediënten in een kom tot een dik vloeibaar beslag.

                            Afhankelijk van de dikte kan je nog water bijvoegen.

                            Giet zonnebloemolie in een pannetje en laat dit heel goed warm worden.

                            Neem een soeplepel beslag en laat dat in de olie glijden.

                            Laat dit bakken tot de onderkant mooi goudbruin is. Draai om en laat ook de andere kant bruin bakken.

                            Neem uit de pan en leg op een stukje keukenrol.

                            Dien de deegbolletjes op met bloemsuiker, confituur of choco.

    Heerlijk !

    Het doet je denken aan smoutebollen maar dan gemaakt zonder gist.

    Smakelijk !

    16-05-2016, 17:05 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musaka ( recept van Kroatië ) voor 4 pers.

    Ingrediënten :     500 gr gemengd gehakt

                               500 gr champignons

                               200 ml volle room ( 35% )

                               1 pak filodeeg ( verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt )

                               3 eieren

                               150 gr gemalen kaas naar keuze

                               2 uien

                               gehakte peterselie

                               peper, zout, paprikapoeder

    Bereiding :       Bak het gehakt kruimelig in de pan.

                             Voeg de in stukjes gesneden champignons en  de fijngesneden uien hieraan toe.

                             Klop de eieren goed los met een beetje zout en voeg hier de room aan toe.

                             Scheur het filodeeg in stukjes.

                             Neem een ingevette ovenschaal, leg er een laag filodeeg in en dan een laag vleesmengsel.

                             Overgiet met de helft van het roommengsel.

                             Herhaal dit tot alles op is.

                             Verwarm de oven voor op 200°C.

                             Bak dit af gedurende 15'.

                             Overstrooi met de gemalen kaas en zet nog 10' in de oven tot er een mooi korstje gevormd is.

    Smakelijk !

    16-05-2016, 16:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillekoekjes ( recept van Kroatië )

    Ingrediënten :      200 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                                200 gr fijne suiker

                                250 gr zelfrijzende bloem

                                3 zakjes vanillesuiker

                                2 eidooiers

                                bloemsuiker voor de afwerking

    Bereiding :      Meng in een diepe kom de bloem, de suiker, de eidooiers, de boter en de vanillesuiker tot een vast beslag.

                            Rol met de hand kleine bolletjes van 30 gr.

                            Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze een beetje plat.

                            Bak ze in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 15' afhankelijk van je oven.

                            Dadelijk na het bakken goed doorheen de bloemsuiker rollen.

                            Leg ze op een rooster om af te koelen.

    Lekker en niet moeilijk !


                          

    16-05-2016, 16:42 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's ( recept van Kroatië ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     500 gr gemengd gehakt ( vb. runds-kalfs )

                               5 paprika's

                               1 ei

                               5 soeplepels rijst

                               400 ml tomatenblokjes

                               200 ml water

                               1 ui

                               2 teentjes knoflook

                               3 soeplepels vloeiende bloem

                               peper, zout, paprikapoeder

                               gehakte peterselie

    Bereiding :      Was de paprika's goed.

                            Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

                            Snij de deksel van de paprika's en verwijderen de zaadlijstjes binnenin de paprika's.

                            Hak de ui, de knoflook, de peterselie en meng in een kom met de rijst, het ei en het gehakt.

                            Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe.

                            Vul de paprika's met dit mengsel. gebruik hiervoor een lepeltje.

                            De tomatenpulp met een beetje water aan de kook brengen.

                            Kruiden met peper en zout en binden van de saus zo nodig.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Zet de gevulde paprika's in een ingeboterde ovenschaal en bak ze gedurende 40' gaar.

    Dien deze paprika's eventueel op met aardappelpuree.

    Dit is echter niet noodzakelijk want in de paprika's zit al rijst.

    Zeer lekker gerecht !

    16-05-2016, 16:35 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slasoep voor 4 pers.

    Ingrediënten :     2 kroppen sla

                               3 uien

                               1 teentje knoflook

                               2 liter kippenbouillon ( 2 liter water met 4 kippenbouillonblokjes )

                               peper en zout

     Bereiding :        Kuis en was de sla goed.

                               Snij de uien en de knoflook.

                               Stoof de ui en de knoflook glazig in een beetje boter.

                               Doe de sla hierbij en overgiet het geheel met de kippenbouillon.

                               Laat de soep 20' sudderen.

                               Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout zo nodig.

                               Werk eventueel af met een beetje room.

    Dit is een zeer feestelijke fluwelige soep !

    Zeer lekker  en heel gemakkelijk !   

    16-05-2016, 16:22 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessenmuffins ( recept van onze oma )

    Ingrediënten :     300 gr zelfrijzende bloem

                                1 koffielepel kaneelpoeder

                                2 eieren

                                75 ml vloeibare honing ( 5 soeplepels )

                                50 ml halfvolle melk

                                50 ml sinaasappelsap

                                125 gr bosbessen

                                1/2 geraspte appel

                                50 gr rozijnen

    Bereiding :      Meng de bloem met de kaneel in een grote kom.

                            Klop de eieren, de honing , de melk en het sinaasappelsap in een andere kom.

                            Roer dit mengsel voorzichtig onder de bloem.

                            Roer niet te lang. Hoe minder lang je mengt hoe luchtiger de muffins.

                            Verdeel het deeg in 2 delen.

                            Voeg de bosbessen bij de ene helft en de appel en de rozijnen bij de andere helft.

                            Vul de muffin vormpjes voor 3/4.

                             Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30'.

    Heerlijke muffins !

             

    16-05-2016, 16:15 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs