De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde asperges voor 4 pers.

    Ingrediënten :     1 kg witte asperges

                                25 gr boter

                                25 gr vloeiende bloem

                                300 ml halfvolle melk

                                125 gr gemalen kaas naar keuze

                                peper, zout en muskaatnoot

                                8 schijven gandaham

                                gehakte peterselie

    Bereiding :          Schil en stoom de asperges gaar ( 20' in de stoomoven, 10' in de aspergekoker ).

                                Smelt de boter en voeg de bloem hieraan toe. Roer het geheel droog.

                                Schenk er geleidelijk aan de melk bij.

                                Voeg de kaas hieraan toe en kruid af met peper, zout en muskaatnoot.

                                Wikkel de asperges in gandaham en leg ze in een ovenschaal.

                                Overgiet het geheel met de kaassaus.

                                Zet de schaal onder de grill en laat gedurende 10 à 15' bruin worden.

                                Garneer met gehakte peterselie.

    TIP :  Je kan dit ook geven als voorgerechtje. Geef er dan een broodje bij.

              Als hoofdgerecht geef je er puree bij !

    Smakelijk !

                                             


    16-05-2016, 16:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazerug met appelen, vijgen en honing voor 5 pers.

    Ingrediënten :       30 gr boter

                                 1 citroen

                                 200 ml wildfond

                                 peper en zout

                                 2 eetlepels mosterd

                                 5 eetlepels honing

                                 2 eetlepels appelazijn

                                 200 ml volle room ( 35% )

                                 750 gr hazeruggen

                                 2 gedroogde en 4 verse vijgen

                                 5 appelen vb. jonagold

    Bereiding :      Was de appelen, schil ze en haal het klokhuis eruit met een appelboor.

                            Hak de gedroogde vijgen en snij de verse vijgen in stukjes.

                            Laat dit in wat boter stoven op een zacht vuurtje.

                            Voeg 3 lepels  honing toe, peper en zout.

                            Besprenkel met een beetje citroensap.

                            Boter een vuurvaste schaal in en leg hier de appelen in.

                            Vul ze met het vijgenmengsel en doe er een klontje boter op.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Meng 2 eetlepels honing met de appelazijn, de mosterd, peper en zout en smeer dit op de hazeruggen.

                            Schik de hazeruggen in een beboterde ovenschaal en leg er nog enkele boterklontjes op.

                            Laat naar smaak in de oven bakken ( rosé 30' ).

                            Zet de appelen gelijktijdig  mee in de oven.

                            Haal de hazeruggen uit de oven en houd ze warm.

                            Doe in een pannetje het sap van de ovenschotel en doe de wildfond hierbij.

                            Breng dit aan de kook, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

                            Snij de hazeruggen in schijven en serveer met een appel.

                            Zet de saus apart op tafel in een sauskommetje.

    TIP : Geef bij dit feestelijk gerechtje pasta of kroketjes.

    Smakelijk !


                            

    16-05-2016, 15:55 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladekoekjes voor +/- 30 stuks

    Ingrediënten :     100 gr pure chocolade

                               150 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                               100  gr fijne suiker

                               80 gr kandijsuiker

                               1 ei

                               200 gr zelfrijzende bloem

                               60 gr maïszetmeel

                               bloemsuiker ( om af te werken )

    Bereiding :       Laat de chocolade samen met 20 gr boter smelten op een heel klein vuurtje.

                             Meng de fijne suiker en de kandijsuiker met de rest van de boter en roer tot een romige massa.

                             Doe hier de gesmolten boter bij en roer tot een glad deeg.

                             Schep er de bloem onder.

                             Meng als laatste een ei eronder.

                             Zet het deeg 30' in de koelkast.

                             Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

                             Maak deegbolletjes van 35 gr. en leg ze ver genoeg van elkaar op de bakplaat.

                             Druk de deegballetje een beetje plat.

                             Bak de koekjes 8 à 10' in een voorverwarmde oven.

                             Laat ze afkoelen op een rooster en zeef er eventueel bloemsuiker naar wens over.

    Zalig koekje voor bij de koffie !

                            


    16-05-2016, 15:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse stoofpot voor 6 pers.

    Ingrediënten :     600 gr lamsgehakt

                               2 uien

                               3 teentjes knoflook

                               90 gr tomatenpuree

                               1 eetlepel gemberpoeder

                               1 eetlepel paprikapoeder

                               1 eetlepel komijnpoeder

                               peper en zout

                               2 rode paprika's

                               4 dikke wortelen

                               1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )

                               200 gr gedroogd fruit ( vb. gedroogde abrikozen of ontpitte pruimen )

    Bereiding :       Snij de uien en de knoflook fijn en stoof ze glazig in een beetje boter in een tajine als je die hebt. ( anders in een kookpot )

                             Voeg de tomatenpuree toe en roer deze er goed onder.

                             Doe hier de kruiden al onder, het gehakt en roer alles goed onder elkaar.

                             Snij de paprika en de wortelen in blokjes.

                             Hak het gedroogd fruit naar keuze.

                             Voeg de paprika, de wortelen en het fruit samen met de tomatenblokjes zout en peper en 200 ml water toe aan de tajine.

                             Laat alles afgedekt sudderen gedurende 20'.

    TIP :  Dien dit gerecht op met rijst of couscous.

              Geef er een sauskommetje bij : 125 gr zure room vermengen met 1 eetlepel water en kruiden met peper en zout .

    Smakelijk !

                            

    16-05-2016, 15:22 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sachertorte ( Zwarte woudtaart ) voor 6-8 pers.

    Ingrediënten :    175 gr pure chocolade

                              125 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                              150 gr fijne suiker

                              150 gr zelfrijzende bloem

                              1 koffielepel gedroogde gist

                              5 eieren

                              1 eiwit

                              boter en bloem voor de bakvorm

                              Voor de afwerking :  100 gr confituur naar keuze (vb. aardbeien- , abrikozen- , frambozen-, kersenconfituur )

                                                                100 gr pure chocolade

                                                                1 koffielepel boter ( goede ongezouten boter )

                                                                100 gr bloemsuiker

    Bereiding :      Laat de chocolade smelten.

                            Klop de boter met de suiker tot een romig beslag.

                            Strooi er de gist bij en de bloem en meng deze er goed onder.

                            Splits de eieren.

                            Doe de eidooiers één voor één onder het bloemmengsel.

                            Doe er dan de gesmolten chocolade onder.

                            Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.

                            Neem een ronde  bakvorm en smeer deze in met boter en bestuif met de bloem.

                            Doe het deeg in de vorm.

                            Bak ongeveer 60' in een voorverwarmde oven van 180°C.

                            Laat 5' afkoelen in de vorm en ontvorm dan.

                            Verwarm de confituur tot deze gesmolten is.

                            Snij de taart dwars door en bestrijk de onder- en bovenkant met de confituur.

                            Werk de taart af : Smelt de chocolade au bain marie.

                                                         Doe er de bloemsuiker en de boter bij.

                                                         Roer alles goed glad. 

                                                         Bestrijk de taart met het chocoladeglazuur.

                                                         Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

    Heerlijke taart !


                           

                      


    16-05-2016, 14:39 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnenhapje voor 4 pers. ( de snelle manier )

    Ingrediënten :     600 gr kippenfilet ( of kalkoen maar dit vlees is droger )

                               400 gr gemengd  gehakt ( runds-kalfs )

                               250 gr witte champignons

                               200 ml room ( 35% )

                               500 ml kippenbouillon ( water met een kippenbouillonblokje )

                               40 gr bloem

                               40 gr boter

                               peper en zout

                               4 videe koekjes

    Bereiding :     Braad de kipfilets aan in de boter en overgiet ze dan met de kippenbouillon.

                           Laat de filets 20' garen.

                           Maak de champignons schoon, bak ze in boter tot het vocht verdampt is en kruid ze met peper en zout.

                           Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze af in water. Giet de balletjes af.

                           Haal de kip uit de bouillon en snij ze in kleine stukjes.

                           Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot deze droog is.

                           Voeg de bouillon toe en roer tot je een gladde saus hebt.

                           Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Doe de kip, de balletjes en de champignons in de saus en meng goed onder elkaar.

                           Zet de videe koekjes 5' in een voorverwarmde oven van 200°C.

                           Vul de koekjes met de videe vulling en dien ze dadelijk op.

    Heerlijk met frietjes, kroketjes,....

    Smakelijk !

                           

                              

    16-05-2016, 14:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood bakken in een broodoven ( 900 gr )

    Ingrediënten :      620 gr bloem ( naar keuze bloem kiezen maar kijk goed of je al dan niet de bloem puur mag gebruiken of dat je moet mengen met vezelrijk wit )

                                 5 gr droge gist  of 10 gr verse gist

                                 300 ml water

                                 2 eetlepels olie of 1 eetlepel boter

                                 1 koffielepel zout

    Bereiding :        Doe in het bakblik eerst je gist.

                              Voeg je bloem toe.

                              Vervolgens de vetstof, het zout  en het water toevoegen.

                              Stel het juiste programma in en laat je broodje bakken.

                              Haal het uit het bakblik en laat het broodje afkoelen op een rooster.

    Heerlijke geur in huis als je zelf brood bakt !

    16-05-2016, 14:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleessalade

    Ingrediënten :     250 gr beenhesp

                               3 hardgekookte eieren

                               40 gr zoet-zure uitjes

                               1 eetlepel mayonaise

                               1 eetlepel fijngehakte peterselie

                               peper en zout

     Bereiding :      Snij de beenhesp in fijne stukjes.

                             Voeg de uitjes toe.

                             Pel en plet de eieren en doe deze er ook onder.

                             Meng alles goed onder elkaar en doe er de mayonaise onder.

                             Breng op smaak met peper en zout.

                             Werk af met de peterselie.

    Superlekker !

    Smakelijk !


                           

    16-05-2016, 13:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnsalade

    Ingrediënten :    1 blikje tonijn in olijfolie

                              10 zilveruitjes zoet-zuur

                              5 augurkjes zoet-zuur

                              5 zongedroogde tomaatjes in olie

                              2 teentjes knoflook

                              1 eetlepel mayonaise

                              scheutje citroensap

                              peper en zout

    Bereiding :     Neem de tonijn uit het blikje.

                           Snij de uitjes en de augurkjes in schijfjes en doe deze bij de tonijn.

                           Snij de tomaatjes in kleine stukjes en meng dit er ook onder.

                           Plet de knoflook en doe dit eronder.

                           Meng alles goed onder elkaar met de mayonaise.

                           Kruid het geheel goed af met peper en zout.

                           Voeg volgens smaak een beetje citroensap toe.

    Heerlijk !

    16-05-2016, 13:48 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika - roomsoep

    Ingrediënten :      3 rode paprika's

                                3 uien

                                1 bloemkool

                                2 wit van porei

                                2 liter kippenbouillon ( 2 liter water met 4 kippenbouillonblokjes )

                                250 gr mascarpone

    Bereiding :      Snij de uien fijn en stoof ze glazig.

                            Voeg vervolgens de gesneden paprika's, de gesneden porei en de in roosjes verdeelde bloemkool toe.

                            Blus het geheel met de kippenbouillon en laat de soep gedurende 30' koken.

                            Mix de soep en doe deze door een zeef zodat de velletjes van de paprika verwijderd zijn.

                            Kook de soep even terug op en voeg de mascarpone toe.

                            Roer goed tot de mascarpone volledig vermengd is.


    Dit is een heerlijke feestsoep !!

    Smakelijk !

     

    16-05-2016, 13:39 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergemousse

    Ingrediënten :     500 gr asperges

                               scheutje volle room ( 35 % )

                               peper, zout en muskaatnoot

                               200 gr grijze garnalen

                               verse gesneden  bieslook

    Bereiding :       Schil de asperges en stoom ze gaar ( 20 min. ).

                             Mix in de blender en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                             Voeg een beetje room toe volgens de structuur van de mousse.

                             De mousse moet stevig zijn als je deze in de glaasjes doet.

                             Leg de garnaaltjes hierop en werk af met de bieslook.

    Smakelijk !

                            

              

    16-05-2016, 13:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise ( voor een potje van 200 ml )

    Ingrediënten :     1 eidooier

                               1 eetlepel azijn

                               1 eetlepel mosterd

                               peper en zout

                              200 ml zonnebloemolie

    Bereiding :       Klop met de staafmixer de eidooier, de mosterd en de azijn tot een luchtige massa.

                             Als het geheel goed gemengd is voeg je druppelsgewijs de olie toe.

                             Als het geheel mooi dik aan het worden is voeg je de olie sneller toe.

                             Naar smaak kruiden met peper en zout.

                             Doe de mayonaise in een glazen bokaaltje met deksel.

                             Bewaar in de koelkast.

    Succes ermee !


                            

                   

    16-05-2016, 13:21 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platte kaastaart met gerookte zalm

    Ingrediënten :     Voor de bodem :   1 pumpernickelbrood  ( dit is een Duits grof granenbrood verkrijgbaar bij de supermarkt )

                                                             75 gr goede ongezouten boter


                                Voor de kaasvulling :  250 ml zure room

                                                                    300 gr volle platte kaas

                                                                    1 citroen ( of limoen ) het sap en de geraspte schil

                                                                    verse fijn gesneden dille

                                                                    peper en zout

                                                                    3 gr gelatineblaadjes ( 2 blaadjes )

                                                                    200 gr gerookte zalm

    Bereiding :    Smelt de boter voor de bodem.

                          Mix het pumpernickelbrood heel fijn en meng de gesmolten boter hieronder.

                          Springvorm van 22 cm inboteren en leg bakpapier op de bodem.

                          Doe het broodmengsel in de springvorm, druk heel goed aan en laat opstijven in de koelkast.

                          Week de gelatineblaadjes in koud water.

                          Meng in een kom de zure room en de platte kaas.

                          Schep hieronder de schil van de citroen en kruid het geheel met peper en zout.

                          Verwarm het citroensap.

                          Neem van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.

                          Roer het zure roommengsel door het citroensap.

                          Doe het mengsel in de springvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

                          Werk af met de dille en de gerookte zalm.

     Smaakt heel fris en is feestelijk !

                         

                         

     


    15-05-2016, 19:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostends vispannetje ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     250 gr zalmfilet in blokjes gesneden

                               250 gr kabeljauwhaasje in blokjes gesneden

                               100 gr grijze gepelde garnalen

                               400 ml visbouillon ( 400 ml water + 1 visbouillonblokje )

                               100 ml witte wijn

                               250 ml volle room ( 35 % )

                               150 gr gemalen kaas

                               peper en zout

                               25 gr vloeiende bloem

                               25 gr boter

    Bereiding :     Pocheer de vis in de visbouillon ( 3 minuten ).

                           Haal de vis eruit.

                           Smelt de boter en meng met de bloem tot een korrelig geheel.

                           Giet de visbouillon erbij en roer goed door het geheel.

                           Doe er de witte wijn en de room bij.

                           Breng de saus op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Haal van het vuur en doe er gemalen kaas door en schep de garnalen voorzichtig door de saus.

                           Neem individuele vuurvaste kommetjes en smeer ze goed in met boter.

                           Verdeel de vis over de kommetjes en doe er de saus over.

                           Strooi hier nog wat gemalen kaas over.

                           Laat het gerechtje gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C tot er zich een korstje vormt.

    TIP  Serveer dit gerecht met stokbrood of met een lekkere puree !

    Smakelijk !                     

                           

    14-05-2016, 17:22 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met asperges en scampi's voor 5 pers.

    Ingrediënten :    600 gr scampi's

                              600 gr witte asperges

                              4 tomaten

                              150 ml witte wijn

                              200 ml room ( 35% )

                             500 gr tagliatelli

                             olijfolie

                             peper, zout en cayennepeper

    Bereiding :      Schil de asperges, snij het uiteinde eraf en snij de asperge in stukjes van 3 cm.

                            Kook  ze beetgaar  in gezouten water. ( 5 ' )

                            Ontdooi, pel en kuis de scampi's.

                            Bak de scampi's in de olijfolie.

                            Voeg er de asperges aan toe en kruid met peper en zout.

                            Pel de tomaten, doe de pitjes eruit en snij ze in kleine blikjes.

                            Doe de tomaten bij de scampi's en de asperges.

                            Blus met de witte wijn, laat even inkoken, doe de room erbij en kruid met de cayennepeper.

                            Kook de tagliatelli gaar en dien op met de saus.

    Heerlijk gerechtje !

    Smakelijk !

                           

    14-05-2016, 17:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van kip met asperges ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     5 kipfilets

                               600 gr witte asperges

                               2 sjalotten

                               300 ml kippenbouillon ( 300 ml water met 1 bouillonblokje )

                               100 ml room ( 35% )

                               20 gr boter

                               20 gr bloem

                               peper en zout

    Bereiding :     Snipper de sjalot fijn en fruit ze in boter.

                           Snij de kipfilets in blokjes en doe ze bij de sjalot.

                           Bak ze rondom bruin.

                           Schil de asperges, snij het uiteinde eraf en de toppen.

                           Snij de asperges in stukken van 2 cm.

                           Doe de asperges bij de kip en hou de puntjes apart.

                           Doe de kippenbouillon bij de kip en de asperges en laat alles sudderen tot de asperges gaar zijn.

                           Stoom de aspergepunten apart gaar.

                           Maak een roux met de boter en de bloem. ( kneed met de hand de boter en de bloem goed onder elkaar )

                           Bind hiermee de saus en roer er de room nog onder.

                           Breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Schep de aspergepunten voorzichtig onder de ragout.

    TIP : Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen met peterselie bestrooid !

                          

                          

                              

    14-05-2016, 17:05 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillabaise voor 5 pers. ( soep met fijne herinneringen )

    Ingrediënten :    400 gr visfilets ( vb. kabeljauwhaasje, zeeduivel, zalm, roodbaarsfilet, ... )

                              15 gamba's

                              20 scampi's

                              2 uien

                              2 prei

                              3 wortelen

                              5 verse goed rijpe tomaten

                              1 blik gepelde tomaten  ( 800 gr )

                              6 teentjes knoflook

                              3 eetlepels risottorijst

                              200 ml witte wijn

                              olijfolie

                              2 kleine potjes saffraan

                              1 koffielepel currypoeder

                              1 koffielepel komijnzaadjes

                              peper en zout

                              1.5 liter visbouillon  ( 1.5 liter water opgelost  met 3 visbouillonblokjes )

     Bereiding :      Snij de groenten voor de soep in reepjes en de tomaten in blokjes.

                             Stoof de groenten aan in de olijfolie.

                             Voeg er de tomatenblokjes, de geperste look, de rijst en de kruiden aan toe.

                             Roer alles heel goed onder elkaar.

                             Giet er de wijn over.

                             Laat 15' sudderen.

                             Doe er de bisbouillon bij.

                             Laat het geheel nog 20' sudderen.

                             Ontdooi , pel en kuis de scampi.

                             De gamba's ontdooien maar niet pellen.

                             Snij de verse vis in stukjes.

                             Doe al de vis in de soep en laat ze nog 5 min. koken.

    TIP : Deze soep kan je gemakkelijk op voorhand maken  als je bezoek krijgt.

             Kook ze gewoon even terug op !

             Serveer  deze soep met knoflookbroodjes :  vermeng 100 gr goede boter   met 3 geplette knoflookteentjes   

                                                                                   smeer de boter op stukjes stokbrood

                                                                                   zet ze even onder de grill

    Heerlijke soep om buiten te eten bij terrasjesweer !

    Smakelijk !       

     

                             

                              

    14-05-2016, 16:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake zoals oma hem bakte op woensdagnamiddag

    Ingrediënten :      1 kg appelen vb jonagold

                                 3 eieren

                                 150 gr gesmolten goede ongezouten boter

                                 150 gr zelfrijzende bloem

                                 150 gr rietsuiker

                                 1 soeplepel parelsuiker ( let erop dat je de suiker neemt die niet smelt bij hoge temp. ) mengen met 1 soeplepel gesmolten boter

    Bereiding :      Schil de appelen en snij in schijfjes.

                            Splits de eieren.

                            Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig mengsel.

                            Schep er de bloem en de boter onder.

                            Klop de eiwitten stijf op en spatel ze onder het beslag.

                            Bekleed een springvorm met bakpapier.

                            Giet het deeg in de bakvorm en verdeel er de appelschijfjes over.

                            Doe hierover de parelsuiker met de boter.

                            Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 50 à 60 ' afhankelijk van je oven.

    Pure nostalgie  !

    Smakelijk !

                           

    14-05-2016, 16:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi Goreng met kalkoen voor 5 pers.

    Ingrediënten :     250 gr rijst ( 2 zakjes )

                               600 gr kalkoenreepjes

                               200 gr diepvrieserwtjes

                               3 preiwitten

                               3 lente uitjes

                               3 sjalotten

                               1 kippen bouillonblokje

                               4 eetlepels sojasaus

                               4 eetlepels olijfolie

                               2 eieren

                               peper en zout

    Bereiding :     Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje.

                           Snipper de sjalotten, de prei en de lente uitjes.

                           Stoof de sjalotten in de olijfolie.

                           Voeg er de kalkoenreepjes aan toe en bak ze krokant.

                           Doe er de prei, de erwtjes en de lente ui bij.

                           Roerbak alles en doe er de rijst bij.

                           Kruid met peper, zout en de sojasaus.

                           Klop de eieren los en giet ze over het geheel.

                           Blijf voorzichtig roeren tot het ei begint te stollen.

    Smakelijk !

                              

                              

    14-05-2016, 15:58 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart ( recept van mijn collega Kristel ) voor 1 recept

    Ingrediënten zanddeeg  :    1kg zelfrijzende bloem

                                               500 gr goede ongezouten boter

                                               500 gr suiker

                                               5 eieren

                                               snuifje zout

                         appelvulling :   100 gr rozijnen

                                                  appelmoes van 1kg appelen vb. jonagold

                                                  snuifje kaneelpoeder

    Bereiding :     Maak het recept in 2 keer . Meng de benodigdheden voor het zanddeeg in de Kenwood.

                           De volledige hoeveelheid gaat teveel zijn voor je Kenwood ( max. 2kg ).

                           Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.

                           Rol het deeg uit.

                           Neem een bakvorm van 25 cm doorsnee en 4 à 5 cm hoogte.

                           Bekleed met één deel van het deeg de bodem van de bakvorm.

                           Maak voor de vulling een appelmoes met een beetje citroensap erin en al ze bijna klaar is doe je de rozijnen erin.

                           Doe de vulling op de bodem en bestrooi met een beetje kaneelpoeder.

                           Leg daarna het deksel op de appelmoes ( 2 de deel van het deeg ) en bestrijk met een ei opgeklopt met 1 soeplepel water.

                           Bak deze taart in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 min.

    TIP : Een mengeling van appelmoes met abrikozencompote is ook heel lekker !

    Heerlijke taart bij je koffie !

    Smakelijk !

    14-05-2016, 15:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs