Ingrediënten : 30 gr boter
1 citroen
200 ml wildfond
peper en zout
2 eetlepels mosterd
5 eetlepels honing
2 eetlepels appelazijn
200 ml volle room ( 35% )
750 gr hazeruggen
2 gedroogde en 4 verse vijgen
5 appelen vb. jonagold
Bereiding : Was de appelen, schil ze en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
Hak de gedroogde vijgen en snij de verse vijgen in stukjes.
Laat dit in wat boter stoven op een zacht vuurtje.
Voeg 3 lepels honing toe, peper en zout.
Besprenkel met een beetje citroensap.
Boter een vuurvaste schaal in en leg hier de appelen in.
Vul ze met het vijgenmengsel en doe er een klontje boter op.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng 2 eetlepels honing met de appelazijn, de mosterd, peper en zout en smeer dit op de hazeruggen.
Schik de hazeruggen in een beboterde ovenschaal en leg er nog enkele boterklontjes op.
Laat naar smaak in de oven bakken ( rosé 30' ).
Zet de appelen gelijktijdig mee in de oven.
Haal de hazeruggen uit de oven en houd ze warm.
Doe in een pannetje het sap van de ovenschotel en doe de wildfond hierbij.
Breng dit aan de kook, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Snij de hazeruggen in schijven en serveer met een appel.
Zet de saus apart op tafel in een sauskommetje.
TIP : Geef bij dit feestelijk gerechtje pasta of kroketjes.
Smakelijk !
16-05-2016, 15:55 geschreven door Christel 
|