Ingrediƫnten : 300 gr penne
3 tomaten
1 bosje lente uitjes
500 gr kipfilet
olijfolie
peper, zout en currypoeder
100 gr pijnboompitten
100 gr rucola ( notensla )
Marinade 1 koffielepel Ras El Hanout ( mengeling van 5 kruiden: koriander, komijn, gember, kurkuma en kardemon )
1 ei
30 ml balsamico azijn
1 koffielepel mosterd
75 ml olijfolie
Bereiding : Kook de pasta beetgaar in gezouten water en spoel dan af met koud water.
Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snij de lente uitjes in ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze goudbruin.
Breng op smaak met peper, zout en beetje currypoeder.
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof.
Klop voor de marinade de ras el hanout, het ei, mosterd en de balsamico azijn onder elkaar.
Doe er langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen kloppen.
Doe de kippenreepjes, de marinade, de tomatenblokjes en de lente uitjes voorzichtig dooe de pasta.
Werk af met de pijnboompitten en de rucola salade.
Lekkere pastasalade !
Smakelijk !
|