De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van vis voor 10 pers.

    IngrediĆ«nten :    4 wortelen

                              200 gr knolselder

                              2 uien

                              75 gr boter

                              1 liter visbouillon ( 1 liter water met 2 visbouillonblokjes )

                              1/2 l witte wijn

                              bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm

                              500 gr koolvis

                              500 gr kabeljauwhaasje

                              500 gr scampi's

                              2 sneden wit brood

                              400 ml room ( 20 % )

                              4 eidooiers

                              sap van 1 citroen

                              1 bussel peterselie

    Bereiding :     Maak de wortelen, de knolselder en de uien schoon en snijd in kleine blokjes.

                           Verhit de boter en fruit de groenten kort.

                           Voeg de visbouillon, de witte wijn en de bouquet garni hieraan toe en laat het geheel 15' koken.

                           Snij de vis in stukjes, bestrooi met wat zout, doe ze bij de bouillon en laat ze garen.

                           Doe de scampi's er ook bij.

                           Schep de vis en de groenten uit de bouillon en verdeel over de borden.

                           Doe het oud brood ( in blokjes gesneden ) met de room, de eidooiers en het citroensap door elkaar en giet dit al roerend door de bouillon.

                           Werk de borden af met de fijn gesneden peterselie.

    TIP : Deze waterzooi is ook gemakkelijk op voorhand te maken.

    Smakelijk !

                             



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs