Ingrediƫnten : 4 wortelen
200 gr knolselder
2 uien
75 gr boter
1 liter visbouillon ( 1 liter water met 2 visbouillonblokjes )
1/2 l witte wijn
bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm
500 gr koolvis
500 gr kabeljauwhaasje
500 gr scampi's
2 sneden wit brood
400 ml room ( 20 % )
4 eidooiers
sap van 1 citroen
1 bussel peterselie
Bereiding : Maak de wortelen, de knolselder en de uien schoon en snijd in kleine blokjes.
Verhit de boter en fruit de groenten kort.
Voeg de visbouillon, de witte wijn en de bouquet garni hieraan toe en laat het geheel 15' koken.
Snij de vis in stukjes, bestrooi met wat zout, doe ze bij de bouillon en laat ze garen.
Doe de scampi's er ook bij.
Schep de vis en de groenten uit de bouillon en verdeel over de borden.
Doe het oud brood ( in blokjes gesneden ) met de room, de eidooiers en het citroensap door elkaar en giet dit al roerend door de bouillon.
Werk de borden af met de fijn gesneden peterselie.
TIP : Deze waterzooi is ook gemakkelijk op voorhand te maken.
Smakelijk !
|