De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoepje met scampi en fruitpeper ( voor 10 pers. )

    Ingrediënten :    20 scampi's (  Easy Peel : bij deze scampi's is het darmkanaal reeds verwijderd )

                               curry

                               fruitpeper

                               8 stronkjes witloof

                               2 wit van porei

                               2 uien

                               2 aardappelen

                               1 liter kippenbouillon ( 1 liter water koken met 2 kippenbouillonblokjes )

                               100 ml volle room

                               10 kerstomaatjes

                               peper en zout

                               bieslook

                               bamboeprikkers

    Bereiding :       Pel de scampi en verwijder het darmkanaal zo nodig.

                             Bak de scampi in olijfolie.

                             Kruid ze met curry en fruitpeper.

                             Snij de witloof, de porei, de uien en de aardappelen fijn.

                             Stoof ze aan met olijfolie en bevochtig met de kippenbouillon.

                             Laat de soep 15' doorkoken.

                             Mix de soep en breng verder op smaak met peper en zout als dit nodig is.

                             Voeg de room toe aan de soep.

                             Steek 2 scampi's en een kerstomaat op een spiesje.

                             Verdeel de soep in kleine soepkommetjes en werk af met de bieslook.

                             Leg op het kommetje een spiesje van scampi.

    TIP : Je kan het soepje ook afwerken met garnaaltjes als je liever geen scampi's hebt.

    Smakelijk !

                            

                             

    22-05-2016, 15:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde olijven

    Deze olijven moeten minstens 2 weken marineren !

    Ingrediënten :       300 gr ontpitte olijven ( zwarte, groene of een mix van beide )

                                 4 teentjes knoflook

                                 1 koffielepel korianderzaad

                                 1 kleine citroen

                                 4 verse takjes tijm

                                 1 handvol venkelgroen

                                 1 kleine rode puntpaprika

                                 peper

                                 olijfolie

    Bereiding :       Pel de knoflook en plet de teentjes fijn.

                             Kneus het korianderzaad.

                             Snijd de citroen met schil in kleine stukjes.

                             Doe de olijven, de koriander, de knoflook, tijm, venkelgroen en de fijn gesneden paprika in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

                             Voeg naar smaak nog peper toe.

                             Doe de ingrediënten in een glazen pot met deksel en druk de olijven stevig aan.

                             Giet er de olijfolie bij tot ze onderstaan en sluit de pot goed af.

                             Laat de olijven 24u op kamertemperatuur staan en zet ze daarna 14 dagen in de koelkast.

                             Schud de pot af en toe om de ingrediënten weer goed te mengen.

                             Laat de olijven op kamertemperatuur komen en haal ze uit de olie voor je ze serveert.

    Dit zijn echt super olijven !

    Deze kruidenolie kan je gerust terug gebruiken zowel voor het marineren van de volgende olijven ofwel om dagelijks te gebruiken !                        

    22-05-2016, 14:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slasausje

    Ingrediënten :      3 eetlepels Luikse siroop ( of siroop van Vrolingen )

                                3 eetlepels mosterd

                                6 eetlepels sherry azijn

                                12 eetlepels olijfolie

                                peper, zout en cayennepeper

    Bereiding :        Voeg al de ingrediënten bij elkaar en mix het geheel.

                              Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.


                                

    22-05-2016, 12:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met een heerlijk sla sausje

    Ingrediënten :      gemengde sla

                                spekblokjes

                                croutons

                                kerstomaatjes

                                witloof

    Bereiding :      Was de sla.

                            Snij de witloof fijn.

                            Halveer de kerstomaatjes.

                            Meng de groenten onder elkaar.

                            Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op een vel keukenrol en doe ze in de sla.

                            Snij vierkante blokjes van wit brood of  toastbrood en bak deze krokant in olijfolie.

                            Doe de sla in een diep bord.

                            Werk af met de krokante broodcroutons.

    Dien op met een heerlijk slasausje

    Ingrediënten :     3 eetlepels Luikse siroop ( of siroop van Vrolingen )

                               3 eetlepels mosterd

                               6 eetlepels sherry azijn

                               12 eetlepels olijfolie

                               peper en zoutcayennepeper

    Bereiding :       Voeg al de ingrediënten samen en mix het geheel.

                             Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

    Deze salade met het slasausje is gewoon heerlijk !

    Smakelijk !

                              

               


    22-05-2016, 12:48 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met gerookte ham en parmezaanse kaas

    Ingrediënten :      1 gemengde sla

                                 zongedroogde tomaten ( op olijfolie )

                                 kappertjes

                                 witloof

                                 gerookte ham

                                 Parmezaanse kaas

                                 olijfolie

                                 balsamico azijn

                                 peper en zout

                                 sjalotten

                                 honing

    Bereiding :       Was de sla.

                             Snij de witloof fijn en meng met de sla.

                             Voeg zongedroogde tomaten en kappertjes toe volgens smaak.

                             Maak een vinaigrette : leng de olie van de zongedroogde tomaten aan met de olijfolie.

                                                                  snij de sjalot heel fijn en voeg deze hieraan toe

                                                                  doe de balsamico azijn en de honing hierbij en breng op smaak met peper en zout

                              Doe de sla in een diep bord.

                              Besprenkel dit met de vinaigrette.

                              Leg de gerookte hesp hierop en werk het geheel af met de geraspte Parmezaanse kaas.

    Lekker en heel hartelijk slaatje !                                   

    22-05-2016, 12:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauw slaatje met scampi's, roze pompelmoes en honing- sinaasappeldressing voor 5 pers.

    Ingrediënten :     25 scampi's

                               1 eikenbladsla

                               1 krulandijvie

                               2 roze pompelmoezen

                               honing

                               notenolie

                               sherry azijn

                               1 appelsien

                               peper en zout

                               100 gr pijnboompitten

                               1 stokbrood

    Bereiding :      Pers de sinaasappel uit.

                            Pel de pompelmoes, haal de partjes tussen de vliezen uit en snij ze kleiner.

                            Was de sla.

                            Bak de pijnboompitten zonder vetstof tot ze lichtjes gekleurd zijn.

                            Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.

                            Bak de scampi's in een beetje notenolie ( 3 min. aan iedere kant ).

                            Haal de scampi's uit de notenolie en voeg dan de sherryazijn, de honing en het sinaasappelsap toe.

                            Laat het geheel even opkoken en breng het sausje op smaak met peper en zout.

    Afwerking :      Leg een beetje sla in het midden van een diep bord.

                             Verdeel de scampi's en de pompelmoes hierover.

                             Doe de dressing over het geheel en werk af met de pijnboompitten.

                             Geef er gesneden stokbrood bij.

    Dit is een lekker en fris slaatje.

    Smakelijk !

                           

                            


    22-05-2016, 12:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met kruidensaus

    Ingrediënten :      Scampi's

                                olijfolie

                                knoflook

                                cognac ( alleen als je wil flamberen )

                                volle room  ( 35 % )

                                peterselie

                                dille

    Bereiding :       Kuis de scampi's en bak ze in een beetje olijfolie.

                             Voeg de geplette knoflook toe.

                             Flambeer als je dit wenst met een beetje cognac.

                             Voeg de room toe en laat dit inkoken.

                             Werk af met de gehakte peterselie en de fijn gesneden dille.

    Serveer de scampi's in een klein tasje, op een bordje, een aperitieflepel.

    Voeg een beetje van de saus toe.

    Geef hier een vorkje bij.

    22-05-2016, 12:06 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blini's met kruidenkaas en gerookte zalm

    Ingrediënten :      gerookte zalm

                                 kruidenkaas  ( vb. Philadelphia, boursin,..... )

                                 blini's ( mini pannenkoekjes )

                                 fijn gesneden dille of lompviseitjes  naar keuze

    Bereiding :     Smeer kruidenkaas op de blini's.

                           Beleg ze met de gerookte zalm.

                           Werk af met de fijn gesneden dille of de lompviseitjes naar keuze.

    Smakelijk !


                            

    22-05-2016, 12:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ustipci ( gebakken deegballetjes ) recept van Kroatië

    Ingrediënten :    500 gr  bloem

                              15 gr bakpoeder

                              1 ei

                              500 ml melk

                              250 ml water

                              een snuifje zout

                              zonnebloemolie

    Bereiding :      Meng alle ingrediënten in een kom tot een dik vloeibaar beslag.

                            Afhankelijk van de dikte kan je nog water bijvoegen.

                            Giet zonnebloemolie in een pannetje en laat dit heel goed warm worden.

                            Neem een soeplepel beslag en laat dat in de olie glijden.

                            Laat dit bakken tot de onderkant mooi goudbruin is. Draai om en laat ook de andere kant bruin bakken.

                            Neem uit de pan en leg op een stukje keukenrol.

                            Dien de deegbolletjes op met bloemsuiker, confituur of choco.

    Heerlijk !

    Het doet je denken aan smoutebollen maar dan gemaakt zonder gist.

    Smakelijk !

    16-05-2016, 17:05 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musaka ( recept van Kroatië ) voor 4 pers.

    Ingrediënten :     500 gr gemengd gehakt

                               500 gr champignons

                               200 ml volle room ( 35% )

                               1 pak filodeeg ( verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt )

                               3 eieren

                               150 gr gemalen kaas naar keuze

                               2 uien

                               gehakte peterselie

                               peper, zout, paprikapoeder

    Bereiding :       Bak het gehakt kruimelig in de pan.

                             Voeg de in stukjes gesneden champignons en  de fijngesneden uien hieraan toe.

                             Klop de eieren goed los met een beetje zout en voeg hier de room aan toe.

                             Scheur het filodeeg in stukjes.

                             Neem een ingevette ovenschaal, leg er een laag filodeeg in en dan een laag vleesmengsel.

                             Overgiet met de helft van het roommengsel.

                             Herhaal dit tot alles op is.

                             Verwarm de oven voor op 200°C.

                             Bak dit af gedurende 15'.

                             Overstrooi met de gemalen kaas en zet nog 10' in de oven tot er een mooi korstje gevormd is.

    Smakelijk !

    16-05-2016, 16:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillekoekjes ( recept van Kroatië )

    Ingrediënten :      200 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                                200 gr fijne suiker

                                250 gr zelfrijzende bloem

                                3 zakjes vanillesuiker

                                2 eidooiers

                                bloemsuiker voor de afwerking

    Bereiding :      Meng in een diepe kom de bloem, de suiker, de eidooiers, de boter en de vanillesuiker tot een vast beslag.

                            Rol met de hand kleine bolletjes van 30 gr.

                            Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze een beetje plat.

                            Bak ze in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 15' afhankelijk van je oven.

                            Dadelijk na het bakken goed doorheen de bloemsuiker rollen.

                            Leg ze op een rooster om af te koelen.

    Lekker en niet moeilijk !


                          

    16-05-2016, 16:42 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's ( recept van Kroatië ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :     500 gr gemengd gehakt ( vb. runds-kalfs )

                               5 paprika's

                               1 ei

                               5 soeplepels rijst

                               400 ml tomatenblokjes

                               200 ml water

                               1 ui

                               2 teentjes knoflook

                               3 soeplepels vloeiende bloem

                               peper, zout, paprikapoeder

                               gehakte peterselie

    Bereiding :      Was de paprika's goed.

                            Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

                            Snij de deksel van de paprika's en verwijderen de zaadlijstjes binnenin de paprika's.

                            Hak de ui, de knoflook, de peterselie en meng in een kom met de rijst, het ei en het gehakt.

                            Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe.

                            Vul de paprika's met dit mengsel. gebruik hiervoor een lepeltje.

                            De tomatenpulp met een beetje water aan de kook brengen.

                            Kruiden met peper en zout en binden van de saus zo nodig.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Zet de gevulde paprika's in een ingeboterde ovenschaal en bak ze gedurende 40' gaar.

    Dien deze paprika's eventueel op met aardappelpuree.

    Dit is echter niet noodzakelijk want in de paprika's zit al rijst.

    Zeer lekker gerecht !

    16-05-2016, 16:35 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slasoep voor 4 pers.

    Ingrediënten :     2 kroppen sla

                               3 uien

                               1 teentje knoflook

                               2 liter kippenbouillon ( 2 liter water met 4 kippenbouillonblokjes )

                               peper en zout

     Bereiding :        Kuis en was de sla goed.

                               Snij de uien en de knoflook.

                               Stoof de ui en de knoflook glazig in een beetje boter.

                               Doe de sla hierbij en overgiet het geheel met de kippenbouillon.

                               Laat de soep 20' sudderen.

                               Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout zo nodig.

                               Werk eventueel af met een beetje room.

    Dit is een zeer feestelijke fluwelige soep !

    Zeer lekker  en heel gemakkelijk !   

    16-05-2016, 16:22 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessenmuffins ( recept van onze oma )

    Ingrediënten :     300 gr zelfrijzende bloem

                                1 koffielepel kaneelpoeder

                                2 eieren

                                75 ml vloeibare honing ( 5 soeplepels )

                                50 ml halfvolle melk

                                50 ml sinaasappelsap

                                125 gr bosbessen

                                1/2 geraspte appel

                                50 gr rozijnen

    Bereiding :      Meng de bloem met de kaneel in een grote kom.

                            Klop de eieren, de honing , de melk en het sinaasappelsap in een andere kom.

                            Roer dit mengsel voorzichtig onder de bloem.

                            Roer niet te lang. Hoe minder lang je mengt hoe luchtiger de muffins.

                            Verdeel het deeg in 2 delen.

                            Voeg de bosbessen bij de ene helft en de appel en de rozijnen bij de andere helft.

                            Vul de muffin vormpjes voor 3/4.

                             Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30'.

    Heerlijke muffins !

             

    16-05-2016, 16:15 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde asperges voor 4 pers.

    Ingrediënten :     1 kg witte asperges

                                25 gr boter

                                25 gr vloeiende bloem

                                300 ml halfvolle melk

                                125 gr gemalen kaas naar keuze

                                peper, zout en muskaatnoot

                                8 schijven gandaham

                                gehakte peterselie

    Bereiding :          Schil en stoom de asperges gaar ( 20' in de stoomoven, 10' in de aspergekoker ).

                                Smelt de boter en voeg de bloem hieraan toe. Roer het geheel droog.

                                Schenk er geleidelijk aan de melk bij.

                                Voeg de kaas hieraan toe en kruid af met peper, zout en muskaatnoot.

                                Wikkel de asperges in gandaham en leg ze in een ovenschaal.

                                Overgiet het geheel met de kaassaus.

                                Zet de schaal onder de grill en laat gedurende 10 à 15' bruin worden.

                                Garneer met gehakte peterselie.

    TIP :  Je kan dit ook geven als voorgerechtje. Geef er dan een broodje bij.

              Als hoofdgerecht geef je er puree bij !

    Smakelijk !

                                             


    16-05-2016, 16:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazerug met appelen, vijgen en honing voor 5 pers.

    Ingrediënten :       30 gr boter

                                 1 citroen

                                 200 ml wildfond

                                 peper en zout

                                 2 eetlepels mosterd

                                 5 eetlepels honing

                                 2 eetlepels appelazijn

                                 200 ml volle room ( 35% )

                                 750 gr hazeruggen

                                 2 gedroogde en 4 verse vijgen

                                 5 appelen vb. jonagold

    Bereiding :      Was de appelen, schil ze en haal het klokhuis eruit met een appelboor.

                            Hak de gedroogde vijgen en snij de verse vijgen in stukjes.

                            Laat dit in wat boter stoven op een zacht vuurtje.

                            Voeg 3 lepels  honing toe, peper en zout.

                            Besprenkel met een beetje citroensap.

                            Boter een vuurvaste schaal in en leg hier de appelen in.

                            Vul ze met het vijgenmengsel en doe er een klontje boter op.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Meng 2 eetlepels honing met de appelazijn, de mosterd, peper en zout en smeer dit op de hazeruggen.

                            Schik de hazeruggen in een beboterde ovenschaal en leg er nog enkele boterklontjes op.

                            Laat naar smaak in de oven bakken ( rosé 30' ).

                            Zet de appelen gelijktijdig  mee in de oven.

                            Haal de hazeruggen uit de oven en houd ze warm.

                            Doe in een pannetje het sap van de ovenschotel en doe de wildfond hierbij.

                            Breng dit aan de kook, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

                            Snij de hazeruggen in schijven en serveer met een appel.

                            Zet de saus apart op tafel in een sauskommetje.

    TIP : Geef bij dit feestelijk gerechtje pasta of kroketjes.

    Smakelijk !


                            

    16-05-2016, 15:55 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladekoekjes voor +/- 30 stuks

    Ingrediënten :     100 gr pure chocolade

                               150 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                               100  gr fijne suiker

                               80 gr kandijsuiker

                               1 ei

                               200 gr zelfrijzende bloem

                               60 gr maïszetmeel

                               bloemsuiker ( om af te werken )

    Bereiding :       Laat de chocolade samen met 20 gr boter smelten op een heel klein vuurtje.

                             Meng de fijne suiker en de kandijsuiker met de rest van de boter en roer tot een romige massa.

                             Doe hier de gesmolten boter bij en roer tot een glad deeg.

                             Schep er de bloem onder.

                             Meng als laatste een ei eronder.

                             Zet het deeg 30' in de koelkast.

                             Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

                             Maak deegbolletjes van 35 gr. en leg ze ver genoeg van elkaar op de bakplaat.

                             Druk de deegballetje een beetje plat.

                             Bak de koekjes 8 à 10' in een voorverwarmde oven.

                             Laat ze afkoelen op een rooster en zeef er eventueel bloemsuiker naar wens over.

    Zalig koekje voor bij de koffie !

                            


    16-05-2016, 15:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse stoofpot voor 6 pers.

    Ingrediënten :     600 gr lamsgehakt

                               2 uien

                               3 teentjes knoflook

                               90 gr tomatenpuree

                               1 eetlepel gemberpoeder

                               1 eetlepel paprikapoeder

                               1 eetlepel komijnpoeder

                               peper en zout

                               2 rode paprika's

                               4 dikke wortelen

                               1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )

                               200 gr gedroogd fruit ( vb. gedroogde abrikozen of ontpitte pruimen )

    Bereiding :       Snij de uien en de knoflook fijn en stoof ze glazig in een beetje boter in een tajine als je die hebt. ( anders in een kookpot )

                             Voeg de tomatenpuree toe en roer deze er goed onder.

                             Doe hier de kruiden al onder, het gehakt en roer alles goed onder elkaar.

                             Snij de paprika en de wortelen in blokjes.

                             Hak het gedroogd fruit naar keuze.

                             Voeg de paprika, de wortelen en het fruit samen met de tomatenblokjes zout en peper en 200 ml water toe aan de tajine.

                             Laat alles afgedekt sudderen gedurende 20'.

    TIP :  Dien dit gerecht op met rijst of couscous.

              Geef er een sauskommetje bij : 125 gr zure room vermengen met 1 eetlepel water en kruiden met peper en zout .

    Smakelijk !

                            

    16-05-2016, 15:22 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sachertorte ( Zwarte woudtaart ) voor 6-8 pers.

    Ingrediënten :    175 gr pure chocolade

                              125 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )

                              150 gr fijne suiker

                              150 gr zelfrijzende bloem

                              1 koffielepel gedroogde gist

                              5 eieren

                              1 eiwit

                              boter en bloem voor de bakvorm

                              Voor de afwerking :  100 gr confituur naar keuze (vb. aardbeien- , abrikozen- , frambozen-, kersenconfituur )

                                                                100 gr pure chocolade

                                                                1 koffielepel boter ( goede ongezouten boter )

                                                                100 gr bloemsuiker

    Bereiding :      Laat de chocolade smelten.

                            Klop de boter met de suiker tot een romig beslag.

                            Strooi er de gist bij en de bloem en meng deze er goed onder.

                            Splits de eieren.

                            Doe de eidooiers één voor één onder het bloemmengsel.

                            Doe er dan de gesmolten chocolade onder.

                            Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.

                            Neem een ronde  bakvorm en smeer deze in met boter en bestuif met de bloem.

                            Doe het deeg in de vorm.

                            Bak ongeveer 60' in een voorverwarmde oven van 180°C.

                            Laat 5' afkoelen in de vorm en ontvorm dan.

                            Verwarm de confituur tot deze gesmolten is.

                            Snij de taart dwars door en bestrijk de onder- en bovenkant met de confituur.

                            Werk de taart af : Smelt de chocolade au bain marie.

                                                         Doe er de bloemsuiker en de boter bij.

                                                         Roer alles goed glad. 

                                                         Bestrijk de taart met het chocoladeglazuur.

                                                         Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

    Heerlijke taart !


                           

                      


    16-05-2016, 14:39 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnenhapje voor 4 pers. ( de snelle manier )

    Ingrediënten :     600 gr kippenfilet ( of kalkoen maar dit vlees is droger )

                               400 gr gemengd  gehakt ( runds-kalfs )

                               250 gr witte champignons

                               200 ml room ( 35% )

                               500 ml kippenbouillon ( water met een kippenbouillonblokje )

                               40 gr bloem

                               40 gr boter

                               peper en zout

                               4 videe koekjes

    Bereiding :     Braad de kipfilets aan in de boter en overgiet ze dan met de kippenbouillon.

                           Laat de filets 20' garen.

                           Maak de champignons schoon, bak ze in boter tot het vocht verdampt is en kruid ze met peper en zout.

                           Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze af in water. Giet de balletjes af.

                           Haal de kip uit de bouillon en snij ze in kleine stukjes.

                           Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot deze droog is.

                           Voeg de bouillon toe en roer tot je een gladde saus hebt.

                           Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                           Doe de kip, de balletjes en de champignons in de saus en meng goed onder elkaar.

                           Zet de videe koekjes 5' in een voorverwarmde oven van 200°C.

                           Vul de koekjes met de videe vulling en dien ze dadelijk op.

    Heerlijk met frietjes, kroketjes,....

    Smakelijk !

                           

                              

    16-05-2016, 14:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs