Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in savooikool
    Gehaktballetjes in savooikool
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:


    - enkele grote koolbladeren (witte kool of savooikool)
    - 1/2 kg gehakt
    - 1 ui
    - Peper en zout
    - 1 ei
    - paprikapoeder
    - pili pili
    - Tijm
    - 1/2 Tomatensaus

    Bereiding:

    1) De koolbladeren reinigen en 4 min. blancheren in kokend gezouten water. Hierna verfrissen en laten uitlekken.
    2) Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui en de kruiden.
    3) Vul de koolbladeren met het gehakt en vouw dit dicht
    4) De bekomen rolletjes in een ingeboterde vuurvaste schotel leggen en overgieten met tomatensaus en kruid af met pili pili, peper, zout en tijm.
    5) Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°c en laat 1/2 uur garen. Dien dit op met aardappelpuree of frietjes.


    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met Leffe Bruin
    Stoofvlees met Leffe Bruin

    Benodigdheden:

    - 2 uien stukgesneden
    - 2 eetl bloem
    - 1 a 2 flesjes leffe bruin
    - 1 eetl bruine suiker
    - 1/2 kg stoofvlees (rund)
    - Laurierblad, tijm, peper en zout
    - 1 snee brood met dikke laag mosterd

    Bereiding:

    1) Stoof de ui glazig in boter en voeg het in kleine stukjes gesneden vlees toe.
    2) Laat het langs alle kanten aanbraden tot je een bruin korstje krijgt.
    3) Strooi er de bloem over en roer dit goed onder elkaar. Overgiet het met bier tot het vlees juist onder staat.
    4) Voer er de bruine suiker, laurier, tijm, peper en zout toe en laat dit een uurtje op een zacht vuurtje pruttelen.
    5) Leg er nu een snee brood, zonder korst, met een dikke laag mosterd op.
    6) Leg de deksel op de pot en roer er af en toe eens door.
    7) Laat dit een half uurtje verder stoven.

    Tip:
    Maak dit de dag voordien klaar, dan smaakt het nog beter. tijdens het opwarmen roer je regelmatig erdoor zodat het niet gaat aanbakken.

    Dit is ook lekker met de Blauwe Chimay

    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Stoofpotjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree en preigratin
    Puree en preigratin
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1kg loskokende aardappelen
    - 50g boter
    - 1 bosje stoofprei of 2 bosjes soepprei
    - 100g geraspte harde belgische kaas (of emmentaler)
    - 1/2 liter melk
    - Peper / zout / nootmuskaat

    Bereiding:

    1) Maak alle groenten zuiver, was ze en snijd ze in de gewenste vorm.
    > Aardappelen in gelijke stukken
    > Prei in ringen of reepjes
    2) Kook de aardappelen gaar in een beetje gezouten water. Giet ze af en laat overtollig vocht verdampen.
    3) Maak er puree van en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    4) Smelt 1,5 eetlepel boter in een pan en stoof te prei. Kruid af naar smaak met peper en zout en giet er de melk bij.
    5) Doe de prei in een ovenschotel en bedek de puree.
    6) Bedek met enkele klontjes boter en gratineer onder de gril.
    7) Garneer met gefrituurde preireepjes.

    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagerschotel

    Jagerschotel


    Benodigdheden:

    Voor de wortelen
    -         500gr geraspte wortelen
    -         Tijm
    -         Boter
    -         Sjalotje
    -         Water
    -         Peper en zout

     

    Voor de aardappelpuree
    -         1k aardappelen loskokend
    -         1 ei
    -         Peper / zout / nootmuskaat
    -         Melk
    -         Passé vite of stamper
    -         paneermeel

     

    Het gehakt
    -         Een pakje 500gr gemengd gehakt
    -         Boter
    -         Beetje peper en zout

     

    Bereiding:

    Wortelen stoven
    1)      Schil en snijd het sjalotje in kleine blokjes.
    2)    Doe een beetje boter in een kookpotje en laat de sjalotjes stoven.
    3)    Stoof hierna de wortelen aan en kruid af met Tijm, peper, zout.
    4)    Doe hier een beetje water tot ze bijna onder staan in de kookpot en laat een half uurtje a 3 kwartier gaar stoven op een zacht vuurtje.

     

    Aardappelen
    1)      Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2)    Laat ze gaarkoken in water met een snuifje zout.
    3)    Doe de aardappelen in een passe vite en doorsteek de aardappelen.
    4)    Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en doe er een beetje melk en een ei bij.
    5)    Meng dit goed onder elkaar.

     

    Gehakt

    1)      Doe een beetje boter in de pan en laat dit heet worden.

    2)    Neem het gehakt en laat dit aan alle kanten bruin bakken. Kruid naar smaak met een beetje peper en zout.

    3)    Druk dit los met een vork zodat je allemaal kleine stukjes heb.

    4)    Neem een grote ovenschotel en boter deze in.

    5)    Doe het gehakt in de schotel en meng dit met een lepel zodat het overal ligt.

    6)    Doe hierboven de wortelen en dan een laag puree. Laat dit afkoelen en doe hierboven paneermeel op en klontjes boter.

    7)    Verwarm de oven voor op 180°c en laat dit 3 kwartier in de oven zodat het een goudbruin korstje krijgt.

    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvingers

    Zelfgemaakte Kippenvingers
    Voor 4 kleintjes

    Benodigdheden:

    - 400gr kipfilets
    - 2 eitjes
    - 4 el bloem
    - 2 el boter
    - Peper / Zout
    - Paneermeel of kruidenpaneermeel.

    Bereiding:

    1) Snijd de kipfelets in reepjes of koop reepjes kipfilet.
    2) Breek de eitjes in een kommetje en klop ze los met een vork.
    3) Doe 4 el bloem in een bordje.
    4) Doe de paneermeel in een bordje.
    5) Wentel de kippenvingers eerst door de bloem en daarna door de eitjes en ten slotte
    door het paneermeel. Zorg dat er geen gaatjes meer zijn.
    6) Leg de kipvingers op een bordje en druk ze goed aan.
    7) Doe de boter in een pan en zet op een matig vuurtje. Bak de kippenvingers 4 Min aan 1 kant en 4 min aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Bolognaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Spaghetti Bolognaise
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - beetje boter
    - 1 grote ajuin
    - 500 gr gehakt.
    - 3 worteltjes
    - 3 soepblokjes
    - 1 a 2 blikjes gepelde tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree.
    - gemalen kaas
    - oregano, tijm, basillicum, peper, zout, spaghettikruiden, pillipilli (voor die wat het graag pikant wilt),...

    Bereiding:

    Saus

    1) Was schil en snijd alle groentjes.
    2) Doe een beetje vetstof in een pan en fruit de stukjes ajuin lichtjes aan.
    3) Doe er de worteltjes bij en stoof deze aan.
    4) Voeg er de gepelde tomatensaus bij en een klein blikje tomatenpuree.
    5) Kruid dit af met de kruiden die jij er graag in doet naar smaak.
    6) Laat dit geheel 2a3u zachtjes doorkoken tot de groentjes gaar zijn en mix deze tomatensaus.
    Als je dit liever niet gemixt wilt moet dit niet.
    7) Neem een anti-kleefpan, bak er het gehakt in en plet dit met een vork.
    8) Doe het gehakt bij de saus en de saus is klaar.

    Pasta
    1) Breng een grote kom met water, zout, en een beetje olijfolie aan de kook.
    2) Schuif de pasta voorzichtig in het water en kook deze beetgaar.
    3) Giet de pasta af in een vergiet.

    Serveertip:
    De spaghetti in een diep bord schikken en er in het midden de saus over doen.
    Strooi hierover de gemalen kaas.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met ham en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Macaroni met ham en kaassaus
    Voor 4 personen met een dikke saus!

    Benodigdheden:

    - Zakje 500gr Macaroni
    - 50 gr vetstof
    - 50 gr maïzena
    - 1l melk
    - 300gr ham
    - 350gr gratin gemalen kaas of 200 gr emmentaler.
    - beetje olijfolie
    - Peper / Zout / Nootmuskaat.

    Bereiding:

    1) Snijd de ham in vierkantjes
    2) Zet water op met zout en een scheutje olijfolie en laat dit koken.
    3) Doe er de Macaroni bij en laat dit koken gelijk op het pakje staat.
    4) Maak een roux van 50gr vetstof en 50gr Maïzena. doe hier een beetje melk bij en meng alle klontertjes weg.
    5) Doe er de rest van de melk bij. kruid dit goed met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de ham blokjes bij en roer regelmatig zodat de melk niet aanbrand.
    6) Als dit mengsel dikker word en doorkookt, zet je het vuur uit en giet je er de gemalen kaas bij.
    7) Roer dit goed onder elkaar.
    8) Giet de Macaroni af in een vergiet en doe ze terug in de kookpot.
    9) Neem een pannenlikker en giet de saus bij de macaroni.
    10) Meng dit goed onder elkaar en serveer mooi op een diep bord.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speksalade
    Speksalade
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 krop Sla
    - 400 gr spekblokjes
    - 2 Tomaten
    - 4 eieren hardgekookt
    - Peterselie
    - 1 potje room
    - 3 a 4 eetlepels azijn
    - 2 sjalotjes
    - Geroosterd brood

    Bereidig:

    1) Kook het ei hard:
    > Leg het ei al in het water en als het water kookt zet je de wekker op 8 min.
    > Ei laten schrikken met koud water.
    2) Maak de sla schoon en droog dit met een slazwierder.
    3) Schil de sjalotjes goed en spoel ze af. Snijd ze in fijne blokjes.
    4) Bak de sjalotjes in de pan en doe er vervolgens de spek bij. bak deze lekker krokant.
    5) Blus dit geheel met 4 eetlepeltjes azijn. vervolgens doe je er de room bij.
    6) Laat dit geheel goed doorkoken. Kruid af met Peper Zout en Nootmuskaat.
    7) Leg op het bord een beetje sla, 2 schijfjes Tomaat, 1 ei in 4 gesneden en in het midden het spekmengsel.
    Doe hierboven een paar gesnipperde peterselietakjes.
    8) Serveer met geroosterd brood.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozzarellabroodjes

    Broodjes Mozzarella in de oven

    Benodigdheden:

    - 1 Stokbrood
    - Pesto
    - Mozzarella
    - Tomaat

    Bereiding:

    1) Snijd de stokbrood horizontaal door 2. Snijd hierna Verticale schijfjes zo groot je wilt.
    2) Was de tomaat en snijd deze in dunne schijfjes.
    3) Snijd de mozzarella ook in schijfjes.
    4) Beleg eerst je stokbrood met mozzarella, leg hierop de Tomaat en bestrijk de tomaat met Pesto.
    5) Bak dit in een voorverwarmde oven van 180°c ongeveer 20a25 minuutjes tot de kaas goed gesmolten is.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken iets voor jou?
    Beste bezoeker,

    Kook je graag, of bak je graag en zoek je leuke recepten?
    Neem dan maar een kijkje want misschien is deze blog wel iets voor jou!
    Ik wens je alvast veel plezier en hopelijk tot gauw!

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs