Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvingers

    Zelfgemaakte Kippenvingers
    Voor 4 kleintjes

    Benodigdheden:

    - 400gr kipfilets
    - 2 eitjes
    - 4 el bloem
    - 2 el boter
    - Peper / Zout
    - Paneermeel of kruidenpaneermeel.

    Bereiding:

    1) Snijd de kipfelets in reepjes of koop reepjes kipfilet.
    2) Breek de eitjes in een kommetje en klop ze los met een vork.
    3) Doe 4 el bloem in een bordje.
    4) Doe de paneermeel in een bordje.
    5) Wentel de kippenvingers eerst door de bloem en daarna door de eitjes en ten slotte
    door het paneermeel. Zorg dat er geen gaatjes meer zijn.
    6) Leg de kipvingers op een bordje en druk ze goed aan.
    7) Doe de boter in een pan en zet op een matig vuurtje. Bak de kippenvingers 4 Min aan 1 kant en 4 min aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Bolognaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Spaghetti Bolognaise
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - beetje boter
    - 1 grote ajuin
    - 500 gr gehakt.
    - 3 worteltjes
    - 3 soepblokjes
    - 1 a 2 blikjes gepelde tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree.
    - gemalen kaas
    - oregano, tijm, basillicum, peper, zout, spaghettikruiden, pillipilli (voor die wat het graag pikant wilt),...

    Bereiding:

    Saus

    1) Was schil en snijd alle groentjes.
    2) Doe een beetje vetstof in een pan en fruit de stukjes ajuin lichtjes aan.
    3) Doe er de worteltjes bij en stoof deze aan.
    4) Voeg er de gepelde tomatensaus bij en een klein blikje tomatenpuree.
    5) Kruid dit af met de kruiden die jij er graag in doet naar smaak.
    6) Laat dit geheel 2a3u zachtjes doorkoken tot de groentjes gaar zijn en mix deze tomatensaus.
    Als je dit liever niet gemixt wilt moet dit niet.
    7) Neem een anti-kleefpan, bak er het gehakt in en plet dit met een vork.
    8) Doe het gehakt bij de saus en de saus is klaar.

    Pasta
    1) Breng een grote kom met water, zout, en een beetje olijfolie aan de kook.
    2) Schuif de pasta voorzichtig in het water en kook deze beetgaar.
    3) Giet de pasta af in een vergiet.

    Serveertip:
    De spaghetti in een diep bord schikken en er in het midden de saus over doen.
    Strooi hierover de gemalen kaas.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met ham en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Macaroni met ham en kaassaus
    Voor 4 personen met een dikke saus!

    Benodigdheden:

    - Zakje 500gr Macaroni
    - 50 gr vetstof
    - 50 gr maïzena
    - 1l melk
    - 300gr ham
    - 350gr gratin gemalen kaas of 200 gr emmentaler.
    - beetje olijfolie
    - Peper / Zout / Nootmuskaat.

    Bereiding:

    1) Snijd de ham in vierkantjes
    2) Zet water op met zout en een scheutje olijfolie en laat dit koken.
    3) Doe er de Macaroni bij en laat dit koken gelijk op het pakje staat.
    4) Maak een roux van 50gr vetstof en 50gr Maïzena. doe hier een beetje melk bij en meng alle klontertjes weg.
    5) Doe er de rest van de melk bij. kruid dit goed met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de ham blokjes bij en roer regelmatig zodat de melk niet aanbrand.
    6) Als dit mengsel dikker word en doorkookt, zet je het vuur uit en giet je er de gemalen kaas bij.
    7) Roer dit goed onder elkaar.
    8) Giet de Macaroni af in een vergiet en doe ze terug in de kookpot.
    9) Neem een pannenlikker en giet de saus bij de macaroni.
    10) Meng dit goed onder elkaar en serveer mooi op een diep bord.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speksalade
    Speksalade
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 krop Sla
    - 400 gr spekblokjes
    - 2 Tomaten
    - 4 eieren hardgekookt
    - Peterselie
    - 1 potje room
    - 3 a 4 eetlepels azijn
    - 2 sjalotjes
    - Geroosterd brood

    Bereidig:

    1) Kook het ei hard:
    > Leg het ei al in het water en als het water kookt zet je de wekker op 8 min.
    > Ei laten schrikken met koud water.
    2) Maak de sla schoon en droog dit met een slazwierder.
    3) Schil de sjalotjes goed en spoel ze af. Snijd ze in fijne blokjes.
    4) Bak de sjalotjes in de pan en doe er vervolgens de spek bij. bak deze lekker krokant.
    5) Blus dit geheel met 4 eetlepeltjes azijn. vervolgens doe je er de room bij.
    6) Laat dit geheel goed doorkoken. Kruid af met Peper Zout en Nootmuskaat.
    7) Leg op het bord een beetje sla, 2 schijfjes Tomaat, 1 ei in 4 gesneden en in het midden het spekmengsel.
    Doe hierboven een paar gesnipperde peterselietakjes.
    8) Serveer met geroosterd brood.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozzarellabroodjes

    Broodjes Mozzarella in de oven

    Benodigdheden:

    - 1 Stokbrood
    - Pesto
    - Mozzarella
    - Tomaat

    Bereiding:

    1) Snijd de stokbrood horizontaal door 2. Snijd hierna Verticale schijfjes zo groot je wilt.
    2) Was de tomaat en snijd deze in dunne schijfjes.
    3) Snijd de mozzarella ook in schijfjes.
    4) Beleg eerst je stokbrood met mozzarella, leg hierop de Tomaat en bestrijk de tomaat met Pesto.
    5) Bak dit in een voorverwarmde oven van 180°c ongeveer 20a25 minuutjes tot de kaas goed gesmolten is.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken iets voor jou?
    Beste bezoeker,

    Kook je graag, of bak je graag en zoek je leuke recepten?
    Neem dan maar een kijkje want misschien is deze blog wel iets voor jou!
    Ik wens je alvast veel plezier en hopelijk tot gauw!

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs