Ingrediënten:
- 350-400 g jonge sperzieboontjes, schoongemaakt;
- zout;
- 6 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden;
- 2 bosuitjes, in smalle ringetjes;
- 4-5 eetl. mayonaise;
- 250 g Leerdammerkaas, zeer grofgeraspt;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 1 kleine krop (gewone) sla, schoongemaakt, bladeren in stukjes
gescheurd;
- 4 hardgekookte eieren.
Bereidingswijze: Zet de
boontjes op in ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de
boontjes niet veel langer dan 8 minuten. Laat ze op een vergiet uitlekken en
spoel er daarna zoveel koud water over tot ze volkomen zijn afgekoeld. Laat de
boontjes opnieuw uitlekken. Schep in een kom sperzieboontjes, tomatenreepjes,
bosuitjes en de helft van de geraspte kaas luchtig door elkaar. Schep de
mayonaise erdoor. Verdeel de slablaadjes over vier borden. Schep de salade er in
het midden op. Bestrooi de salades met de rest van de geraspte kaas en daarna
met peterselie. Schik partjes hardgekookt ei er rondom.
TIP: geef
sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.
|