Ingrediënten:
- 350-400 g schelpjesmacaroni;
- zout;
- 35 g boter of 2 eetl. (olijf)olie;
- 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
- 400 g verse Italiaanse groentemix (prei, courgette, paprika, ui en wortel);
- versgemalen witte peper;
- 5 eetl. slagroom;
- 3 eetl. rode pesto, uit potje;
- 250 g (jong)belegen Goudse kaas, grof geraspt.
Bereidingswijze: Voor het
gerecht is een mix van groenten aangegeven. Dit is kant-en-klaar bij de
groenteman en in supermarkten verkrijgbaar. Kook de pasta volgens
aanwijzingen op de verpakking in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat
de pasta uitlekken en spoel er een royale hoeveelheid koud water over. Laat de
pasta daarna opnieuw uitlekken. Laat boter of olie in de wok heet worden. Roer
de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de groentemix toe. Laat alles, onder
voortdurend roeren en omscheppen, 5 minuten bakken. Strooi er wat zout en peper
over. Roer slagroom en pesto in een kommetje los. Schenk het mengsel over de
groenten en schep alles om. Spreid er daarna de pasta over uit. Laat alles,
onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden. Verdeel het gerecht over
voorverwarmde borden. Strooi onmiddellijk daarna de kaas erover.
|