Ingrediënten:
Voor 12 stuks:
- 2 dl tomatenketchup;
- 4 eetl. (zonnebloem)olie;
- 1 rode of groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees ragfijn
gehakt;
- 4 bosuitjes, ragfijn gehakt;
- 12 kleine witte of bruine bolletjes;
- 12 tartaartjes, elk ca. 80 g;
- 12 kleine plakken (jong)belegen Goudse kaas.
Bereidingswijze: Meng in een
kom tomatenketchup met 1 eetlepel olie, gehakte paprika en bosuitjes. Snijd de
broodjes overlangs doormidden. Rooster de snijhelften licht. Bestrijk de
snijhelften met het ketchupmengsel. Bestrijk de tartaartjes met olie en bestrijk
ook de grillpan of -plaat met wat olie. Rooster de hamburgers in 3-4 minuten aan
weerszijden bruin. Leg de plakken kaas op de hamburgers en plaats grillpan of
-plaat zo lang onder een reeds zeer hete ovengrill tot de kaas begint te
smelten. Schik de kaasburgers op de onderste helften van de broodjes. Leg de
andere helften erop.
|