Ingrediënten:
- ca. 300 g varkens- reepjesvlees;
- zout
- versgemalen zwarte peper;
- 1 struik paksoi;
- 3 eetl. (zonnebloem)olie;
- helft van tablet voor groentebouillon;
- 2 eetl. lichte Chinese sojasaus;
- 1 eetl. allesbinder
Bereidingswijze: Maak het
vlees droog met keukenpapier. Strooi er zout en peper over. Verwijder de voet
van de paksoistruik en neem ook de allerdikste nerven weg. Snijd de paksoi in
schuine vinger- brede repen. Verhit de olie in een wok en laat het vlees er
gedurende 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, in bakken. Doe de paksoi
erbij en laat alles nogmaals 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken.
Voeg 3 deciliter water en het bouillontablet toe. Laat alles 8-9 minuten
zachtjes koken. Roer de sojasaus erdoor. Schuif alle ingrediënten naar één kant
van de wok Strooi allesbinder over het kokende vocht. Roer het er snel door.
Schep de ingrediënten daarna door de saus. Dien het gerecht met de saus op in
voorverwarmde diepe borden.
TIP: geef (basmati)rijst apart erbij.
|