Ingrediënten:
Voor 6-8 personen:
- 400 g kipfilets;
- 1 mespunt scherpe kerriepoeder (Madras);
- 1 mespunt milde paprikapoeder (Edelsüsz);
- 1 1/2 eetl. bloem;
- versgemalen witte peper;
- zout;
- 3 eetl. (zonnebloem)olie,
- 1 dl mayonaise;
- 1 dl crème fraîche;
- 1/2 dl tomatenketchup;
- 00 g gemengde sla;
- tomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes;
- 300 g gekookte ham, in smalle reepjes;
- 300 g belegen Edammer kaas, in smalle reepjes;
- 3 eieren, hardgekookt, in plakjes;
- 2 eetl. fijngesneden bieslook.
Bereidingswijze: Maak het
kippenvlees droog. Snijd de filets in smalle repen. Schud in een plastic zak
kerrie- poeder, paprikapoeder, bloem en wat peper en zout door elkaar. Leg het
kippenvlees erbij en blijf schudden tot het vlees aan alle kanten bedekt is met
een dun laagje bloem. Verhit de olie in een wok en bak het vlees er onder
voortdurend omscheppen goudbruin en gaar in. Laat het kippenvlees op
keukenpapier uitlekken en koud worden. Maak de saus door mayonaise met crème
fraîche en tomatenketchup te vermengen. Voeg zout, peper en eventueel
paprikapoeder naar smaak toe. Verdeel de sla over de borden. Leg kippenvlees,
tomaten, ham en kaas er soort bij soort op. Schep in het midden op elke salade
een deel van de saus. Schik plakjes hardgekookt ei erop. Bestrooi de salade met
bieslook.
TIP: geef er sneden licht geroosterd witbrood bij en zet een
schaaltje met boter(balletjes) op tafel.
|