Ingredienten
- 3 sneetjes oud witbrood
- 2 teentjes knoflook
- ca. 20 groene olijven met piment
- 1 ei
- 4 eetlepels rode pesto
- olie voor invetten
- 600g rundergehakt
- zout
- versgemalen peper
- 150g cherrytomaatjes
- extra nodig: bakvorm van 20 x 20cm of een quichevorm
- aluminiumfolie
- Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
- Ontkorst en verkruimel het brood.
- Pel en pers de knoflook.
- Hak de olijven grof.
- Kneed het brood met het ei, knoflook, pesto en de olijven door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Vet de vorm in met een beetje olie.
- Vul de bakvorm met het gehaktmengsel en strijk het glad.
- Verdeel de tomaatjes met de bolle kanten naar boven over het gehakt.
- Dek de taart af met aluminiumfolie.
- Bak de plaattaart midden in de oven in ca. 25 minuten gaar. Laat de taart de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie verder gaar worden.
Gerechtsoort hoofdgerecht vlees
Seizoen Herfst
Voor aantal personen 4
Bereidingstijd 15 minuten
Tip: lekker met een salade
|