Jagerschotel
Benodigdheden:
Voor de wortelen -
500gr geraspte wortelen -
Tijm -
Boter -
Sjalotje -
Water -
Peper en zout
Voor de
aardappelpuree -
1k aardappelen loskokend -
1 ei -
Peper / zout / nootmuskaat -
Melk -
Passé vite of stamper -
paneermeel
Het gehakt -
Een pakje 500gr gemengd gehakt -
Boter -
Beetje peper en zout
Bereiding:
Wortelen stoven 1) Schil en
snijd het sjalotje in kleine blokjes. 2) Doe een
beetje boter in een kookpotje en laat de sjalotjes stoven. 3) Stoof hierna
de wortelen aan en kruid af met Tijm, peper, zout. 4) Doe hier
een beetje water tot ze bijna onder staan in de kookpot en laat een half uurtje
a 3 kwartier gaar stoven op een zacht vuurtje.
Aardappelen 1) Schil,
was en snijd de aardappelen in gelijke stukken. 2) Laat ze
gaarkoken in water met een snuifje zout. 3) Doe de
aardappelen in een passe vite en doorsteek de aardappelen. 4) Kruid af
met peper, zout, nootmuskaat en doe er een beetje melk en een ei bij. 5) Meng dit
goed onder elkaar.
Gehakt
1) Doe een
beetje boter in de pan en laat dit heet worden.
2) Neem het
gehakt en laat dit aan alle kanten bruin bakken. Kruid naar smaak met een
beetje peper en zout.
3) Druk dit
los met een vork zodat je allemaal kleine stukjes heb.
4) Neem een
grote ovenschotel en boter deze in.
5) Doe het
gehakt in de schotel en meng dit met een lepel zodat het overal ligt.
6) Doe
hierboven de wortelen en dan een laag puree. Laat dit afkoelen en doe hierboven
paneermeel op en klontjes boter.
7) Verwarm
de oven voor op 180°c en laat dit 3 kwartier in de oven zodat het een goudbruin
korstje krijgt.
29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|