ingrediënten:
750 g grote aardappelen; 2 tabletten voor kippen- bouillon; 4 eetl. mayonaise; 2 theel. fijne Franse mosterd; 2 eetl. fijngehakte peterselie; 2 eetl. fijngesneden bieslook; 150 g gemengde sla; 300 g gekookte ham, dunne plakken; 2 tomaten, ontveld, in parten; 2 eieren, hard gekookt, in parten.
bereidingswijze: Snijd de aardappelen in blokjes (3/4 cm). Laat de bouillontabletten in 1 liter kokend water oplossen. Voeg de aardappelblokjes toe. Laat ze 8-10 minuten zachtjes koken. Stort ze in een zeef. Laat de blokjes uitlekken en tot lauwwarm afkoelen. Meng in een kom mayonaise met mosterd, peterselie, bieslook en 1 1/2 eetlepel warm kookvocht van de aardappelen. Schep daarna de aardappelblokjes erdoor. Laat alles koud worden. Plaats de aardappelsalade daarna ten minste 30 minuten in de koelkast. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de aardappelsalade in het midden erop. Leg dubbelgevouwen plakken ham ernaast. Schik tomaten- en eiparten er rondom.
|