ingrediënten:
300 g (pandan)rijst zout, 3 eetl. (arachide)olie; 350 g kipfilets, in blokjes; 100 g gekookte ham, in blokes, 400 g Thaise groentemix (witte kool, prei, ui, paprika's en rode Spaanse peper); 2 eetl. lichte Chinese of Japanse (Kikkoman) sojasaus; 1 eetl. fijngesneden verse koriander.
bereidingswijze: Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Voeg aan het kookwater wat zout toe. Laat de rijst daarna afkoelen. Verhit de olie in een wok en voeg het kippenvlees bij gedeelten toe. Laat het kippenvlees, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten bakken. Schep er daarna, eveneens bij gedeelten, de groenten door en laat alles dan nog 3 minuten bakken. Schep vervolgens de ham en daarna de rijst erdoor en sprenkel de sojasaus erover. Laat alles zo lang, onder voortdurend omscheppen, bakken tot de rijst door en door warm is geworden. Verdeel het gerecht als bergjes op voorverwarmde borden. Strooi er koriander over.
|