ingrediënten:
Voor 12 stuks: 4 eetl. olijfolie, 12 sneden ciabattabrood, 20 g boter; 750 g kleine champignons, in vieren gesneden, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 bosuitjes gesnipperd; zout; versgemalen witte peper; 2 eetl fijngehakte peterselie, 4-5 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas.
Bereidingswijze: Gebruik 2 eetlepels olijfolie om het brood mee te besprenkelen. Leg de sneden op de bakplaat en schuif deze in het midden van de tot 125 °C voorverwarmde oven. Laat de sneden er licht goudbruin in roosteren. Verhit de rest van de olie samen met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe. Laat ze onder regelmatig omscheppen 5 minuten bakken. Voeg na 2 minuten knoflook toe en 1 minuut later de bosuitjes. Strooi na het bakken wat zout en peper over de champignons. Keer de sneetjes geroosterd brood om. Verdeel de champignons erover en bestrooi alles met een mengsel van peterselie en geraspte kaas. Plaats de bakplaat enkele minuten onder een zeer hete grill. Dien de crostini zo warm mogelijk op.
|