ingrediënten:
1 kiprollade, ca. 800 g; versgemalen witte peper, ca. 1 dl (zonnebloem)olie zout, 75 g (zachte) boter; 2 eed. tomatenketchup, 1 eetl. fijngehakte peterselie; 1 eetl. fijngesneden bieslook; 1/2 theel. paprikapoeder; 1 mespunt cayennepeper.
Bereidingswijze: Maak de rollade droog en wrijf hem in met wat peper. Steek de rollade aan het (draai)spit en bestrijk hem rondom met een kwastje met olie. Plaats het spit met de rollade in de oven onder de reeds zeer hete grill. Schuif een bakplaat of ovensleetje onder het spit om afdruipend vet op te vangen. Rooster de rollade in circa 8 minuten rondom licht bruin. Schakel daarna de grillstand lager en laat de rollade in circa 30-35 minuten zachtjes gaar roosteren. Bestrijk de rollade tijdens het roosteren nog enkele malen met een kwastje met olie. Bestrooi de rollade na het roosteren met wat zout en verpak hem in aluminiumfolie. Laat de rollade 10 minuten liggen. Meng in een kommetje boter, tomatenketchup, peterselie en bieslook. Voeg er paprikapoeder, cayennepeper en zout aan toe. Snijd de warme rollade in 12 plakken. Bestrijk elke plak met de tomatenboter. Leg de plakken dakpansgewijs op voorverwarmde borden.
TIP: geef gemengde salade en knapperige gefrituurde aardappeltjes erbij.
|